icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

berginkan
10. júl 2020

@lubka1709 ale na ten mate narok uz od prevzatia, nemusel byt sud

askmira
10. júl 2020

@miriam439
@joannita
Ano, áno jasné mi to je... Nás si pani psychologička veľmi dobre pamätá, lebo sme boli ojedinelý pár (prišli sme k nej veľmi mladí a šli sme adoptovať aj keď sme mohli mať vlastné deti). Tiež povedala, že to vidí na aspoň 2-3 sedenia a zároveň dodala, že nám neplánuje robiť "problémy" a odhaduje to na maximálne 2 týždne. Ja sa s ňou samozrejme neplánujem dohadovať, a ak po prvom či druhom stretnutí uváži, že potrebuje viac, tak prídeme zas. Však to nie je nič strašné! Len som sa chcela uistiť, že som zákon pochopila správne, prípadne získať pohľady a skúsenosti iných. Ďakujem!

djura
11. júl 2020

My sme mali už 5 sedení ešte nás čaká 21, hneď na začiatku procesu nás oboznámili že sedení bude 26.
Nesťažujem si lebo ochoch nás bavia, len tá doba že sedenia skončime koncom októbra....to je des :-/

vrds
11. júl 2020

@djura všetci sme tým prešli... možno aj to odradí záujemcov ktorí to nemyslia vážne

rebekarebekova
11. júl 2020

@djura skoda ze ste nesli cez usmev napr. Oni robia pripravu v skupine a stretnutia su dlhsie s tym padom ich je menej. Vyhliadka 26 stretnuti je nie moc lakava, to chapem.
Ale na druhej strane, individualne stretmutia maju zase megs vela inych vyhod. Mozete prebrat rozne vychovne situacie s tak. To je na nezaplatenie. 🙂

zuzlicek44
11. júl 2020

@djura ahoj. My sme mali tiež prípravu 26h individuálne na úrade...super,výborné. Naozaj. Snažte si naplánovať dlhšie prípravy,napr.aj celodnove 2 a to máš hneď 15hodin.

berginkan
11. júl 2020

@djura to je zvladtne lebo my sme mali dvojhodinove vzdy. Ved za hodinu ani nic nestihnete poriadne. Tak nic no drzim palce

lili153
11. júl 2020

@berginkan dufam ze to bude aj náš prípad.. My ju teraz budeme vidiet po tyzdni ale pre mna je to strašne dlha doba... A vikend sa mi vlečie este horsie.. Nvm ci to len ja som taka nedockava.. Chcela by som ju uz pri sebe

rebekarebekova
11. júl 2020

@lili153 jeeej, tak uz mate interakcie? Drzim palce nech vsetko dobre dopadne. Ako stare dievcatko?

berginkan
12. júl 2020

@lili153 uplne ta chapem

lili153
12. júl 2020

@rebekarebekova no boli sme za nou este v nemocnici a teraz bude prva v cdr.. Dva týždne ma😍sme velmi šťastní.. Je úžasná

rebekarebekova
12. júl 2020

@lili153 jeeej to taketo drobuliatko? Tak nech je uz rychlo doma. 🙂 u vas ;)

lili153
12. júl 2020

@rebekarebekova dakujeme.. Dufam ze to bude cim skôr...

hariet
13. júl 2020

@djura aj mna to strasne otravovalo, ze to je take natiahnute, ked tie terminy clovek tlaci aj ocami. Ale uvidis, ubehne to a budete coskoro zapisani. Nas ked sa psychologicka uz tretikrat na stvrtom sedeni s prazdnym zapisnikom zacala pytat to iste (!) (Povedzte mi nieco o vasej rodine), tak som len muzovi silno stisla ruku, usmev na tvar a predychat 😀

djura
13. júl 2020

@hariet dakujem ti za podporu 🙂
Musim povedat ze ta nasa je mlada kocka a ma dost dobry poriadok v sedeniach. Kazde sedenie riesime nieco ine... prve bolo zoznamovacka, na druhom o rodine hlbsie, na tretom nas vztah hlbsie a teraz na stvrtom sme mali asi 5 testov cca 300otazok plus kresba stromu a osob zeny a muza... najblizsie sedenie mame diagnostiku a potom zacne edukacne.

nikolletta
14. júl 2020

@sabina1996 , začínali sme na 45. mieste v r. 2016 a teraz sa blížime do finále a snáď sa to podarí. Najprv nám povedali ,že" čakačka" je 2,5 roka, potom 3 a nakoniec 4🙂.

