Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@tecko28 ahoj vdaka za odpoved, to naozaj môžem zavolať do Nitry a požiadať o prehodnotenie, a nevadí že sme cca 70 v poradí?mne by nevadilo ani poloromske, lenže počas prípravy nám hovorili, že to sa nedá...tak neviem...že čo mám robiť, chceli sme aj staršie dieťa ako 3 ročné,ale že to je nemozné...
@milionar ahoj, vdaka,
@denka40 ahoj, vdaka, chceli by sme prehodnotiť naše požiadavky, aj vzhladom na moj vek...mam už 40 ...4 roky je dlhá doba...neviem, asi tam zavolám.
@srdiecko35 prečo by sa nedalo prehodnotiť požiadavky? Samozrejme, že môžete zmeniť požiadavky aj zobrať staršie dieťa. Jedine, čo ma napadá, že nám povedala pani na úrade, že aj tak to väčšinou bývajú v ponuke menšie deti, tie väčšie sú buď už adoptované alebo nie sú právne voľné. My sme teraz mali aktualizáciu a prehodnocovali sme požiadavku na vek.
@andrea_82 ahoj, a na aké požiadavky, ak sa smiem spytať, my mame zatial dieta 0-3r-biele zdravé....dakujem.
@srdiecko35 my sme práve naopak, sprísňovali požiadavky, aj keď väčšina to robí naopak. 🙂 My sme mali biele do 4 rokov a teraz sme znižovali vek. Momentálne sme niekde okolo 40. miesta.
Ahojte, prosim vas aky je rozdiel medzi bezodkladnym a predbežným opatrením. A ktore je pri zverení dietata vhodnejšie? Nikde neviem najst definíciu alebo vysvetlenie rozdielu. Dakujem 😊
@indiankaindi predbezne bolo podla stareho zakona
@jesienka22 aha takze to uz teraz neexistuje ano?
@indiankaindi neodkladne (bezodkladne som este nepocula) a predbezne je to iste, momentalne sa pouziva termin neodkladne
@indiankaindi nie, uz neexistuje
@indiankaindi je to to iste. Neodkladne opatrenie, nie bezodkladne.
Termin Predbezne opatrenie sa uz nepouziva.
Ďakujem. Aj som si to tak nejak myslela ale všetci používajú všetky možné vyjadrenia, že má z toho človek zmätok.
Ja keď som sa pýtala ci by to skrátilo čas keby zvýšime vek dieťaťa ale povedala nám v TN že nie ani keby na 2,3,4,5,6, rokov proste je malo detičiek jedine keby zmeníme etnika
@andrea_82 niektore tety na urade to beru pozitivne ine nie. Stretla som sa s tym a
@srdiecko35 samozrejme ze sa da. Len otazne je kamdo poradovnika vas to posunie kolko ludi mate takto predsebou a ci nezvazit aj vacsie zmeny, vek atd
@berginkan nie, v poradovníku nás to nikam neposunulo. Ja by som zo svojich požiadaviek neustupovala, dieťa bude u nás už nastálo a tak musím byť úplne stotožnená s tým, čo chcem. Na príprave nás vyslovene pripravovali na to, ako povedať nie, keď nás budú tlačiť do niečoho, na čo nie sme pripravení.
vdaka všetkým za odpovede, že vraj sa požiadavky menia až pri aktualizácii....no čo už, môžeme čakať ...ešte par mesiacov. Myslela som si,že to môžeme zmeniť hocikedy počas čakania...
@srdiecko35 zaujimave, my sme im povedali, ze mozu nam ponuknut aj mimo poziadaviek (cize zmenili sme) a do dvoch tyzdnov telefonat. Kam si volalal NR ci Nove Zamky?
@srdiecko35 trvala by som na tom. V BA je to bezne, odvolaj sa nato
@srdiecko35 mozes zmenit poziadavky kedykolvek a zaroven si urobit aktualizaciu (kedykolvek). T. Z. Ked sa v juli rozhodnes ze menis nieco, pisomne im to oznamis a zaroven poziadas o aktualizaciu. Nemusis cakat az kym uplnynu 2 roky. Trvaj na tom. Im sa len nechce to riesit.
@berginkan v BA chcu tiez aktualizaciu pri zmene poziadaviek
@joannita nerobili sme oficialnu zmenu, bolo to na ustnej dohode, volali sme a pytali sa ci nemaju dietatko, ktore bolo v kraji odmietnute ze nam by sa mozno pacilo, moze byt uz aj polo.. Ja som sa tam s nimi chytila minuly rok v lete ze vela deti od nas ide mimo krajovo. Samozrejme argumenty-deti u nas nechcene a za 14 dni nemozu obvolat vsetkych v poradovniku (ci by niekto predsa len nechcel). Naposledy sme volali v oktobri a do 2 tyzdnov telefonat. Mne to prislo trochu take ze uz velmi otravujeme a nech maju pokoj, ale mozno naozaj nahoda. Aktualizaciu nespominali, ak by ju chceli isli by sme do toho. Vsade sa teraz meni aj vedenie uradov tak mozno aj preto su opatrnejsi a dodrziavaju predpisy.
@tecko28 ano aj my mame maleho od vas z NR 😁 vraj bol ponukany u vas 2 tyzdne (len jednemu paru z NR, ktori sa boli na neho aj fyzicky pozriet) a kedze to cele dlho trvalo, oni ho odmietli, siel na medzikraj. Oni to tak musia mat nastavene vraj, ze ubehnu 2 tyzdne a hned idu automaticky do ineho registra, kde vacsinou baby z Ba uchmatnu tie deti. Ale dakujem nitre za tak brutalne uzasne a krasne dieta ❤️
@jesienka22 co to obnasa?
@berginkan co myslis? Aktualizacia pri zmrne poziadaviek? Pochopila som to tak, ze podobna ako po 2 rokoch.
@berginkan ale vlastne sme sa bavili o zmene z osvojenia na pestunstvo, takze nejde o rovnaky pripad

@srdiecko35 NR čaká dokopy na zdravé biele cca 4roky teraz