Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@jazmina87 ja vseobecne nerada telefonujem s cudzimi ludmi, radsej pisem mail, tam zatial neprijemne neboli ;) ohladom chorob pisem spravu
@alexwarring áno teraz v januári som volala 1/2021 -74mieste, a sme sa pekne posunuli na 4/2021 52 miesto
@very_sad vsetko uz bolo napisane. Vyzaduje si to trosku si o tom precitat, rovnako neviem kde ste mali pripravu ale tam sa to riesi. Romske je tak max vzhlad a temperament, vela krat velmi dobry sluch a cit pre umenie. Ale zle geny neexistjju. Iba tie zdravotne co mas u kazdeho cloveka
Baby potrebujem radu. Schvalili nam neodkladko a ja na zaklade neho davam zamestnavatelovi info,ze idem na matersku. Ale zamestnávateľ ma chce pustiť až od 1.5. Môže to urobiť? Viem, že mala by som pisomne informovať mesiac dopredu ale veď to nie je realne ani možné.
ahojte, prosim vas chcela by som sa spytat, ci je mozne si adoptovat dieťa, aj keď mám uznany invalidny na 80% a 1biologicke dieťa mám. je to prekážka v procese? som vydatá, bývame v rodinnom dome, ja mam 29 a muz 32 rokov. syncek má 2 roky a 4 mesiace, velmi by sme chceli este dieťa a rozmyslame nad adopciou.
@lienocka1988 zamestnavatel moze jasne, zase si zober jeho situaciu. A to ta este pekne pustil, ved to su necele tri tyzdne. Je to mozne. Vzdy je to o dohode takze skus ho este spracovat ale pravo na to ma
@berginkan to je síce pravda, že môže, ale neviem si predstaviť v reale, ako a kedy oznámiť zamestnávateľovi, že idem na materskú, keď vlastne neviem kedy idem. Lebo však neodkladko môžu aj nemusia schváliť a potom je tu x rôznych situácii takže toto je naozaj zle nastavené, aspoň podľa mňa. Ja som mala šťastie vlastne, že som pri našom malom bola PN a keď sme ho dostali na hosťovsky som zavolala do práce a povedala, že po PN nenastúpim do práce, ale na materskú a tak keď súd vydal neodkladko som ukončila pnku a išla na materskú.
@lienocka1988 držím palce, aby sa to vyriešilo k obojstrannej spokojnosti.
@lienocka1988 Ja si myslim, ze to nemoze zamestnavatel urobit. Ak by si aj porusila povinnost oznamit mesiac vopred (co si zrejme neporusila, lebo nemozne sa splnit neda), tak to nema vplyv na to, ze na matersku nastupujes. Pri predcasnom porode sa nastupuje na matersku podla reality, nie ocakavania. Ale pozriem este ZP.
@lienocka1988 Nikde sa nepise, ze musis oznamit pisomne, takze to oznamenie nadriadenemu plati. Navyse je mozne argumentovat, ze ta jednomesacna lehota sa na nas ani nevztahuje.
@jesienka22 velmi pekne ti ďakujem za informácie. A v zakonniku prace je, ze na nas sa jednomesacna lehota nevztahuje? Vobec sa v tychto veciach nevyznam 😔
@lienocka1988 Povinnost je ukotvena v par.166 ods.3. Vztahuje sa aj na nas. Jej dodrzanie je vsak v praxi nemozne. Za nedodrzanie lehoty nie je sankcia. Nesplnenie lehoty nema za nadledok neposkytnutie materskej alebo rodicovskej dovolenky. Netrap sa s tym.
@kikuska_wedge super, veľmi pekne ti ďakujem. Budem si teda trvať na svojom.
@lienocka1988 skus sa s nim podobrom dohodnut, vzi sa aj do zamestnavatela, aj on si potrebuje hladat nahradu. Tu mate obaja pravdu, preto je najlepsie ist osobne za sefom a v dobrom sa s nim dohodnut a vysvetlit ako to chodi.
@jesienka22 je to ukotvene. A treba chapat aj jeho stranu predsa. Najlepsie bude ked sa dohodnu
@berginkan to si uz
@lienocka1988 vie asi posudit sama
@lienocka1988 ja ti bohužiaľ poradit neviem keďže ma to to ešte len čaká, skorej sledujem tvoj prípad ako to dopadne v rámci tvojej prace. Len som chcela pogratulovať k babu 🌸 a spýtať sa z akého si kraja a aké staré bábo mate a ci xlapcek, alebo dievčatko. Mali sme tu nedávno takú diskusiu, či je viacej chlapcov, alebo dievčat teraz, dúfam ze nevadí ze sa pýtam 🙂
@lienocka1988 pisala si, ze si mu oznamila, ked bola 1. interakcia.. kolko ubehlo odvtedy casu?
Ja by som mesiac ratala odvtedy.
@very_sad urcite dam vediet ako to dopadne. Som PO kraj a bolo nam ponuknute dievcatko takmer 2rocne 🙂
@rebekarebekova keby sme bola nejaka mala mala firma bolo by to fajn. Lenze pracujem v statnom podniku. Tak uvidim ako sa mi podari dohodnut.
@lienocka1988 ty uz mas jedno dietatko?
@rebekarebekova este ziadne dietatko nemame teda okrem tohoto, ktore nam je uz zverene 🙂

@alexwarring co prosim si mam predstavit pod dedicnymi lahsimi nedostatkami?
Apropo @henka152 @alexwarring, ked telefonujete, aj na vas su take neprijemne? Akoby ste boli male nedockave decko a len vyzyvaju k trpezlivosti a spominaju ze po 2 rokoch mate robit aktualizaciu?
Ja napriklad som si vsetkeho vedoma, len som zvedava ci sa to hybe a aj maly posun cloveka nesmierne potesi na ❤