icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

ereska
21. aug 2020

@berginkan nám to tak vtedy povedali v úsmeve ci kde som to volala nich sa platilo a na úrade to je zadarmo neviem ako v iných a predsa je to už vyše 4 rokov dozadu takže neviem presne kde je to teraz ako vďaka 😉

andrea_82
21. aug 2020

@ereska my sme v Navrate platili pred 2 rokmi tusim stovku, takze to nebolo az tak vela. Aktualizaciu sme teraz mali zadarmo, mali na to nejaky grant, ktory im to preplatil.

tulipan43
21. aug 2020

@berginkan áno trnavský kraj je špecifický, že je tu vraj najviac anonymných pôrodov

miriam439
21. aug 2020

@zibi My sme vlani dostali 530€

zibi
21. aug 2020

@miriam439 dakujem 🙂

berginkan
21. aug 2020

@miriam439
@zibi nie je to nejako ohranicene vekom atd. ? My sme narok nemali

rebekarebekova
22. aug 2020

@berginkan pri predosvokitelskej to je ohranocene vekom. Pri pestunstve nie je. Ale to sa tiez treba dotahovat s upsvarom.

juliagas
23. aug 2020

Ahojte baby co ste napísali na otázku : opíšte ako si predstavujete dodržiavanie práv dieťaťa v NRS v každodennom živote?

berginkan
23. aug 2020

@rebekarebekova to je to do 6mes?

miriam439
23. aug 2020

@berginkan
Ja tu preto väčšinou radšej dávam link priamo na stránky alebo zákony, lebo nie vždy čo platí napríklad pre jedného, to platí aj pre druhého. Lebo každý môže mať ešte nejaké špecifikum...
Tak som radšej, ak si dopytujúca pozrie celé a možno si tam nájde riešenie a aj niečo, čo mňa ani nenapadne sa jej opýtať a pritom môže to byť zásadná vec...

miriam439
23. aug 2020
zuzlicek44
24. aug 2020

My sme žiadali o tento príspevok.aj nám ho vyplatili.vsetko ok.

rebekarebekova
24. aug 2020

@zuzlicek44 ale vy ste riesili prcka, ci?

rebekarebekova
24. aug 2020

@berginkan ano, js viem tak. Ale nie som odbornicka

zuzlicek44
24. aug 2020

@rebekarebekova aha áno.pardon 🙈🙈

zibi
24. aug 2020

@berginkan myslím ze do pol roka sa mi vidi. Pani na úrade povedala ze mam priniesť a ze by mi to mali schvalit

rebekarebekova
24. aug 2020

@zibi ado ci pestu?

zibi
24. aug 2020
adoptedadapted
24. aug 2020

@juliagas Skupinovka je podla mna lepsia, my sme ju absolvovali v Usmev ako dar a nic lepsie sme nemohli spravit

adoptedadapted
24. aug 2020

@juliagas Velmi jednoducho, dat dietatu lasku,pozornost,opateru a hlavne cas, ktory si zasluzi pre svoj vyvoj a rozvoj s respektovanim jeho potrieb.

rebekarebekova
24. aug 2020

@zibi tak do 6 mesiacov. Ake stare dieratko mate?

zibi
24. aug 2020

@rebekarebekova 4 mesiace, tak preto vybavujem

evkasus
25. aug 2020

Mohli by ste mi prosim poradit, ako je to s materskou po schvaleni neodkladneho opatrenia? Myslim tym, co treba predlozit v praci a co na urade, aby som oficialne bola na materskej. A ci sa to robi v ten den ako si dieta odnasam domov. Urcite sa to niekde v teme pise, ale tazko sa to dohladava. Dakujem.

miriam439
26. aug 2020

@evkasus Dieťa sme brali domov v piatok, vybavovala som MD v pondelok, nemusíš teda v deň prevzatia dieťaťa - ale nárok MD som mala odo dňa, kedy sme dieťa prevzali z DeD.
Ak si dobre pamätám, tak som na sociálnu poisťovňu dávala kópiu neodkladného op. a protokolu o prevzatí dieťaťa z DeD. A tiež vypísanu žiadosť o materské, ktoré mi potvrdili v práci.
Do práce som asi nedávala nič.
Ale podľa zákonníka práce máš povinnosť aspoň mesiac vopred písomne oznámiť predpokladaný dátum nástupu na MD / RD a všetky zmeny okolo toho. Je to v § 166.
Takže aj toto si papierovo porieš.
Ak dačo ešte, nech ma doplnia baby.
Ešte si nos zo sebou na úrady aj kópie rodného listu dieťaťa - neviem kde všade sa dával...

berginkan
26. aug 2020

@evkasus a este rodny list na socialku. Do prace iba oznamujes vopred a ja som davala k nahliadnutiu rozhodnutie

magimary
26. aug 2020

@evkasus evi! máš nejaké novinky??? 😍

evadek
26. aug 2020

dievcata, stahovali sme sa a ja neviem najst rozhodnutie o zapísaní do zoznamu žiadateľov. Myslíte si,že by mi vedeli vydať na požiadanie jedno? Neviem najst celu zložku- aj aktualizaciu. Kedze to budem potrebovat, vidím to ako dost velky problem :( dakujem

zibi
26. aug 2020

Baby, bio matke už preslavlrhita 2 mesačná. Mala na 4, 5 mesiuaca. Budeme mat sud. Na prvý príde bio matka, nejavila o malú žiaden záujem, ani v nemocke, ani na úrade nič 4 mesiace.. Je to len pri forma, že? Nemusím mať strach.. Pani z úradu, že sa nemám báť, že matka nejaví záujem, no ja som tsky typ, že sa stále dopredu bojím, aby sa dačo nestalo... Nemala by už na malú mat nárok, že?

joannita
26. aug 2020

@evadek podla mna na vyziadanie ti urcite poslu, alebo osobne daju. Mozno za poplatok. Musis zavolat na urad