Opatrovateľka hľadá dievčatko do pestúnskej starostlivosti
Som opatrovateľka,milujem deti,. Zoberiem do pestúnskej starostlivosti. Pekný deň.
A to si ako predstavuješ, že dieta je nejaké mača, ktore ti niekto daruje, aby si sa mohla oňho starať? Veď pestunska starostlivosť je štátn zamestnanie, pri ktorom musíš spĺňať kritériá, spôsobilosť, absolvovať psychotesty a mať k tomu podmienky
Opačne som to pochopila z tejto hatlaniny. Ze nejaké dieťa od nejakej mamičky autorka chce, aby si ho zobrala ina mamička alebo rodina😄
Na pestúnsku starostlivosť musíš byť zapísaná v zozname žiadateľov na UPSVAR, t.j. podať si žiadosť a absolvovať psychologický kurz.
to takto nefunguje, pestunska starostlivost funguje pod zastitou UPSVaR, su to zamestnanci detskych domovov. Ale ak sa chces vlastne len s nejakou rodinou dohodnut, ze ty sa budes o dieta starat, tak to sa neda a je to podozrive. Fungovalo to takto kedysi v 50. 60, rokoch min storocia, ze niekto z rodiny sa staral o dieta, ak v rodine neboli vhodne podmienky. Mali sme aj v manzelovej rodine pripady, ze dieta si vzal niekto iny zo vzdialenejsej rodiny a par rokov zilo u nich.
Kriste toto co zase...ocividne nemas vsetkych 5 pokope a pises tu kraviny. Daj sa dokopy a potom tu nieco pis. Nema to hlavu ani patu.
Za takýto inzerát by som autorku strčila do basy. Je jasné , že to nemá v hlave v poriadku. Za takouto ponukou môže byť čokoľvek od zneužívania detí, po obchod s nimi na prostitúciu a podobné účely.
Admin by ju mal nahlásiť.
opakovane tu pises o tom, ze chces robit pestunku
https://www.modrykonik.sk/forum/search/?q=majka...
keby si to naozaj chcela a bola by si sposobila, tak uz davno si pestunka. Ale podla toho ako pises sa obavam, ze sposobila nie si. V kazdom pripade sa obrat na UPSVaR a tam si podaj ziadost
to takto nefunguje, pestunska starostlivost funguje pod zastitou UPSVaR, su to zamestnanci detskych domovov. Ale ak sa chces vlastne len s nejakou rodinou dohodnut, ze ty sa budes o dieta starat, tak to sa neda a je to podozrive. Fungovalo to takto kedysi v 50. 60, rokoch min storocia, ze niekto z rodiny sa staral o dieta, ak v rodine neboli vhodne podmienky. Mali sme aj v manzelovej rodine pripady, ze dieta si vzal niekto iny zo vzdialenejsej rodiny a par rokov zilo u nich.
@zuzana76 nie sú to zamestnanci DD (= dnes CDR), to sú profesionálni rodičia, čo Ty máš na mysli. Pestúnska starostlivosť je niečo podobné ako osvojenie, len bio rodičia nie sú zbavení rodičovských práv, takže ak majú záujem, môžu sa pravidelne s dieťaťom stretávať, a ak sa im zmení situácia a súd rozhodne, môžu získať dieťa naspäť k sebe
@zuzana76 nie sú to zamestnanci DD (= dnes CDR), to sú profesionálni rodičia, čo Ty máš na mysli. Pestúnska starostlivosť je niečo podobné ako osvojenie, len bio rodičia nie sú zbavení rodičovských práv, takže ak majú záujem, môžu sa pravidelne s dieťaťom stretávať, a ak sa im zmení situácia a súd rozhodne, môžu získať dieťa naspäť k sebe
@aliziana ale predpokladam, ze pestunov niekto vybera, nieze tu si niekto hlada dieta, aby sa on staral.
@aliziana ale predpokladam, ze pestunov niekto vybera, nieze tu si niekto hlada dieta, aby sa on staral.
@zuzana76 jasné, normálne podáš žiadosť s požiadavkami, absolvuješ psychologickú prípravu, zapíšu Ťa do poradovníka a UPSVAR Ti ponúkajú deti, ktoré sú na zozname ísť do pestúnskej starostlivosti podľa Tvojich preferencií. Ty môžeš odmietnuť a čakáš ďalej až kým si nevyberieš dieťa, ktoré "vyhovuje". Resp. ešte to môže byť cez Návrat alebo Úsmev ako dar, stále ale UPSVAR je ten koordinátor
@zuzana76 jasné, normálne podáš žiadosť s požiadavkami, absolvuješ psychologickú prípravu, zapíšu Ťa do poradovníka a UPSVAR Ti ponúkajú deti, ktoré sú na zozname ísť do pestúnskej starostlivosti podľa Tvojich preferencií. Ty môžeš odmietnuť a čakáš ďalej až kým si nevyberieš dieťa, ktoré "vyhovuje". Resp. ešte to môže byť cez Návrat alebo Úsmev ako dar, stále ale UPSVAR je ten koordinátor
@aliziana ano, ja suhlasim, ja ale pisem, ze je blbost to, co robi autorka, ona si hlada dieta tu.
autorka je možnosť ísť do detského domova a odtiaĺ si brať dieťa k sebe domov.
Lenže to sa zas rieši cez UPSVaR.
Známa tak má, len to má zmluvu s úradom. Chodí do detského domova a odtiaĺ si berie dieťa k sebe domov, alebo na prechádzky, chodí na rodičovské, aj cez sviatky ho môže mať u seba. Má obmedzené rod. práva.
Je aj takáto možnosť, omnoho viac info ti podajú na UPSVaR. Tieto info čo som napísala sú len sprostredkovane od známej.
Len sa pýtam. Nehľadám. A viem. Čo je to PS. PR. Dik .

Troška to lepšie napíš, píšeš dosť chaoticky.
Chceš niekomu pomôcť napr. kým mamička bude v práci, alebo chceš mamičku nahradiť úplne.
To je dosť rozdiel. Ak chceš len pomôcť tak nato sú iné portály.