icon

Adopcia dieťaťa so syfilisom

lenrietta
6. jan 2015

Ahojte, máte niekto skúsenosti s dieťaťom, u ktorého bol diagnostikovaný "latentný syfilis"? Na nete toho veľa nie je, niečo som našla v angličtine, že je to vraj ako "časovaná bomba", nevieš kedy a ako sa prejaví.. Vďaka.

magimary
6. jan 2015

My sme mali viac detí, u ktorých bol diagnostikovaný vrodený syf. (aj náš pestúnsky syn ho mal) a u žiadneho sme nemali komplikácie-prešli trojtýždennou penicilínovou kúrou a potom boli v sledovaní u dermatovenerológa cca do 1-3 rokov-podľa potreby.
Na kontrole im vždy urobili RTG kostí, pozreli kožu, vyšetrili oči.
Ak je syfilis po narodení preliečený, tak zväčša nehrozia žiadne následky .
Preto som prekvapená, že u tebou spomínaného deculka ide o latentný syf. Predpokladám teda, že ide o väčšie dieťatko. No myslím si, že ak je v sledovaní lekárov, tak by sa nemalo stať nič nečakané, resp. ak sa niečo vyskytne, tak lekári budú vedieť zakročiť.
a myslím, že práve lekár-odborník bude aj vedieť najlepšie odpovedať.

lenrietta
autor
17. máj 2015

Ahoj, vďaka za odpoveď, dlho som tu nebola..O syfilise sa toho na nete až tak veľa nepíše..Obzvlášť u detičiek. Išlo o 8 mesačné dieťa.. A diagnóza bola takto napísaná v "papieroch". Vidím aj z iných diskusií, že máš veľa skúseností a otvorene o nich píšeš, je to super! Klobúk dolu! A veľa šťastia!