icon

Adopcia - aká bola vaša cesta k dieťatku?

cigaretka5
29. dec 2008

dievcata viem ze je tu k tejto teme co to popisane len ked listujem diskusiamu sklzne to do inych foriem starania sa o deti. Velmi zvazujeme s manzelikom adopcoiu. Rada by som adopciu co najmesieho babatke. Chcela by som od vas ziskat info ako to bezi realne, viem o fomralnom postupe z webu ale o pocitoch tetach a ujoch zo socialky a o tom ako to vlastne skutocne vyzera ked si ide po babo neviem nic. Podeli sa niektora z vas so svojim pribehom.
Vopred dakujem adminovi ze tuto temu nezamkne

mary17
5. apr 2017

Ahojte, prosím vás, vie mi niekto poradiť odkedy môžem zamestnávateľovi ohlásiť nástup na materskú. Len v pondelok nám prišiel právoplatný rozsudok o zverení do predosvojiteľskej starostlivosti, právoplatnosť je ale od 22.3. Zatiaľ materskú vybavenú nemám, ešte sme sa len boli opýtať, čo všetko treba aj ohľadom prídavkov a včera ešte malú odhlásiť z evidencie detského domova. Môj zamestnávateľ mi stále volá, že čo bude, kedy nastúpim na materskú a ja mu neviem povedať. Zatiaľ to riešim rôzne, dovolenky, PN a tak.

bibal123
5. apr 2017

@mary17 mne pisali v praci dovolenku a ako som mala pravoplatnost tak musela mi uctovnicka spetne dat matersku a dovolenku prenasam.

mary17
5. apr 2017

@bibal123 aha, tak to som vôbec netušila, že sa to takto robí, ďakujem za odpoveď.

endysa
Odpoveď bola odstránená
maninka1974
5. apr 2017

@mary17 zober si rozhodntie sudu ak je pravoplatne chodi si ho dat orazit na prislušný sud ..potom ho odnes na soc poistovnu spolu s rod listom babetka daju ti tlačovo zanesieš ho k svojmu zamestnávatelovi a spolu s rozhodnutím sudu a tým rod listom ...potom naspet do soc pošlu nejaký list a je to vybavené ....rod prídavky na up musíš ist vybavit tiež s rozhodnutím a rod listom ....ja som neskor tiež vybavovala a dalo sa aj spetne na tie dátumy pravoplatnosti ist na matersku...dufam že som si to dost zrozumitelne napísala ...vela štastia pri behaní po uradoch....

mary17
5. apr 2017

@maninka1974 Ďakujem veľmi pekne, rozumiem tomu 🙂 ešte šťastie, že si tu tak radíme, lebo na úradoch niekedy vôbec nevedia.

maninka1974
5. apr 2017

@mary17 a ešte danový bonus si muž može vybavit tiež s rozhodnutím sudu a neviem kolko mes ma vaše bábetko ak má do 6 mes možete požiadat na up pri vybavovaní prídavkov aj jednorázový príspevok pri prevzatí bábetka do náhradnej starostlivosti ...

timi1606
5. apr 2017

@zocharka No veď nám tiež povedali,že niekto im vypadol,a ostatní si museli rozdeliť prípady,preto máme termín až po roku.Ale,že budeme čakať ďalej,ma ani vo sne nenapdlo.Ale nevadí,hlavne,že máme detičky doma❤Ostatné je len formalita😊

little_bubu
5. apr 2017

Ahojte, neviete ako je na tom Bratislava?

mary17
6. apr 2017

@maninka1974 Ďakujem, to som ani nevedela, malinká má 4 mesiace ešte, pomaly už 5.

zocharka
6. apr 2017

@timi1606 Aj my sa vytešujeme z malinkej ako nám rastie,teraz sme oslávili jeden rôčik,už je taká slečinka naša malinká,sladká. Veď vydržíme. To je najmenej,keď sme spolu,tak ako hovoríš. ❤

jajaaaaa
6. apr 2017

@little_bubu @julinka79 mne povedali - keď som pred tromi týždňami bola na UPSVR, že riešia apríl-máj 2014...

bibal123
6. apr 2017

@mary17 ano je to suma 500 eur mne prave volali 🙂

maninka1974
6. apr 2017

@mary17 som rada že som pomohla nenapadlo ma to hned všetko....ale určite si to čím skor vybav ...

lenka2905
6. apr 2017

Ahojte, neviete niekto aký je stav v NR kraji?....chodíme ešte len na prípravu, ale akurát nám pani hovorila, že majú veľmi veľa nových žiadateľov..akoby sa vrece roztrhlo - vraj taký nával ešte nemali...dúfam, že prípravu čím skor ukončime a dostaneme sa do poradovníka ešte pred týmto "davom"...🙂 prajem všetkým "skoro -maminkám" veľa trpezlivosti 🙂 a ďakujem za príp. info

julinka79
6. apr 2017

@jajaaaaa
Dakujem pekne za odpoved

mana85
6. apr 2017

Ahojte , nás dnes po druhý krát odsúdili na doživotie 💖💃💏

bitalka
6. apr 2017

@little_bubu ahoj 😉 my cakame v Ba kraji a sme 218 na biele novorodeniatko ... vy uz ste v poradovniku?

katkuz
6. apr 2017

@mana85 nadherne vesele stasticka 🙂 uzivajte sa navzajom 🙂 🙂 🙂

mana85
6. apr 2017

@katkuz ďakujeme🙂

bosorkabb
6. apr 2017

@mana85 gratulujem a veľa lasky prajem❤

shalila
6. apr 2017

@mana85 krásni šibali 🙂
Želám veľa lásky a radosti 🙂

mana85
7. apr 2017

@bosorkabb
@shalila ďakujeme moc 😘

mata71
7. apr 2017

@mana85 gratulujem

mary17
7. apr 2017

Ahojte, ešte mám jednu otázku ohľadom tej materskej. Odo mňa chcú na poisťovni papier odkedy bola reálne u nás na hosťovskom pobyte, vraj to je tiež dôležité. Potrebujú presný deň kedy sme si ju doniesli domov. Mne sa to nezdá, veď to od pravoplatnosti sa podľa mňa začína vyplácať materská a teraz neviem, čo mám vyplniť do tej žiadosti o materskú, že kedy som dieťa prevzala do starostlivosti.

anettta
7. apr 2017

citam knihu "veza z kociek" a napadla ma hned na druhej strane jedna myslienka, ktoru mi povedala moja starsia dcera, ked som bola smutna z toho, ze nemozeme mat dalsie dietatko: " mami Boh ma pre nas tri odpovede:
"áno"
"áno, neskôr"
"nie, mám pre Teba niečo lepšie"
co poviete, paci sa Vam to?

bibal123
7. apr 2017

@mary17 tam je presny den ,kedy by si realne mala byt na materskej aj hostovsky sa do toho rata ..Tak mi vraveli na socialke .Len ja som nemala hostovky.

mana85
7. apr 2017

@mary17 ja som mohla žiadať o rodičak až s právoplatným rozsudkom o predosvojitelskej st. Pri staršom som poberala odo dňa prevziatia no na predbežko...

bibal123
7. apr 2017

@mary17 ale aj tak materska ti pojde od datumu ,ktory budes mat od sudu uvedeny pravoplatny.

11simca16
7. apr 2017

@mary17 ahoj, od pravoplatnosti hosťovský s tým nic nema a este chceli papier kedy sme ho oficialne brali z DEd.Ten datum sa zhodoval s pravoplatnosťou.Ked je na hosťovskom tak dieťa patrí oficialne pod ded, nemože vtedy byť vyplatená materská.