Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@tulipan43 podla mna budu vyzadovat potvrdenie na Covid. Ale uz to testuju aj sukromne zariadenia. Je to sice drahe, ale za interakcie by mi to stalo.
@kikuska_wedge idem volať do CDR potom budem múdrejšia.
@tulipan43 ake stare dietatko riesite? Ale v kazdom pripade, osobny kontakt je najviac.
@rebekarebekova šesť mesačne, ale celá ta interakcia je tak komplikovaná kvôli corone, že až. Interakcia sa môže uskutočniť len vonku v zahrade musíš mat ruško, rukavice, okuliare, odstup dva metre takže neviem ako to vidíte Vy dievčatá, ale toto bude velmi ťažké. Ani na ruky si nesmieš zobrať, ani do kočíka nakuknúť. Celé zle, aj keď na druhej strane chápem aj CDR, že chcú chrániť dieťa
@berginkan ja som tiež mala sestmesacneho ale v okamihu ako som ho zbadala som ho musela mať v náručí bola to láska na prvý pohľad... Ta interakcia ma potom akú funkciu? Ze nás uvidí z dvoch metrov? Ako môže nejako reagovať nato.. Nvm no.. Akože išla by som aj ja do toho ale nevidím v tom neaky význam alebo ako to ma pomôcť.. Nejako tomu nerozumiem
@tulipan43 moje nervy. To mate prvu ci kolku? Vyznie to hrozne ale jediny vyznam vidim v tom ze si odfajkate interakcie a potom si ho budete moct vziat na hostovsky. Ci mozete snivat?
@rebekarebekova prvú a na hostovsky pobyt nedávajú, musime si podať návrh na súd na pestunstvo plus skúsiť neodkladne, ale či ho za tychto okolností dajú netuším
@tulipan43 no ufff. Vzdy zavisi od detskeho domova, vsak vies. 🙂
Na zaklade interakcii z dialky sa mate rozhodnut a dietatko si trosinku privyknut? A potom ho zrazu beriete domov ak neodkladne odklepnu? Daleko cestujete?
A vsak chodte, uvidite ake budu pocity.. a ked budete mat ruska, tak vas snad aj blizsie pustia.. a okuliare na co? Z oci vam korona nevyskace, ci?
@rebekarebekova to su pravidlá domova, som vďačná aj za to. Už mesiac čakáme kedy ho uvidíme. Ja viem Silvinka sme mali na hostovskom, ale oni nedávajú a teraz už vôbec nie kvôli cirone, je to od nas 80 km
@tulipan43 narocne. Ale to VASE dietatko bude za to stat. 🙂 drzte sa
@rebekarebekova ďakujem
@lili153 a ked je miminko v nemocnici tiez ho neberies na ruky hned. Neviem ti to vysvetlit ale ja som mala pocit uz z fotky s videa ze ho chceme stretavat.ked sme tam boli prvykrat len sme ho videli a uz to bolo silne. Dalsie Interakcie boli povinna jazda skor.
@tulipan43 ak ho nevyberu z kocika tak ho neuvidite. Tak potom nechapem. A nie je to len ze sa chrania a ked tam budete povolia?
@kikuska_wedge 70e to stoji
@berginkan zevraj ale nie su uplne presne..

@joannita Áno, to ja viem, preto jej píšem, že si ušetria zbytočné problémy naviac.
Keď som sa vydala, stále som ostala v poradovníku na pestúnstvo ako žiadateľka-jednotlivec, inak by sme ako manželia išli na sám koniec poradovníka. Tak nám poradili na UPSVAR.
Aj dieťatko z DeD som vzala na neodkladné opatrenie len na moje meno (hoci už som bola vydatá). Ale to sme ešte nevedeli, že čo všetko bude treba riešiť, ak budeme chcieť neskôr toto dieťatko do spoločnej starostlivosti.