milionar
14. júl 2020

Dievčence NR kraj..nejake nové info?..ja sa stále neviem dovolať :(

denka40
14. júl 2020

@milionar posunulo sa to

very_sad
15. júl 2020

Ahojte, včera som volala, sme na mieste 24, Trenčiansky kraj. Začínali sme na čísle 107, leto 2017. Naposledy som to preverovala v marci, boli sme 29. Teraz v lete to budú 3 roky už, chcela by som povedať ze to ide rýchlo, ale vôbec sa mi to nezdá. Tetuska mi povedala, že sa moc nerodia deti, teda tie vhodné na adopciu ☹ Tak držme si palce, aby sme sa všetky dočkali. Btw, naše požiadavky, biele, do pol roka, drobné zdravotné problémy nevadia. Ako ste natom vy ostatné? Kočky z trenčianskeho kraja? Pekný deň prajem 🙂

annastasia30
15. júl 2020

Ahoj pred nedávnom som sa pýtala kolko ste čakali.... A už máme chlapčeka. Presne tak ako písala pani vyššie že treba ísť na úrad si pozrieť spisy. Tak sme išli a nasli sme si z iného kraja. Nádherný chlapček. Pravdepodobne je polorom ale je ako z časopisu bola to láska na prvý pohľad. Neverila som ze,, musí preskočiť iskra "ale preskočila! Hneď by som ho zobrala domov. Teraz ho navštevujeme a pôjde ku nám na hosťovsky pobyt. Len neviem ako to všetko zladiť v práci keďže nárok na rodičovskú dovolenku budem mat až po rozhodnutí súdu a to býva za cca 2 mesiace, netuším co dovtedy lebo chcem ostať doma. Pravdepodobne to vidím na hodinovú výpoveď... 😂
Prosím poradíte ako ste si to zariadili vy? Ďakujem a prajem všetkým aby ste sa dočkali vytúženého dieťatka ❤️

srdiecko35
15. júl 2020

@milionar ahoj, treba napísať na mail, lebo nezdvíhajú....my sme sa od zimy pohli len o 10 miest...ide to velmi pomali,napísali nám, že este minimálne 3roky musíme čakať...už čakáme 1,5 roka...aké mate požiadavky,ak sa smiem spytať...?

yukki
15. júl 2020

@annastasia30 ja som vyčerpala všetku možnú dovolenku a potom mi šéf dal ešte tri týždne neplateného voľna..... Ale aj do roboty som si nejaký týždeň nosila malú, na chrbte v nosiči... No ona už mala 20mesiacov.

tecko28
15. júl 2020

@denka40 Ahoj, uz si sa dockala aj aj ty? 🙂

jesienka22
15. júl 2020

@annastasia30 Ja som si znizila uvazok na polovicu a tak "natiahla" dovolenku na dvojnasobok. Zalezi to ale na zamestnavatelovi, ci suhlasi.

jesienka22
15. júl 2020

@jesienka22 kvoli materskej to nemusi byt dobre pre kazdeho, ale u mna to vyslo dobre

srdiecko35
15. júl 2020

ahojte, prosím vás, aké požiadavky mate na dieťa a ako dlho už čakáte...my máme v žiadosti dieta od 0-3 biele....najprv sme mali čakať 2,5-3roky...a teraz po 1,5 roka este +3roky....poraďte, vdaka...nitriansky kraj.

joannita
15. júl 2020

@annastasia30 2 mesiace sud? Podali ste si neodkladko? To by mali rozhodnut skor.

tecko28
15. júl 2020

@srdiecko35 NR kraj, podobne požiadavky, po cca 10 mesačnom čakaní sme na úrade povedali, že chceme vidieť každé dieťa co žiadatelia v kraji odmietnu, s dôrazom, že by sme predsa len chceli prednostne dievčatko, lebo syn chcel sestričku. Do 2 týždňov telefonát. Zdravé, síce polorómske, ale pokožku nemá ani o 1 odtieň tmavšiu od nas. A už ju mame vyše pol roka doma. Je veľmi šikovná a bystrá, netreba mať predsudky. Ak by ste to dokázali prehodnotiť dieťatko by ste mali doma takmer hned. Spis som išla pozerať s pochybnostami, dali sme šancu stretnutiu. Definitívne sme sa rozhodli až na druhom a nebanujeme.

milionar
15. júl 2020

@srdiecko35 ahoj...dnes som sa konecne dovolala ;) sme na 16 mieste..poziadavky: 0-1rok, pohlavie nám je jedno, bežné zdravotné problemy, majoritne etnikum..zapisana do zoznamu som od maj/2017..

denka40
15. júl 2020

@tecko28 ahoj.. a noooo. konečne... dve odmietla. tretie bolo moje... a naozaj. ten pocit tam bol....