Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@berginkan ja by som dala potvrdenie z Upsvar a od zamestnavatela strucny zdrap, ze si zamestnana ale nerobis = si na RD.
@berginkan to potvrdenie z úradu mám možno medzi papiermi skúsim pozrieť vececerom.
Len som povedala v okienku že na súd potrebujem potvrdenie o poberaní RD a dali mi🙂
Na povedali že toto potrebujú na súd.
@joannita áno tak.to úplne stačí na súd.v návrhu uvededie že s malým je doma na RD a v prílohe dodá doklad o poberaní RD( aj mesiace tam sú uvedené).
@berginkan No normálne takéto rozhodnutie či potvrdenie zamestnávateľ nevystavuje, lebo normálne bežne rodičia nedávajú na súd, že sedia doma na RD.
Ale to trvá ani nie 5 minút, aby som niekomu vystavila Potvrdenie o čerpaní rodičovskej dovolenky. Normálne: Potvrdzujeme, že naša zamestnankyňa XY toho času čerpá RD (od...) na prehĺbenie starostlivosti o dieťa XY... a je to.... možno stačí opečiatkovane poslať mailom, ak vás súri čas.
@teleskop abstinenčné príznaky sú väčšinou po drogách alebo alkohole.
Naša tiež fajčila a žiadny problém dieťa nemalo. Aj sme to rozoberali na príprave. Najhorší je alkohol ktorý poškodzuje mozog plodu (nemusí všetky deti) pri tvrdých drogách sú abstaky niekoľko dní. To nám potvrdili aj v pôrodnici. Na cigarety sa ani nepýtajú pri pôrode. Ležala som tam tak sme sa veľa o tom rozprávali s lekármi a sestrami.
@teleskop je veľmi ťažko zistiť či žena fajčila počas tehotenstva. Dieťaťu sa robia testy na drogy a alkohol ak je podozrenie že rodička je pod vplyvom týchto látok. V pôrodnici to potvrdili. Ležala som medzi tehotnymi 3 týždne a bavila som sa priamo s porodnikmi vrátane sestričiek a pôrodných asistentiek. Mávajú tam pôrody kde dieťa ide na adopciu. Nie sú to ženy ktoré žijú krásny život. Sú veľa krát z ulice. Ale kompletné info dajú málo kedy.

@zuzlicek44
@berginkan
Nie dievcata, na upsvare ti vystavia ze poberas rod. prispevok. Rodicovska dovolenka je nieco celkom ine a je to zalezitost a vztah vylucne zamestnanec - zamestnavatel.