Ako zvládnuť prvé dni s adoptovaným dieťaťom?
Ahojte, keď ste si brali od profi mamy dojca, ako dlho sa adaptovalo, zvyklo na vás?
U nás je to zatiaľ masaker. Plačem každý večer, že neviem byť dobrou matkou..
Ďakujem
Aj biologické matky majú tieto stavy, nič sa neboj a hlavne kľud. Nervozita len situáciu graduje.to dieťa to cíti.....
Neviem, či si tá, ktorá sa pýtala predtým, že či je ok ss pýtať pýtať profimamy otázky o deťoch. Ak áno, tak teraz je vhodný čas na pomoc od profimamy. Ak nie si to ty, aké veľké dieťa máš? Ako dlho je u vás? určite si dobrá matka. Niekedy stačí ponosit na rukách, pustiť melódiu z hračky,biely šum. Bábo nemá koliky?
Zistila si kvôli čomu plače? Bruško ho neboli? Zúbky nejdu?
Tak deti placu, niektore vela. Aj biologická matka sa môže zladovat s dieťaťom celé mesiace a mať také pocity. Si určite dobra mama, chce to čas.
Garantujem ti že aj my,čo mame svoje vynosene deti,sme si aj poplakali že či sme dobre matky a aj deti nám plakali a neuveris dtale niekedy aj placu… zvyknete si určite,držím palce… dietatko musí nadobudnúť pocit istoty a bezpečia a určite to pride
Presne ako pisu baby vyssie, ja mam svoje a prve tyzdne po porode to bol pomaly kazdodenny plac, ze to nezvladam, ze to neviem a ze kazdy iny to vie s mojim synom lepsie ako ja. Je to velmi bezna sucast materstva, nemaju to vsetky zeny, ale je nas dost takych. Onedlho sa zacnes v babatku ako-tak vyznat a zacne to byt lepsie. Aj biologicka mama musi svoje dieta nejaky cas spoznavat a casto je to pokus-omyl. Drzim palce.
Ja mam len svoje bio deti ale takmer kazdy den som s jednou dcerou ked bola babo plakala aj ja 😂 ona plakala fakt stale,bol to des..Skus ist na to nejakou vyradzovaciou metodou,ci ho neboli brusko z mlieka,z vitaminu D-niektore deti nezvladaju vigantol,ci mu nejdu zubky,..Vela sa noste v satke ci ergonosici,tulte sa,telo na telo,ak sa da,spite spolu v posteli..Su to veci co tvoria vztahovu vazbu medzi matkou a dietatom..Nacas odloz vsetko co neni nutne a bud len s dietatom,casom uz budes vediet rozoznat preco place..Zaciatky su tazke,vydrz a potom to bude krasne 🙂
Za prve si ta najlepsia mama a babenko ma velke stastie, ze je s tebou. Za druhe vyluc bezne problemy placu - hladne babo, bolave brusko, choroba ... Isto babetku zmena prostredia nepridava, ale urcite to nie je pricina placu. Taky tip na zaver, skus si zaobstarat nosic/satku a noste sa spolu. Mozno mu to pomoze
Dobrou matkou urcite si 😉 ono to ale narocne mame kazda. Aj tie co sme si presli porodom.
Skus napisat viac. Z coho si taka frustrovana resp mozno deprimovana?
Mozno ti tak budeme vediet skor pomoct a poradit.
My sme si brali 3 mesačného drobceka a nemali si žiaden problém s ním🙂
Bábätka zvyknú plakať záleží že čo vnímate ako problém?

Ono treba len trpezlivosť .. skúsenosti s tým nemám ale bábätka sú také niektoré plaču viac niektoré menej držte sa nebojte sa budete dobra mama chce to len čas