icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

lubka1709
28. júl 2020

@berginkan uf to dosť dlho

karkana
28. júl 2020

@djura no aspoň u nás bolo z tak veľa sedení asi 8, urobia to tak ,akoby bolo viac sedení,pochybujem ,že fakt toľko krát pôjdete ,i keď všade je to inak,,,,,,len sa nedajte odradiť,keď to môj muž vydržal 😜 oplatí sa ,takí sme šťastní s dcérky

djura
28. júl 2020

@karkana juuj to sa nedame odradit isto, ved su celkom zaujimave 🙂
Naposledy nas potesila spravou ze nakonie to bude maximalne do septembra... nie do konca novembra ako to povodne vychadzalo... tak sa tesime 🙂 gratulujem k dcerke ♡

santamonica
30. júl 2020

@joannita nie nás prípad. Bola pozbavená, keď sme mali malého doma asi týždeň. Podávali sme neskôr. Potvrdila to aj kurátorka, vravela že toto sa bohuzial stava.

santamonica
30. júl 2020

@jesienka22 no my sa sťažovať budeme, ale až keď prebehne adopcny súd. Nebudeme riskovať, že nám niečo ohrozí adopciu. Počas nášho adopčného procesu už prislo k viacerym pochybeniam a veľa vecí je úplne zle nastavenych, nefunguje to v prospech detí ani rodičov. Či sa sťažovať priamo na sudkyňu, či na Upsvare, prípadne nejaký článok, blog, neviem ešte. Ale čo urobíme určite je, že pošleme veľké poďakovanie detskému domovu aj náhradnej mamine malého, lebo tí naopak zas boli a sú úžasní a veľmi nápomocní.

lili153
2. aug 2020

Ahojte co mi treba na neodkladko.. Ake dokumenty priložiť?!

tulipan43
2. aug 2020

@lili153 register trestov, príjem, potvrdenie o Vašom zdravotnom stave, správa z kurately, rozhodnutie o zapísaní do zoznamu na osvojenie, ak som niečo zabudla dievčatá ma doplnia

joannita
2. aug 2020

@lili153 nam dali zoznam na upsvare, aj vzor predbezka. Skus tam pytat. Oni najlepsie poznaju zvyklosti jednotlivych sudov.

zuzlicek44
2. aug 2020

@tulipan43 mi sme dávali aj sobášny list,rodný list,zdravot.stav dieťaťa

tecko28
2. aug 2020

@lili153 Nam to pani na urade cele napsala a dala nam zoznam co mame dolozit nespominam si na nic co by tu nebolo spomenute. Aj navrh na osvojenie nam napisu na Urade, skus sa opytat

lili153
2. aug 2020

Ďakujem vam

berginkan
2. aug 2020

Dnessom sa docitala, ze pri havarke zomreli obaja rodicia. Chlapceka mali adoptovaneho. To je strasne taky osud. Snad ho uz mali pravne ok. Nech sa chlapciatko drzi 🙏❤️

joannita
2. aug 2020

@berginkan ano, myslim na neho chudacika. Hlavne verme ze sa ho ujme rodina a nepojde spat do decaku 😒

tecko28
2. aug 2020

@berginkan Ano, uz bol ich, maleho by si mala brat sestra maminy

berginkan
3. aug 2020

@tecko28 tak chvalabohu.

lili153
3. aug 2020

Nechcu nam pisat neodkladko na urade ze stym nema pani skúsenosti.. A ked som volala niektorim právnikom tak že to je zbytocne pisat lebo dieťa nieje v ohrozeni zivota😩... Skusim este ineho..

tecko28
3. aug 2020

@lili153 neskutocne, ak by ti pomohlo mozem ti preskenovat uznesenie, kde je vlastne zhrnutie toho navrhu neodkladneho opatrenia v odvovodneni, preco ziadame . A kazdopadne je to v zaujme dietata a ked uz sa nechce uradnicke, tak pravnik by to mal mat lavou zadnou. V ziadnom pripade to nie je zbytocne, prave naopak je to nutne lebo sudy su pomale a ci m skor bude dieta u vas, tym lepsie si zvykne. My sme brali malu 7 mes a uz bola velmi naviazana na profi. Neviem si predstavit teraz z odstupom casu, ze by prisla k nam o dalsie 3-4 mes minimalne neskor. ☹

lili153
3. aug 2020

@tecko28 asi by nam to pomohlo... Mohli by ste mi to poslat?... Presne tak aj my si to myslime... Mala si zvykne za tyzden u nas a potom ide naspäť k profi. Tam zas iny rezim.. Nevie kam patri... Je mi stoho smutno... Ale pravnicka povie- je to podla zakona nic sa neda predbiehať... Pravdaze ked sa to netyka jej.. Cele zle to je nastavene...

