icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

berginkan
22. jún 2019

@tecko28 no vedano. Tak ale mesiac??

solyka
22. jún 2019

@janakjk ano. 😊 budeme mat dvojicky 😍

milionar
23. jún 2019

@solyka takze ten postup o jedno miesto ste boli vy? ;) poradie zvlášť na dvojicky nam nepovedala..

solyka
23. jún 2019

@milionar boli sme v poradi na dvojicky mi,ano.
Nam uz raz volali v v maji. Ale v tedy sa vratila mamicka,a zobrala ich domov. No v tedy nam podrobnejsie povedali ze sme celkom na 11 miesto....a ze na kol.na dievcatko,kolko na chlapceka...a ze 1miesto na dvojicky. Predtym ani nam to takto nohovorili.

kattyb
23. jún 2019

@milionar my mame 0-3,neromske,dievčatko

milionar
23. jún 2019

@solyka tak vam gratulujem ;) a predpokladam, ze na dvojky necaka tak vela ludi a tym padom sa aj my posuvame vyssie..je zaujimave, ze za dva mesiace dvoje dvojicky..ale to je asi rarita 🙂..drzim palce, nech to ide vsetko hladko..

milionar
23. jún 2019

@kattyb 0-3 mesiace alebo roky?...tak nam zostane chlapec 🙂 na dievcatka sa asi caka dlhsie..

berginkan
23. jún 2019

@milionar my sme chceli dvojicky a povedali nam ze budeme cakat velmi dlho.

livinkita
23. jún 2019

Ahojte,baby keď mám už neodkladne opatrenie,čo všetko potrebujem na vybavenie materskej,prípadne prídavkov na dieťa?

solyka
23. jún 2019

@berginkan aj nám to hovorili. Cakali sme na nich 3roky a 3 mes. A ked nemame tam napisene dvojicky....tak by sme este cakali....podla mna.

berginkan
23. jún 2019

@livinkita pridavky uff vela veci o tebe musim pohladat. K marterskej nic iba jeden papier zo socialky

zuzlicek44
23. jún 2019

@livinkita materská sa dá vybaviť na základe vykonateľnosti ,no na prídavky treba právoplatnosť a vyplatia ti to aj spätne...😊

kattyb
23. jún 2019

@milionar 0-3 roky.... No ja uz troch chalanov mám, tak túžime po dievčatku

milionar
23. jún 2019

@kattyb tak vam drzim palce..aby to bola baba ako hrom..k tym trom chlapom ;)

tulipan43
23. jún 2019

@berginkan aj nám teraz v Trnave trvalo mesiac, kým nás znova zapísali po aktualizácií na druhé dieťa.

tulipan43
23. jún 2019

@butterfly333 HC patrí pod TT kraj, tam je to okoko dvoch rokov. Tak nám povedala naposledy pani v Trnave, na rómske a polo rómske ešte menej.

butterfly333
23. jún 2019

@tulipan43 ďakujem veľmi pekne. Vy ste ako na tom v poradí?

butterfly333
23. jún 2019

@tulipan43 pozerám ze mate 4 deti sú všetky adoptovane ci aj vlastné? Ešte chce ďalšie na adopciu? Ja mam dve vlastne z ex no s terajším manželom nemám nedarí sa nám no budem mat v lete 40r takže možno som už stará na adopciu

mariannamk
23. jún 2019

@butterfly333 ale no. stara nie si 😉 a v TT kraji su najlepsie vyhliadky, co sa cakania tyka. momentalne.

tecko28
23. jún 2019

@butterfly333 nie si stara, ja mam o par dni 42, pripravu sme zacali robit presne takto pred rokom, od novembra sme v poradovniku. Nikto s tym nemal problem, len sa teda treba rozhybat

tulipan43
23. jún 2019

@butterfly333 nie prvr tri su moje, najmenší je osvojený a chceme j nemu este jedno tak sme v poradovniku od 0-3 roky, bez určenia etnika, pohlavia s bežnými chorobami

tulipan43
23. jún 2019

@butterfly333 a k veku, ja budem mat o dva mesiace 46 a manžel o tri mesiace 48

butterfly333
23. jún 2019

@tulipan43 ďakujem vám baby no musím sa najprv s mojim manželom o tom porozprávať že by sme mohli podať žiadosť a medzi tým sa snažiť on stále verí že sa to podarí
@tecko28
@mariannamk

tulipan43
23. jún 2019

@butterfly333 tak drzim palce, nám sa už vlastne nepodarilo, a toho nášho zo 💖 všetci ľúbime najviac na tomto svete

zuzlicek44
23. jún 2019

@butterfly333 nechcem sa do toho miesat..pozrela som profil a 7x si už potratila? ☹ je mi to ľúto...
Možno sa treba NATO pozrieť trocha inak a vysvetliť aj mužovi,že možno adopcia je cesta ktorou máte ísť,možno vám chce život ,osud alebo Boh (je na tebe čo si vyberieš) ukázať cestu,len ju nechcete vidiet..ja osobne si vravim a tak to vysvetľujem aj mužovi...že možno nie sme predurčený na biologické deti,že vieme že dokážeme ľúbiť aj dieťa čo nieje naša "krv" a že to je super...lebo sú ľudia čo to nedokážu...a preto by sme si adoptovať mali práve my..lebo to dokážeme...ľúbiť a dať domov...a preto zatiaľ nemáme bio deti lebo život,osud a v mojom prípade Boh to chce inak ...😊 A to nechodím každú nedeľu do kostola..ale si to proste takto vysvetľujem 😊😊😍

sianna
23. jún 2019

Ahojte, chcem sa opytat, ked sa chodievate pytat na urad, ze ake je vase poradie, tak na ktore oddelenie? Potrebujete k tomu rozhodnutie o zaradeni? Ci staci obcianka? Sme v poradovniku ale veru toto som este neriesila. Najlepsie Presov, ak niekto vie. Dakujem

ereska
23. jún 2019

@sianna my vždy voláme len telefonicky sa informujeme o poradovniku

livinkita
23. jún 2019

@berginkan
@zuzlicek44 ďakujem veľmi pekne za info 😘

butterfly333
23. jún 2019

@zuzlicek44 áno 7x no 6x to bolo pri ex. S terajším manželom 1x.

berginkan
23. jún 2019

@zuzlicek44 to fakt tie pridavky? Nestaci neodkladne? Tak to co mi ta pani narozpravala? Viem ze spatne ale chystala som sa tam iba s neodkladnym