icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

ivana2703
13. feb 2021

@wodanka my máme teraz na neodkladné 20 mesačné dievčatko a všetko zatiaľ je fajn. Bola v profi rodine. A tak ako píše @tanuska28, záleží od toho čo dieťa prežilo.

stastnamama33
13. feb 2021

@miro100 ahoj, no my ešte na úrad len pôjdeme. Neviem, ci sa tam aj dostaneme teraz. Ale keď dostaneme ukončujúcu správu z prípravy, ktorú sme dokončili online, potom sa tam budeme snažiť dostať. Koľko to trvá potom, kým to na úrade spracujú, nevies/te ?? Aj tam sa to naťahuje, ci zápisu nás hneď, ako budú mať správu z Návratu?

stastnamama33
13. feb 2021

@jesienka22 aj mne to príde logické. Spomalilo sa to všetkým, ale detičky sa určite rodia ďalej. Čiže, keď sa úrady znova otvoria , tak ich bude viac a pohne sa aj poradovnik. Takto si to pekne predstavujem. No snažím sa byť pri tom všetkom trpezliva😊, ak keď všetci vieme, že to nie je jednoduché.

wodanka
13. feb 2021

@ivana2703 no náš je od narodenia v profi rodine, v bio rodine nebol vôbec, tak nejaké zlé zážitky by mať nemal. Ale samozrejme, že má rôzne svoje špecifiká, nakoľko matka užívala počas tehotenstva drogy

wodanka
13. feb 2021

@erio a už ste mali nejaké dieťatko doma? My máme už jedného trojročného, tak musím pripravovať aj toho na prípadný príchod nového člena rodiny

very_sad
13. feb 2021

@erio môžem sa prosím spýtať? Keď mal 3 roky, tak ty si išla na matersku normálne a potom rodičovský príspevok? Či ako sa to rieši keď je už dieťatko staršie? Ci škôlka, či ako? Ďakujem za odpoveď.

berginkan
13. feb 2021

@very_sad odporuca sa urcite materska. Resp obdobie doma. Narok mas od prevzatia nie od veku dietata, cize na tom nezalezi. Kamaratka davala iba napar mesiacov do predskolskeho. Je to urcite dolezite

tecko28
13. feb 2021

@berginkan materske je do 3 rokov veku. potom si ho uz uplatnit nemoze, moze ist samozrejme na rodicovsku max do 6r

miro100
13. feb 2021

@stastnamama33 jaaj tak vy ste robili pripravu online 🙂to ma nenapadlo 😄 s tým zápisom netuším my sme ešte len v príprave ale určite to netrvá dlho. No ja sa tiež snažím myslieť pozitívne, si hovorím že naše bábo sa ešte nenarodilo 😊😊

miro100
13. feb 2021

@jesienka22 snažím sa myslieť pozitívne, že detičky sa rodia a kým nás zapíšu tak nebudeme dlho čakať lebo sa to pekne poposuva ale koniec cesty je ešte ďaleko a ktovie kedy dovolia sedenia 🙄🙄 ale už som netrpezliva a strašne sa teším ☺☺ už len zato že sme sa takto rozhodli 😉

erio
13. feb 2021

@wodanka pri tomto 3 ročnom sme nemali ešte dieťa ale potom sme si doniesli ďalšie zlatíčko a malý ho prijal veľmi dobre, dokonca keď videl z akých podmienok sme si ju brali tak sám rýchlo ťahal vajíčko aj s ňou. Deti sú veľmi prispôsobive, veľa vecí neriešia tak ako my.

erio
13. feb 2021

@very_sad nie ja som už nemala nárok na materskú mal viac ako 3 roky, poberala som RP aj pracovala, striedali sme sa s mužom ale to iba niečo vyše roka, potom som ostala s malou doma aj s nim doma. Do škôlky som ho dala, až v 5 tich rokoch, skôr ja škôlku moc neuznávam.

berginkan
13. feb 2021

@tecko28 pardon no ja to volam cele materska

very_sad
15. feb 2021

Ahojte, dnes som preverovala, sme na 14 mieste, čakáme 3.5 roka, trenčiansky kraj 🙂 požiadavky, biele, zdravé, drobné zdravotné problémy nevadia. Naposledy som to preverovala 14.7. 20 boli sme na 24 mieste. Pekný deň všetkým cakatelkam 🙂

andrea_82
15. feb 2021

@very_sad my sme tiež TN kraj a od novembra sme sa posunuli o 4 miesta.

very_sad
15. feb 2021

@andrea_82 a kolkaty ste, ak sa môžem spýtať?

berginkan
15. feb 2021

zapisujete deti do scitania? 😀

tecko28
15. feb 2021

@berginkan ano, kedze scitanie je k 1.1. nevzalo mi to nove RČ ( novy RL sme vybavili az po novom roku), ale stare

joannita
15. feb 2021

@berginkan jasne, je to povinne nie?

berginkan
16. feb 2021

@joannita nie nie je ale je to dobre.
@tecko28 No ja som si ani neuvedomila ze by sa menilo rc tak zapisem maleho so starym dik 🙂

andrea_82
16. feb 2021

@very_sad momentálne sme 29.

@berginkan sčítanie je povinné, aj za deti, je v zákone aj pokuta, ak sa nesčítaš.

wodanka
16. feb 2021

@andrea_82 to ste niekde kúsok za nami. Kedy ste si robili prípravu?

joannita
16. feb 2021

@berginkan ja som pocula aj citala, ze mas zakonnu povinnost zucastnit sa elektronickeho scitania.... Aj deti

xenapena
16. feb 2021

@very_sad adopcia alebo pestunstvo ?🙂

andrea_82
16. feb 2021

@wodanka zaradeni sme boli v 5-6/2018, ale pripravu sme robili v Navrate v Ziline.

very_sad
16. feb 2021

@xenapena adopcia 🙂 prečo sa pýtaš?

very_sad
16. feb 2021

@andrea_82 my 24.7.2017 sme boli zapísaný do zoznamu.

joannita
16. feb 2021

@berginkan vy uz ste mali ten posledny sud? Tak gratulujem, to mi nejak uslo 👍

berginkan
16. feb 2021

@andrea_82
@joannita aha no mne povedal muz ze nie je 😂😂😂 prepacte.

Nie este len budeme mat o tyzden snad

stastnamama33
17. feb 2021

@wodanka a ten váš 3-rocny je bio? My mame 8-ročného bio a nevie sa dočkať súrodenca. No trochu mam obavy, jedinacikovanie ci užíva naplno a myslím si, že bude žiarliť.