joannita
3. aug 2020

@lili153 nieje to zbytocne, vacsinou schvalia neodkladko aj ked nieje v ohrozeni zivota.
Posli mi do spravy mail, poslem ti navrh na neodkladko plus predosvojitelsku. Mozem ti dat aj kintakt na nasu pravnicku ak chces.

tecko28
3. aug 2020

@lili153 super, @joannita ma ma aj navrh, to ti pomoze viac. 🙂 Budem drzat palce!

tulipan43
3. aug 2020

@tecko28 nám napr. NEODKLADNE neprešlo, bolo to tento rok v Senici

aliziana
4. aug 2020

@joannita joannita, vieš aj mne pls poslať, ak Ti pošlem mail?

joannita
4. aug 2020

@aliziana posli mail. Poslem vecer. Ak zabudnem napis mi este pls.

ellen2016
5. aug 2020

@simona2007 ahoj,my sme cakali dost dlho, potom som tam zacala vyvolavat, potrebovali sme len aby spis posunuli do BA, kde uz mala mala trvaly pobyt. az ked som sa na telefone rozrevala, zacali sa veci hybat. Potom spis postupili do BA, odkial to samozrejme poslali naspat do SNV🙈 Cely tento presun spisu hore dole trval asi 8 mesiacov. Prve pojednavanie teda bolo v SNV (pestunstvo,kedze matka nebola pozbavena) a druhe (osvojenie) uz v BA.

joannita
5. aug 2020

Dievcata, asi 5 z vas mi napisalo, aby som vam poslala navrh na predosvojitelsku + neodkladko, vsetkym som samozrejme poslala vzor z upsvaru.
Dovolim si vsak sem dat kontakt na advokatku, ktora nam spracovala nas navrh a ktory samozrejme neposielam, ale ak chcete mat navrh napisany naozaj na urovni od pravnicky, ktora ma s tym skusenosti (nie vsetci pravnici maju zial), skuste kontaktovat Mgr. Zuzana Lanyiova (dajte do googlu) Nerobim jej reklamu, ani nic podobne, ona ma roboty dost si myslim 🙂 ale mozno to niektorym z vas pomoze.....
Dnes som jej volala a pytala sa na ceny, aby ste orientacne aspon vedeli.

Ak by vam spisala cisto len navrh + telefonicka konzultacia, kde si vsetko poviete a nasledne poslete navrh sami, stalo by to cca 180eur.
Ak by k tomu vsetkemu ste jej dali plnu moc a ona by to vsetko za vas aj poslala elektronicky (aj prilohy) a tym padom vas zastupovala, bolo by to cca 300e
A ak by vas este aj fyzicky zastupovala na pojednavani o predosvojitelskej, bolo by to samozrejme viac, ale to je individualne od vzdialenosti.
Verim ze toto mi nevymazu, naozaj nejde o reklamu, ale vela bab sa ma pytalo, kto nam pisal navrh a kolko to stalo.
Vela stastia 🙏

kikuska_wedge
5. aug 2020

@lili153 ešte by som ti chcela doplniť info, že pri ohrození je nielen 7 dňová lehota, ale existuje aj 30 dňová lehota neodkladného opatrenia. Určite je to však skôr ako riadne pojednávanie. Veď čo iné je v záujme dieťaťa pri procese osvojenia, ako byť doma s rodičmi.

berginkan
5. aug 2020

ja sa priklanam k joanite, aj nam to robili pravnici

lianka1212
6. aug 2020

@joannita
@berginkan môžem sa opýtať, či na súd ste išli osobne, alebo ste sa nechali zastupovať právnikmi, resp. čo je lepšie podľa vás?

jesienka22
6. aug 2020

@lianka1212 na sude netreba pravnika

indiankaindi
6. aug 2020

@kikuska_wedge ahoj prosím ta kedy je 7 dňová lehota na neodkladné a kedy 30 dňová? Či to si určuje súd sám? Ďakujem 😊