Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@zibi a aky je to sud? Predosvojutelsky? Dieta uz mate doma? No v prvom rade sa neboj, ked nejavi zaujem, podla mna sa na sud ani nedostavi. Maloktora pride na sud.
To znamena, ze ked ma prist na sud, ze este nieje pozbavena rod. Prav? , ano je to kriticka doba, ked si to moze rozmysliet, ale ako pisem ked nejavi zaujem neboj sa.
Aj ja som sa bala, ake zbytocne. U0lnu istotu mame az po poslednom sude, toto je treba si uvedomit, ale naozaj malokedy sa stane ze by si to rozmysleli.
@zibi nie neboj sa 😁 ako som pisala, po pravnej stranke ma sancu rozmysliet si to az do posledneho sudu (aj tam to vsak nieje len tak, mala by to tazke a dost) po predosvojitelskom sude vsak uz mozes byt kludna. Ak sa vsak neozyva, vibec nemaj obavy, to uz by sa ozvala ze chce dieta. Na sud podla mna na 99% nepride.
@miriam439
@berginkan Dakujem. Hlavne mi ide o to, co potrebujem zdokladovat v praci. Riaditel vie davnejsie, ze mozem odist z tyzdna na tyzden. Takze s tou mesacnou lehotou oznamenia si nerobim problem. Skor papierovo, nerada by som, aby v praci vedeli nieco viac o identite dietata. Takze v praci staci dat moje pisomne oznamenie a dat im podpisat ziadost o materske, ktoru potom predlozim socislnej poistovni?
@evkasus v praci urcite nedavaj nic co sa tyka dietata. A ked budu chciet, odvolaj sa na GDPR. A ak budu vyslovene vyzadovat, daj LEN k nahliadnutiu rodny list, pripadne sudne rozhodnutie, za tvojej pritomnosti. Ziadne fotenie, nic. Trvaj na svojom. Ja som nedala nic o malom, ved v sudnom rozhodnuti je meno matky a vsetky udaje. Zial viem ako to funguje vo firmach kde je klebetna personalistka🤦♀️
V ziadnom pripade.
@evkasus to ale ma kazdy zamestnavatel inak. Ja som nic nepotvrdzovala. ani matersku neriesila, iba nahlasila a oni si to uz poriesili. Potom treba doniest papier az zo socialky ked sa riesi rodicak o trvani materskej. Tak je to u nas. A rozhodnutie iba nahliadli a tam nic nie je take, ved to si ani meno nestihne pozriet
Neodkladko nam zamietli... Nvm co teraz... Ak to pojde klasicky je to na dlho😪
@lili153 neplatene volno a hostovsky pobyt by vam to mohli vyriesit. To neplatene volno si prever, aby si nestratila narok na matersku. Nam najskor nechceli dat hostovsky, ale nakoniec sa dali presvedcit.
@jesienka22 hostovsky mame kazdy druhy tyzden.. A ked bude mala uz pravne voľna mozem dat 2 v 1?
@lili153 skuste si dohodnut natrvalo a kazdy druhy tyzden ju chodit ukazat do DD
Ahojte, NR kraj niečo nové?
@lili153 ahoj, to mi je luto, a kolko ma mala? My ked sme si maleho brali na neodkladko, museli sme len cakat aby uplynulo tych 8 tyzdnov, osvojitelny este nebol, ale aj tak nam vyhovel sudca. V navrhu sme uvadzali,ze je v jeho najlepsom zaujme, aby bol co najskor umiestneny do rodiny atd. - . Inak DeD bol z toho dost mimo, ze nam vyhoveli, hustili nam do hlavy, ze nemame sancu, ze musime cakat na osvojitelnost a ze to par MESIACOV este potrva. 🙄 Nic sme s nimi neriesili a isli sme si za svojim.

@joannita dakujem.