icon

Ako dlho sa čaká na dieťatko pri pestúnstve?

rebsina
Včera o 20:42

Ahojte, som v procese prípravy na pestunstvo, rada by som zo skúsenosti vedela, po zaradení do zoznamu, koľko sa cca čaká na dieťatko. Viem že je to asi individuálne, ale aktuálne som vo fáze zmeny zamestnania a predpokladám že keď dostanem dieťatko tak s ním budem nejaký čas doma a potrebujem si veci naplánovať.
Na upsvar povedali že deti na pestunstvo majú veľa, mám požiadavku len na pohlavie, vek do 5 rokov, zapadne Slovensko.

anonym_8121af
Včera o 23:40

@rebsina ahoj, pri prvom to boli asi 4 mesiace od zapísania do poradovníka, pri druhom vyše 2 roky. Mali sme požiadavku do 2.5 roka, obaja pôvodne do pestúnstva
Tiež Západ

rebsina
autor
Dnes o 08:24
@anonym_8121af

@rebsina ahoj, pri prvom to boli asi 4 mesiace od zapísania do poradovníka, pri druhom vyše 2 roky. Mali sme požiadavku do 2.5 roka, obaja pôvodne do pestúnstva
Tiež Západ

@anonym_8121af aha, takže to trvá naozaj dlho. Mne kurátorka povedala že deti majú veľa, ja som sa bála toho že keď si nájdem teraz prácu a do pol roka by som zostala doma že je to nefér voči zamestnávateľovi. Ale tak rýchlo to teda asi ozaj nebude.

anonym_159b3b
Dnes o 11:17
@rebsina

@anonym_8121af aha, takže to trvá naozaj dlho. Mne kurátorka povedala že deti majú veľa, ja som sa bála toho že keď si nájdem teraz prácu a do pol roka by som zostala doma že je to nefér voči zamestnávateľovi. Ale tak rýchlo to teda asi ozaj nebude.

@rebsina z mojich skúseností, čo hovoria žiadatelia, tak Max do 1 roka, viacerí čakali len 5-6mesiacov. Detí do pestunstva je naozaj veľa a vzhľadom na tvoj preferovaný vek to bude podľa mňa rýchlo. Pohlavie máš dievčatko? Tých je v CDR všeobecne menej.

anonym_8121af
Dnes o 11:18
@rebsina

@rebsina ak Ti dajú 5r. dieťa, to už nebudeš mať nárok na materské (iba do 3r.), iba RD do 6 rokov, tak ale 5r. už hádam bude aj naučené na škôlku, tak možno ani nebudeš musieť ostať doma (aj keď asi lepšie aspoň chvíľu).
No, a je to naozaj individuálne, kľudne sa Ti do pár mesiacov môžu ozvať, najmä s tým starším dieťaťom

rebsina
autor
Dnes o 11:40
@anonym_8121af

@rebsina ak Ti dajú 5r. dieťa, to už nebudeš mať nárok na materské (iba do 3r.), iba RD do 6 rokov, tak ale 5r. už hádam bude aj naučené na škôlku, tak možno ani nebudeš musieť ostať doma (aj keď asi lepšie aspoň chvíľu).
No, a je to naozaj individuálne, kľudne sa Ti do pár mesiacov môžu ozvať, najmä s tým starším dieťaťom

@anonym_8121af ja som mala požiadavku do 5 rokov ale psychologicka povedala že nemôže byt staršie ako najmladší člen rodiny, máme 3,5 ročnú dcéru.
Ja práve počítam s tým že keby je aj väčšie tak musím resp chcem s ňou byt doma aspoň nejaký čas, neviem si to predstaviť hneď ju šupnúť do zariadenia, aj keď neviem, možno je to aj dobre, to si nechám poradiť od psychologicky ale ona nám povedala že 0-3 upravíme žiadosť preto váham čo s robotou lebo zase niekde nastúpiť už s tým že budem doma sa mi zdá nefér voči zamestnávateľovi. V príprave som cca v polke, termíny máme dobre, počítam máj jún skončíme prípravu ak sa nič neskomplikuje.