Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
Mozem sa spytat? Na predosvojitelsky sud byva prizvana aj bio matka? Ide o situaciu, kedy matka dala dieta na adopciu. Alebo je bio pozvana na sud o osvojitelnosti? V tychto veciach sa este neorientujem. Dakujem.
@evkasus bozechran, na predosvojitelsky nie. To uz bio MUSI byt pozbavena rod. prav. Mozno este v pripade ak je matka ucastnik konania..... Cize napriklad ked sa poda navrh na sud este predtym, nez je matka pozbavena prav. Ale niesom si ista. Vacsinou je zento sud bez jej ucasti.
Sud o vysloveni osvojitelnosti zvykne byt predvolana bio, zalezi od situacie. Vacainou ale nepridu.
@joannita Dakujem. Navrh na osvojitelnost podal urad hned ako podali na zbavenie rodicovskych prav, tak povedala kuratorka a ten sud o osvojitelnosti sa este nekonal. Nasledne sa vybavilo predbezne opatrenie, dietatko sme dostali domov a nasledne sme dali navrh na predosvojitelsku. Tak teraz sa caka na pojednavanie o osvojitelnosti a zaroven na nase o predosvojitelskej. Predpokladam, ze nas na sud o vysloveni osvojitelnosti neprizvu... A zaroven verim ze bio matku zas na to nase pojednavanie o predosvojitelskej neprizvu. Mozno to trosku pletiem, ale davam si to dohromady postupne tie informacie. Trosku ma mrzi, ze uznesenie o predbeznom opatreni bolo forucene aj bio matke a su tam nase udaje. Moze si nas kedykolvek vyhladat. Vy ste sa ako s tymto vyrovnavali?
@evkasus no my sme prave preto podavali navrh na predbezko az potom, ako bio bola pozbavena a maly bol osvojitelny (u nas bola osvojitelnost a pozbavenie na jednom pojednavani), to znamena ze bio nebola ucastnik konania a nebolo jej nic dorucene, cize nevie o nas nic.
Cize vy ste nepodali navrh 2 v 1? Predbezko a predosvojitelska v jednom?
Ahoj všetkým. Chcem sa s vami podeliť o radostnú novinku. Včera sme mali súd o osvojení. Všetko prebehlo hladko a tak sa stávame oficiálne rodičmi našich dvojičiek. Tieto stránky mi od prvéjo dňa kedy sme podali žiadosť až doteraz vo všetkom pomohli. Našla som tu vždy všetko potrebné a aj povzbudivé. Ďakujem vám že ste mi to pomohli zvládnuť a všetkým držím palce aby to čakanie bolo čo najkratšie a bez komplikácii.
@djura uz vam volali??
@rebekarebekova ano 🙂
@djura ja z vas umrem. 😘 to je co za tempo? Vy ste Trnava? Potom v pondelok napiiis. 🙏
@rebekarebekova jasneee, ale nemoze to byt len nejaky podpis ze nas zaraduju do cakacky? Neviem sa dockat
@djura Ak ste psychologicke nepodpisovali vasu zaverecnu spravu z pripravy, tak asi treba tu podpisat. Ak mate podpisanu, je mozne, ze maju pre vas deticky, ale to by povedali do telefonu. Inak my sme po ukonceni pripravy niesli papiere od psychologicky priamo tetam na kuratelu a hned sme sa pytali ci nemaju deti a hned nam ponukli chlapceka co akurat isli pustit do medzikrajovej adopcie. Samozrejme zial malo to hacik a chlapcek je stale u profi a uz ho vyradili aj z medzinarodnej-je neumiestnitelny. Kazdopadne drzim palce! 🙂
Ahojte, takže boli sme v TT podpísat že nás zaraďujú od stredy 21.10.2020 do zoznamu čakateľov.
Aktualna situácia je taká že sme cca 50ty v poradi na jedno dieťatko, majoritné etnikum, novorodenca, ale na dvojičky sme treti v poradi.
Poslušne hlásim 🙂
@djura to je super, to máte fajn poradie.
Dievčatá, povedzte mi váš názor - my máme tiež v podmienkach, že zoberieme aj dvojičky alebo súrodeneckú dvojicu novorodenec + dieťa do 4 rokov. Vždy som to brala tak, že dvojičky sú v adopcii výhra, že máte dve deti naraz, celým tým procesom stačí prejsť raz. Ale keď @djura písala, že z tých 50-tich majú len 3 záujem o dvojičky, ako ste na tom vy? Brali by ste aj dvojičky a ak nie, tak prečo?
@andrea_82 my budeme koncit pripravu buduci tyzden a podmienky budeme mat: jednotlivec alebo dvojicky do 2 rokov a na etniku nezalezi. Chceme dvojicky z dovodu aby sme mali "dva v jednom" a dufame, ze budeme menej cakat 🙂 este keby sa potom podarilo biologicke tak tri deticky by boli akurat 🙂
Ahojte, je tu niekto z trenčianskejo kraja? Ako to ide teraz? My už budeme v zime 3.5 roka v poradovniku, ďakujem 🤗
@very_sad ahoj nám sa ozvali ideme do toho boli sme 6ty no pred nami boli páry co chceli nad 1 rok a nad 3 roky a jedny len dievčatko tak na chlapca sme boli tretí na dievčatko štvrtý no pred nami odmietli boli sme ho pozrieť bola to láska na prvý pohľad všetko sme po kúpili pani kolizna nám napísala neodkladne s predosvojitelskou včera sme to podali na súd čakáme kedy sa ozvu a pôjde rovno pre drobčeka

Dnes sme podpisali zaverecnu spravu u pani psychologičky.
Čakala som že prídeme podpišeme papier a odídeme.
Lenže Ona si nás posadila a celú tú správu 5 A4 prečítala, plakala som ako dážď a ona somnou, manžel si podvedome hovoril: "drž sa... si chlap,neopováž šklébit"
Nevedela som nic povedať tak krásny článok onás ...
Doteraz mi zviera hrdlo.
Tak už iba čákáme ♡