Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@cigaretka5 ...doniesli sme si 3-mesačné dvojičky - párik....príprava a samotné čakanie trvalo cca 4 roky....od momentu, keď sme sa dozvedeli o možnosti vziať si dvojičky až po okamih, keď sme si ich doniesli domov, prešlo 5 dní 🙂...
@djura no wau.. odvaha.
Ahojte, spisujem neodkladne opatrenie a na konci som uviedla aj covid 19, zhorsujucu sa pandemicku situaciu. Kontrolovala mi to cez email pani uradnicka, toto mi odtial vymazala...asi ze sa to tam nehodi k neodkladnemu...tak som si vravela ze to tam nedam, ale zase mi to vŕta v hlave, že mozno aj to moze zavázit k schvaleniu?? Co myslite?
@tanuska28 čo približne tam je? Záleží veľmi ako to je napísane...
@zuzlicek44 tak v neodkladnom je ako striedanie prostredia zle vplyva na jeho priaznivy psychicky vyvoj atd.a na konci som dala ze aj s ohladom na meniacu sa a zhorsujucu pandemicku situaciu s covid19 moze tento cely proces byt spomalený a preto je v zaujme maloleteho toto neodkladne. Mozno to naznacenie spomalenia procesu moze sud urazit preto mi to vymazala...
@tanuska28 to o spomaleni by som tam nedala, ale ja by som tu pandemicku situaciu spomenula v tom kontexte ako si napisala aj ty. Zas moze tam byt vyjadrena aj tvoja osobna obava, to je moj nazor, nemusi to byt napisane cisto technicky. Snad sa k tomu skusenejsie baby vyjadria este.
@tanuska28 ja by som to dala ale v tom zmysle že ochrana dieťaťa pred covid nakoľko keby bolo s vami je len s vami a takto sa okolo neho moze točiť veľa ľudí a tým je väčšie ohrozenie.nakolko v rodinnom prostredí je menšia pravdepodobnosť...
Prosim vas baby "neodkladne opatrenie" kedy sa podava najskor?
Ahojte chcem sa spýtať tie ktoré ste v príprave zastavili vám prípravu? Ci?
@djura ak bude moznost hostovskych pobytov, idealne az po par tyzdnoch, aby ste mali cim argumentovat v navrhu.
Vy uz ste tak daleko?
@rebekarebekova ale kdeze, zarial čakame na hodnotenie psychologičky, sme po priprave. Len zbieram informacie. Stale sa snazim ziskat prehlad ohladom papierovaciek ak uz budu deti unas. Mám čo studovat stale :-/
Ďakujem za odpovede 😉
Ahojte ,neviete ako pokračuje nitriansky kraj?
@djura no tie su nadherne.
@rebekarebekova dakujem pekne
@rebekarebekova Detičky sme veľmi chceli...všetko čo potrebovali, bolo len veľmi ich ľúbiť...
Žienky ahojte, chcem sa len informačne spýtať, ak sú tu nejaké z Vás z okresu NZ, ako dlho ste celkovo čakali od zapísania do zoznamu až po telefonát, že pre Vás majú bábätko/dieťatko? Veľmi pekne ďakujem.

@wodanka ja to chápem tak, že záleží od teba, kedy ti rodičovský ukončia. Môžeš byť na rodičovskom 3 roky od skončenia materskej. Čiže keď nechceš zostať bez peňazí, môžeš nastúpiť hocikedy v decembri.