icon

Náhradný rodič - Nové Zámky, Nitra, Komárno

nicka1986
14. okt 2021

Dobrý deň. Mám prosbu na rodičov ,ktorí su povolanim a poslaním náhradnými rodičmi . Zvažujem náhradné rodičovstvo a rada by som sa s niekým osobne stretla ,kto by mi porozprával svoje rady,zážitky ,o detickach o ktoré sa stará a o fungovaní rodiny. Našiel by sa niekto prosím ? Okresy NZ,NR,KN,DS. Ďakujem 🙏

tortelinka
14. okt 2021

@nicka1986 nemyslíš profesionálny rodič?

nicka1986
autor
14. okt 2021

@tortelinka áno,myslím. Napísala som to po svojom ,lebo v podstate je to tak . Profesionálny rodič je z môjho pohľadu náhradný rodič ,nakoľko sa stará o dieťatko len do času ,kým sa nemôže vrátiť k vlastným rodičom .

matkahelka
14. okt 2021

@nicka1986 a nemas to pomylene? odkedy sa deti od profi rodicov vracaju spat k vlastnym rodicom? zeby nikdy? u profi rodicov su prave preto, ze ti vlastni rodicia ich odvrhli a supli do decakov.

nicka1986
autor
14. okt 2021

@matkahelka nie ,nemám. Profesionálny rodič sa stará o dieťa ,kým jeho rodičia nie su opäť schopní sa starať sami. To neznamena,že bude dieťa u mňa do dospelosti . Ak nevieš pomôcť ,prosím ,nechaj to tak.

matkahelka
14. okt 2021

@nicka1986 ja poznam 2 pary profi rodicov, robia to dlhe roky, premlelo sa im z decaku kvantum deti, dokonca mali aj deti od babatka a nikdy, NIKDY sa ziadne dieta od nich k svojim bio rodicom nevratilo. deti su u nich standardne do 18 rokov. uvedom si, ze ziadny normalny clovek neda svoje dieta do decaku a potom si ho vezme spat. a profi rodic je vlastne ako decak, len teda s lepsim pristupom. naozaj to mas pomylene, tak to nefunguje. neviem odkial, alebo od koho mas taketo info, ale su mylne. deti sa od profi rodicov vracaju spat do decaku- ak su nezvladnutelne, ale bie k bio rodicom.

janakjk
15. okt 2021

@matkahelka nemá to pomýlené, stáva sa to síce veľmi zriedka, ale ak sa situácia v biologickej rodine zmení a biologickí rodiča majú záujem o svoje dieťa, môže sa vrátiť aj späť k nim...

matkahelka
15. okt 2021

@janakjk to "velmi zriedka" treba zdoraznit a spytat sa na statistiky, kolko takych pripadov realne je. autorka si profi rodicov premenovala na "nahradnych rodicov" v domnienke, ze to je bezny jav, co teda nie je ani nahodou. ako som pisala, ti nasi znami "vychovali" skutocne kvantum deti a ziadne, opakujem ziadne sa k bio rodicom nevratilo. prave naopak, od bio rodicov k nim medzicasom pribudli dalsie deti - dalsi surodenci deti, ktorych sa bio rodicia tiez vzdali este v dojcenskom veku.

janakjk
15. okt 2021

@matkahelka ak sa aj nevrátia k bio rodine, od profi rodiča idú detičky do nahradných rodín,čiže sú v profi rodine pár mesiacov... Záleží ako veľké deti si profi rodič berie, či malé bábätká s perspektívou na adopciu alebo už väčšie deti..
Ja tiež poznám profi mamu a od nej sa vrátila malá k bio rodine po pár rokoch, takže to až taký veľký blud zas nie je

didi2102
15. okt 2021

@nicka1986 moja mama robí Prof rodiča 16rokov,minimum deti sa vracia domov, o tom ak teda nemá záujem rodič dieťaťa , do kedy y teba dieťa bude rozhoduje detský domov,nikdy nie ty,nikdy si nevyberal deti ale tí ich prideľujú 2-3, mama mala kolegyňu ktorá dostala 15rocneho cigáňa lebo ho nechceli mať v domove,chcel im predať psa,opijal sa , bola v situácii že nemohla dať vypovedať,mali ho 3roky do 18 ... Pýtaj sa , viemotom toľko ako keby som to robila

nicka1986
autor
16. okt 2021

@didi2102 viem ,že je tam veľa nástrah ...ale aj mnoho pozitív pre rodinu a dieťa. Naozaj by som sa rada stretla s niekým osobne

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
nicka1986
autor
18. okt 2021

@veronika4495 stredoškolské s maturitou

didi2102
18. okt 2021

@veronika4495 Vzdelanie s maturou no podstatný je kurz profirodica

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
tecko28
13. nov 2021

@nicka1986 neviem nakolko je tu aktivna, ale @lubiady je profi mamina , byva v Hurbanove.

lubiady
13. nov 2021

@nicka1986 zdravím.Vy chcete robit profi rodiča????

daria82
13. nov 2021

@matkahelka nemáte pravdu...odomna sa po 5 rokoch vrátili 4 surodenci k biologickemu otcovi

nicka1986
autor
14. nov 2021

@lubiady Dobrý deň . Zvažovala som to ale teraz som sa zamestnala ako asistentka učiteľa,tak neviem ...

vlastatokolyova
19. aug 2024

Dobrý deň,chcela by som sa opýtať že kedy bude kurz PNR? Nové Zámky a a okres.Dakujem za odpoveď

lubiady
19. aug 2024

@vlastatokolyova .Zdravím.Chodte prosím na stránku CDR -Komárno a tam budete mat kontakty na naše soc.pracovníčky,ktoré vám poskytnú všetky informácie ohladom kurzu...Lubica