Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@tulipan43 kedy idete? Joooj som zvedava ake budu pocity. ❤💙💛💚🧡
Myslíte ze ked su teraz sťažené podmienky uz pri interakciach, ze poradovnik sa hýbe a uradnicky oslovuju novych nahradnych rodicov?
@tulipan43 Držím palce, nech to dobre dopadne. A nebolo by lepšie, keby to riešili tak, že dieťatko bude mať profi mama na rukách v nejakej miestnosti za sklom (dvere, okno) a vy na druhej strane. To bude podľa mňa bezpečné a budete ho môcť vidieť celkom z blízka.
To čo budete mať z toho, že budete dva metre od kočiara a dieťatko ani z kočiara nevyberú? Však to ste ho lepšie videli na videu...
@tulipan43 Ahoj, možno to tu už niekde bolo povedané, ale ak môžeš prezradiť, ako dlho ste na bábätko čakali a aké ste mali "podmienky ". Ďakujem! A držím prsty! I keď na 2 metre, ale čo by niekto dal, aby bol na Vašom mieste 😊 A myslím si, že oficiálne Vám museli povedať, že stretnutie prebehne takto, ale reálne urobia nejaký ústupok. Verím 😉
@tulipan43
Nás kontaktovali z domova, že sa interakcia môže uskutočniť cez skype, ale na druhej strane mi navrhli nech ešte počkám, lebo osobný kontakt mi to nenahradí. U nás sa Jedná o 20 mesačné dieťa a prvú interakciu.
tanuska28 čo ja viem z úradu, poradovník je zastavený kedže stretnutia neprebiehajú.
@nikolletta ja by som do išla aj cez Skype, lebo ktovie dokedy to ešte celé bude trvať. Myslím si, že aj tak vycítiš či je to práve dieťa pre Vás. My sme na 99 % istý, že malého chceme už len na zaklade fotiek a videa. A stretnutie nás vtom len utvrdi
@martina198414 ahoj podmienky, bez etnika, pohlavia, od nula do troch rokov, s bežnými chorobami, pestunstvo s možnosťou osvojenia. Sme v poradovniku od 31.5.2019, odmietli sme dve deti, jedno kvôli podmienkam v DD, druhé kvôli rodinným okolnostiam.
@tulipan43 Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Takéto podmienky by sme volili i my s manželom. Zatiaľ sme len vo fáze rozprávania sa o tejto téme. Držím prsty, aby to tentokrát vyšlo a zhliadli ste (i napriek týmto okolnostiam) VAŠE dieťatko.
@rebekarebekova zajtra
@nikolletta ja by som do toho šla aj cez skype. Keď som pozerala video s deťmi na úrade, tak som mala takú hrču v hrdle a nenápadne som si slzy utierala. Muž ma šťuchal a šepkal mi nech nerevem. (Bál sa, že si o mne pomyslia, že som nejaká labilná). Ale nemohla som si pomôcť, také chutné boli tie moje vtáčatká na tom videu a také stratené. Bola som si na milión percent istá, že sú moji. Len som nemohla uveriť, že sa na nás také šťastie usmialo a rovno dve. A bála sa, aby sa niečo nepototo. Ale boli to plané obavy a už mi tretí rok robia každý deň krajším.
@tulipan43 drzte sa ❤💚🧡💛💙
@kikuska_wedge tiez som pisala, ze mi fotka a video dali vela. No musis uznat, ze s vacsimi detmi je to ine. Ale stsle hovorim ze to zato stoji. Akykolvek kontakt. Ja proste verim na osud, na napovedy atd
@berginkan no neviem to este porovnat s babatkom. Ja som zobrala spis. Vypadla odtial fotka malej. Rozkosne vysmiate copate dievcatko. Potom som ten spis otvorila a v prvej kolonke meno. Rovnake ako ja. Vlastne dalej to nemalo zmysel ani citat. Od tej chvile bolo rozhodnute. Akoze strasne "zodpovedne" rozhodnutie, ale najlepsie v mojom zivote.
@tulipan43 tak to máme rovnaké, aj by som si ho hneď zobrala, ale uvidíme po sviatkoch čo mi navrhnú, ako sa dohodneme
@kikuska_wedge ja Ti fandím, lebo čítam už dlhšie aká si šťastná a aká si rada, že máš svoje "vtáčatka"🙂
@tulipan43 no akooo?
@tulipan43 Aj ja už netrpezlivo čakám, že ako ste dopadli. Prosím, napíš, normálne mám motýliky v bruchu namiesto teba.
Vždy, keď tu niektorá napíšete, že idete pozrieť prvý krát... vždy sa mi pripomenú tie neskutočné pocity šťastia a naplnenia túžby, že už budem mať konečne dieťatko a tá obrovská nádej na nový život - s ním - drobčekom nádherným.
@miriam439, @rebekarebekova, dievčatá nakoniec interakcia nebola. Mali sme dlhý telefonát s riaditeľkou DD a po rozhovore sme sa rozhodli a určený úrad s tým súhlasil, že ideme do toho aj bez interakcie. Takže dnes kolizna opatrovníčka zasiela navrh na 7 dňové neodkladko na súd. Budeme vlastne prví ktorí do toho idú touto cestou takže už sa len modliť ako to dopadne. Možno bude pre niekoho toto nepochopiteľné, ale my sme už na základe videa a informácií o malom boli rozhodnutí, že ho chceme 💖. Tie ktoré to zažili ma hádam pochopia.
@tulipan43 držím silno palce....verím,že to dobre dopadne k spokojnosti oboch strán a malý bude doma čoskoro 🙂
@tulipan43 wauui. Ty kokso. 💚🧡💛💙❤
@rebekarebekova veru
@tulipan43 silno drzim palce nech vam predbezko schvalia

@hariet ďakujem, zvládneme to