Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?
dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne
@mary17 zober si rozhodntie sudu ak je pravoplatne chodi si ho dat orazit na prislušný sud ..potom ho odnes na soc poistovnu spolu s rod listom babetka daju ti tlačovo zanesieš ho k svojmu zamestnávatelovi a spolu s rozhodnutím sudu a tým rod listom ...potom naspet do soc pošlu nejaký list a je to vybavené ....rod prídavky na up musíš ist vybavit tiež s rozhodnutím a rod listom ....ja som neskor tiež vybavovala a dalo sa aj spetne na tie dátumy pravoplatnosti ist na matersku...dufam že som si to dost zrozumitelne napísala ...vela štastia pri behaní po uradoch....
@maninka1974 Ďakujem veľmi pekne, rozumiem tomu 🙂 ešte šťastie, že si tu tak radíme, lebo na úradoch niekedy vôbec nevedia.
@mary17 a ešte danový bonus si muž može vybavit tiež s rozhodnutím sudu a neviem kolko mes ma vaše bábetko ak má do 6 mes možete požiadat na up pri vybavovaní prídavkov aj jednorázový príspevok pri prevzatí bábetka do náhradnej starostlivosti ...
Ahojte, neviete ako je na tom Bratislava?
@maninka1974 Ďakujem, to som ani nevedela, malinká má 4 mesiace ešte, pomaly už 5.
@little_bubu @julinka79 mne povedali - keď som pred tromi týždňami bola na UPSVR, že riešia apríl-máj 2014...
@mary17 som rada že som pomohla nenapadlo ma to hned všetko....ale určite si to čím skor vybav ...
Ahojte, neviete niekto aký je stav v NR kraji?....chodíme ešte len na prípravu, ale akurát nám pani hovorila, že majú veľmi veľa nových žiadateľov..akoby sa vrece roztrhlo - vraj taký nával ešte nemali...dúfam, že prípravu čím skor ukončime a dostaneme sa do poradovníka ešte pred týmto "davom"...🙂 prajem všetkým "skoro -maminkám" veľa trpezlivosti 🙂 a ďakujem za príp. info
@little_bubu ahoj 😉 my cakame v Ba kraji a sme 218 na biele novorodeniatko ... vy uz ste v poradovniku?
Ahojte, ešte mám jednu otázku ohľadom tej materskej. Odo mňa chcú na poisťovni papier odkedy bola reálne u nás na hosťovskom pobyte, vraj to je tiež dôležité. Potrebujú presný deň kedy sme si ju doniesli domov. Mne sa to nezdá, veď to od pravoplatnosti sa podľa mňa začína vyplácať materská a teraz neviem, čo mám vyplniť do tej žiadosti o materskú, že kedy som dieťa prevzala do starostlivosti.
citam knihu "veza z kociek" a napadla ma hned na druhej strane jedna myslienka, ktoru mi povedala moja starsia dcera, ked som bola smutna z toho, ze nemozeme mat dalsie dietatko: " mami Boh ma pre nas tri odpovede:
"áno"
"áno, neskôr"
"nie, mám pre Teba niečo lepšie"
co poviete, paci sa Vam to?

Ahojte, prosím vás, vie mi niekto poradiť odkedy môžem zamestnávateľovi ohlásiť nástup na materskú. Len v pondelok nám prišiel právoplatný rozsudok o zverení do predosvojiteľskej starostlivosti, právoplatnosť je ale od 22.3. Zatiaľ materskú vybavenú nemám, ešte sme sa len boli opýtať, čo všetko treba aj ohľadom prídavkov a včera ešte malú odhlásiť z evidencie detského domova. Môj zamestnávateľ mi stále volá, že čo bude, kedy nastúpim na materskú a ja mu neviem povedať. Zatiaľ to riešim rôzne, dovolenky, PN a tak.