icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

joannita
17. júl 2020

@berginkan my ked sme menili tak hodku sme sedeli so psychologickou a prebrali preco menime atd. Jej ulohou je hlavne prist na to, ci su naozaj prioraveni prijat aj romske, poloromake dieta napriklad. Ci to nieje len take zufalstvo, ako dlho necakat.

berginkan
17. júl 2020

@joannita no tak ved to nie je nic komplikovane.
To je najmenej take absolvovat.

joannita
17. júl 2020

@berginkan nie, je to uplne v pohode šup šup

tulipan43
18. júl 2020

@srdiecko35 tomu nerozumiem, niekde sa to dá niekde nie, čo úrad to iné pravidlá. Už by sa konečne mohli zjednotiť však ide o deti a nie o ich maniere

alexwarring
21. júl 2020

Ahojte zienky, chcem sa spytat. Ked Vam prisiel domov list z UPSVaR, ze splnate podmienky, do kolkych dni, respektive tyzdnov Vam prisli domov tetuse na kontrolu? Dakujem

martusianka78
21. júl 2020

@alexwarring Ahoj k nám prišli asi po 2mesiacoch

alexwarring
21. júl 2020

@martusianka78 aj sa vopred ohlasili, ci isli na blind? a pripravu ste zacali az po ich navsteve, vsak?

martusianka78
21. júl 2020

@alexwarring najprv volali a dohodli sme sa aj deň aj hodinu, zato en sme už začali aj s prípravou myslím už v tom čase ako boli u nás sme mali za sebou nejakú hodinku dve z prípravy, v októbri to už budú 4 roky tak sa možno niečo zmenilo...

alexwarring
21. júl 2020

@martusianka78 aha, nam na urade vraveli, ze najskor nas musia vyzvat, ze mozeme zacat s pripravou, a ze medzitym pridu oni na kontrolu, ale prisiel len list, ze sme splnili podmienky na zaklade dokumentacie... tak asi nam nezostava ine len cakat. A vy uz mate dietatko, ci este cakate?

joannita
21. júl 2020

@alexwarring no nepamatam presne uz ale viem ze sme ich nahanali aby uz prisli. Treba sa casto ozyvat a otravovat (milo a s usmevom 😁)
Kazdopadne neviem kde chcete pripravu, ale ak v nejakej neziskovke tak tam sa uz dopredu "objednajte" lebo sa dlho caka kym budu mat volne miesta. Ak na urade tak neviem ako to tam funguje a pripravou. Urcite ale pomaha pripominat sa....

berginkan
21. júl 2020

@joannita aj my sme ich nahanali 🤣

alexwarring
22. júl 2020

@joannita Dakujem, ideme cez urad, nemam rada skupinove sedenia a rozpravanie nazivo pred tolkymi ludmi. Asi dam tomu tyzden, a potom im zavolam. U nas je to komplikovanejsie pretoze patrime do NZ, ale vsetko riesime s NR, aj priprava bude na urade v NR, len kontrola domov nam ma prist zo Zamkov. Snad to pojde rychlo, kedze pred nami su roky cakania

tecko28
22. júl 2020

@alexwarring my sme z Nitry, predlozili sme papiere, kontrola z MSU a potom prisiel list, ze mozme zacat pripravu, dohodli sme si termin so psychologickou, na konci jula sme zacali, 22.11. sme uz boli v poradovniku

martusianka78
22. júl 2020

@alexwarring Stále čakáme sme na 11 mieste aj na chlapčeka aj na dievčatko volala som začiatkom júna.....

simona2007
22. júl 2020

Ahojte ,mate niektora skusenost zo sudom v Spišskej Novej Vsi?Cakame na vytycenie terminu uz dost dlho .Zaujima ma kolko ste asi cakali na termin pojednavania?

alexwarring
22. júl 2020

@tecko28 ahoj, dakujem za reakciu, pamatas si prosim este kedy prisli z uradu k vam domov - po akej dobe od prveho listu, ze splnate podmienky? A kolkokrat do tyzdna ste mali pripravu?

tecko28
22. júl 2020

@alexwarring k nam prisli v priebehu pripravy, asi po mesiaci. Manzel pracuje v zahranici, tak sme sa stretavali vzdy 2x do mesiaca ked bol doma, mali sme aj individualne stretnutie -kazdy zvlast tak vtedy sme stihli v mesiaci 3 stretnutia. Priprava ide rychlo ked sa psychologicke chce a ma volne terminy

joannita
22. júl 2020

@simona2007 kedy ste podavali navrh?

simona2007
22. júl 2020

@joannita mozem ss?

berginkan
23. júl 2020

@simona2007 vsetky pojednavania dost dlho trvaju zial. My sme cakali viac ako polroka v presove

santamonica
26. júl 2020

@simona2007 my sme čakali cca 14 mesiacov na termín k predosvojeniu , ale v BA.....a sudkyňa chybne prizvala aj biomatku, ktorá bola dávno zbavená rodičovských práv.....neprisla, ale poslali jej správu s našimi údajmi všetkými.....cele zle, ale čo naro ime....hlavne, že malý je s nami💞.

simona2007
26. júl 2020

@santamonica
Presne toto sa stalo nam..tiez matka pozbavena prav ,a ,,nechtiac,,jej poslali nase udaje ..preto sa uz neviem dockat kedy vytycia termin predosvojitelskej.Maleho mame uz rok doma na neodkladne..😳😬

jesienka22
26. júl 2020

@santamonica
@simona2007 robili ste nieco s tym chybnym dorucovanim biomatke? myslim staznost apod?

joannita
26. júl 2020

Dievcata, ale navrh na predbezko a predosvojitelsku ste si podavali, ked UZ bola bio poubavena? Lebo to je smerodatne a potom sudca nepochybil ak ste najskor podali navrh az potom bola pozbavena. To ze bolo pojedko az o 14 mesiacov napriklad a matka uz rok pozbavena, nic nemeni na tom ze bio musela byt ucastnik konania, podla zakona.
Ja sa len pytam samozrejme, lebo nedavno tu pisala jedna baba presne nieco podobne, ze sudkyna pochybila a nadavala na nu ze poslala biomatke rozhodnutie atd atd, ale nakoniec z nej vyslo, ze podali navrh skor ako bola pozbavena. A to je zasadny rozdiel a sudca chybu nespravil.
@santamonica
@simona2007

simona2007
27. júl 2020

@joannita my sme podavali navrh az po pozbaveni rodicovskych prav..ale dakujem za info🙂

rebekarebekova
27. júl 2020

Ahojte, nemate niekto prosim Navrh na osvojenie na posunutie? Dakujem ❤🙏

joannita
27. júl 2020

@simona2007 tak potom je to uplne v keli, ze take skolacke chyby robia 🤔
Viem ze uz by ste nic nezmenili ale ja by som podala staznost.

karkana
27. júl 2020

@alexwarring ku nám prišli,keď sme išli maľovať neporiadok😜všade a úplne v pohode,ohlásili sa vopred

alexwarring
27. júl 2020

@karkana super :D no zatial sa neozvali este dam tomu tento tyzden a budem volat na urad, ze co teda. Lebo im vsetko tak dlho trva

gelinka75
27. júl 2020

@rebekarebekova skusim pohladat, posli mi email