Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@berginkan pri predosvokitelskej to je ohranocene vekom. Pri pestunstve nie je. Ale to sa tiez treba dotahovat s upsvarom.
Ahojte baby co ste napísali na otázku : opíšte ako si predstavujete dodržiavanie práv dieťaťa v NRS v každodennom živote?
@rebekarebekova to je to do 6mes?
@berginkan
Ja tu preto väčšinou radšej dávam link priamo na stránky alebo zákony, lebo nie vždy čo platí napríklad pre jedného, to platí aj pre druhého. Lebo každý môže mať ešte nejaké špecifikum...
Tak som radšej, ak si dopytujúca pozrie celé a možno si tam nájde riešenie a aj niečo, čo mňa ani nenapadne sa jej opýtať a pritom môže to byť zásadná vec...
My sme žiadali o tento príspevok.aj nám ho vyplatili.vsetko ok.
@zuzlicek44 ale vy ste riesili prcka, ci?
@berginkan ano, js viem tak. Ale nie som odbornicka
@rebekarebekova aha áno.pardon 🙈🙈
@zibi ado ci pestu?
@rebekarebekova ado
@juliagas Skupinovka je podla mna lepsia, my sme ju absolvovali v Usmev ako dar a nic lepsie sme nemohli spravit
@juliagas Velmi jednoducho, dat dietatu lasku,pozornost,opateru a hlavne cas, ktory si zasluzi pre svoj vyvoj a rozvoj s respektovanim jeho potrieb.
@zibi tak do 6 mesiacov. Ake stare dieratko mate?
@rebekarebekova 4 mesiace, tak preto vybavujem
Mohli by ste mi prosim poradit, ako je to s materskou po schvaleni neodkladneho opatrenia? Myslim tym, co treba predlozit v praci a co na urade, aby som oficialne bola na materskej. A ci sa to robi v ten den ako si dieta odnasam domov. Urcite sa to niekde v teme pise, ale tazko sa to dohladava. Dakujem.
@evkasus Dieťa sme brali domov v piatok, vybavovala som MD v pondelok, nemusíš teda v deň prevzatia dieťaťa - ale nárok MD som mala odo dňa, kedy sme dieťa prevzali z DeD.
Ak si dobre pamätám, tak som na sociálnu poisťovňu dávala kópiu neodkladného op. a protokolu o prevzatí dieťaťa z DeD. A tiež vypísanu žiadosť o materské, ktoré mi potvrdili v práci.
Do práce som asi nedávala nič.
Ale podľa zákonníka práce máš povinnosť aspoň mesiac vopred písomne oznámiť predpokladaný dátum nástupu na MD / RD a všetky zmeny okolo toho. Je to v § 166.
Takže aj toto si papierovo porieš.
Ak dačo ešte, nech ma doplnia baby.
Ešte si nos zo sebou na úrady aj kópie rodného listu dieťaťa - neviem kde všade sa dával...
dievcata, stahovali sme sa a ja neviem najst rozhodnutie o zapísaní do zoznamu žiadateľov. Myslíte si,že by mi vedeli vydať na požiadanie jedno? Neviem najst celu zložku- aj aktualizaciu. Kedze to budem potrebovat, vidím to ako dost velky problem :( dakujem
Baby, bio matke už preslavlrhita 2 mesačná. Mala na 4, 5 mesiuaca. Budeme mat sud. Na prvý príde bio matka, nejavila o malú žiaden záujem, ani v nemocke, ani na úrade nič 4 mesiace.. Je to len pri forma, že? Nemusím mať strach.. Pani z úradu, že sa nemám báť, že matka nejaví záujem, no ja som tsky typ, že sa stále dopredu bojím, aby sa dačo nestalo... Nemala by už na malú mat nárok, že?

@berginkan nám to tak vtedy povedali v úsmeve ci kde som to volala nich sa platilo a na úrade to je zadarmo neviem ako v iných a predsa je to už vyše 4 rokov dozadu takže neviem presne kde je to teraz ako vďaka 😉