icon

Ako zvládnuť prvé dni s adoptovaným dieťaťom?

31. okt 2023

Ahojte, keď ste si brali od profi mamy dojca, ako dlho sa adaptovalo, zvyklo na vás?
U nás je to zatiaľ masaker. Plačem každý večer, že neviem byť dobrou matkou..
Ďakujem

zdena1990
31. okt 2023

Ono treba len trpezlivosť .. skúsenosti s tým nemám ale bábätka sú také niektoré plaču viac niektoré menej držte sa nebojte sa budete dobra mama chce to len čas

mirkam3
Autor odpoveď zmazal
katarinka89
31. okt 2023

Aj biologické matky majú tieto stavy, nič sa neboj a hlavne kľud. Nervozita len situáciu graduje.to dieťa to cíti.....

banalu
Autor odpoveď zmazal
skeblicka77
31. okt 2023

Neviem, či si tá, ktorá sa pýtala predtým, že či je ok ss pýtať pýtať profimamy otázky o deťoch. Ak áno, tak teraz je vhodný čas na pomoc od profimamy. Ak nie si to ty, aké veľké dieťa máš? Ako dlho je u vás? určite si dobrá matka. Niekedy stačí ponosit na rukách, pustiť melódiu z hračky,biely šum. Bábo nemá koliky?

2006_1211
31. okt 2023

Zistila si kvôli čomu plače? Bruško ho neboli? Zúbky nejdu?

lili1313
31. okt 2023

Tak deti placu, niektore vela. Aj biologická matka sa môže zladovat s dieťaťom celé mesiace a mať také pocity. Si určite dobra mama, chce to čas.

inana11
31. okt 2023

Garantujem ti že aj my,čo mame svoje vynosene deti,sme si aj poplakali že či sme dobre matky a aj deti nám plakali a neuveris dtale niekedy aj placu… zvyknete si určite,držím palce… dietatko musí nadobudnúť pocit istoty a bezpečia a určite to pride

marianarem
31. okt 2023

Presne ako pisu baby vyssie, ja mam svoje a prve tyzdne po porode to bol pomaly kazdodenny plac, ze to nezvladam, ze to neviem a ze kazdy iny to vie s mojim synom lepsie ako ja. Je to velmi bezna sucast materstva, nemaju to vsetky zeny, ale je nas dost takych. Onedlho sa zacnes v babatku ako-tak vyznat a zacne to byt lepsie. Aj biologicka mama musi svoje dieta nejaky cas spoznavat a casto je to pokus-omyl. Drzim palce.

dorothee
31. okt 2023

Ja mam len svoje bio deti ale takmer kazdy den som s jednou dcerou ked bola babo plakala aj ja 😂 ona plakala fakt stale,bol to des..Skus ist na to nejakou vyradzovaciou metodou,ci ho neboli brusko z mlieka,z vitaminu D-niektore deti nezvladaju vigantol,ci mu nejdu zubky,..Vela sa noste v satke ci ergonosici,tulte sa,telo na telo,ak sa da,spite spolu v posteli..Su to veci co tvoria vztahovu vazbu medzi matkou a dietatom..Nacas odloz vsetko co neni nutne a bud len s dietatom,casom uz budes vediet rozoznat preco place..Zaciatky su tazke,vydrz a potom to bude krasne 🙂

kikuska_wedge
3. nov 2023

Za prve si ta najlepsia mama a babenko ma velke stastie, ze je s tebou. Za druhe vyluc bezne problemy placu - hladne babo, bolave brusko, choroba ... Isto babetku zmena prostredia nepridava, ale urcite to nie je pricina placu. Taky tip na zaver, skus si zaobstarat nosic/satku a noste sa spolu. Mozno mu to pomoze

maryetta
3. nov 2023

Dobrou matkou urcite si 😉 ono to ale narocne mame kazda. Aj tie co sme si presli porodom.
Skus napisat viac. Z coho si taka frustrovana resp mozno deprimovana?
Mozno ti tak budeme vediet skor pomoct a poradit.

sabina1996
3. nov 2023

My sme si brali 3 mesačného drobceka a nemali si žiaden problém s ním🙂
Bábätka zvyknú plakať záleží že čo vnímate ako problém?