icon

Čo hovoríte na jazdu na bicykli počas tehotenstva?

zuzu_79
21. aug 2014

Ahojte kočky, chcem vaše názory na tehotenstvo a jazdu na bicykli, niekto hovorí ano niekto nie,
ako to je teda????

grundia
•
21. aug 2014

Pokial sa na to zena citi a nieje nejak rizikova,neboji sa,ze ohrozi dieta,preco nie?

mircalla
•
21. aug 2014

Ano asi zavisi, v ktorom mesiaci, a hlavne ci chces ist do lesa na par hodin bikovat hrbolaty teren alebo po rovinke na dedine 10 min do obchodu

inffinity
•
21. aug 2014

Jizda na kole je ok, pokud ti bricho nezavazi 😉 ja napriklad tedka uz nejezdim po terenu ale jen na rovne ceste aby me nenatrasalo ale ok v pohode 🙂 a davat pozor abys nespadla jinak je to ok nevadi to 🙂

bajana
•
21. aug 2014

bala by som sa padu...takze za mna nie, radsej plavanie alebo rychla chodza...

katpetdo
•
21. aug 2014

v pohode, hlavne ak si jazdila aj predtym. jasne, ze ziadne riskantne tereny. tehotenstvo nie je choroba

atrami
•
21. aug 2014

Jazda samotná nieje nebezpečná, len je vyššie riziko pádu, úrazu, to je celé.

prasiatko30
•
21. aug 2014

Pokial nerobis free style zjazd z 2000m vysky tak do pohody. Holandanky sa bicykluju este aj v den porodu preco by si nemohla aj ty

saska.t
•
21. aug 2014

jazdila som na bicykli do 38 tt uplne v pohode,kedze starsia sa naucila bicyklovat a stale chcela len jazdit,ziadny Problem som nemala 😉 Dr.tiez nenamietal..

ivetoy
•
21. aug 2014

ja jazdila aj sankovala sa ...

lubina
•
21. aug 2014

pocas prveho tehotenstva som sa v pohode bicyklovala, nebol ziaden problem....pri druhom som bola viac unavena, mala som tehotensku cukrovku, tak ma to ani nelakalo. Zavisi to od zeny a kazde tehotenstvo je tiez ine, preto ak sa zena citi dobre, podla mna je to ok, ak ma problemy, tak asi radsej nie...

vulka
•
21. aug 2014

Pri tej dnešnej premávke na cestách, tam nechodím ani bez brucha.

suezee
•
21. aug 2014

Kamoska v tehotenstve spadla z bicykla a narodilo sa jej slepe dieta. Ja by som neriskovala

smotaneeela
•
21. aug 2014

fakt mám pocit, že tu sa SK sa všetko len zakazuje, nevidím dôvod prečo by si nemohla, pokiaľ nemáš nejaké problémy a predtým si jazdila, nie moc frekventované cesty. Jediný problém je riziko pádu. Skús dať na svoje pocity, sama cítiš, čo je pre teba dobré

map0007
•
21. aug 2014

Ja som tiež bicyklovala,treba si dávať pozor a hlavne ako dovoľuje stav.Dr.tiež nenamietal-iba povedal ak ste bicyklovali aj pred tehu prečo nie,len nepretazovat telo,neskor som si kupila stacionarny bicykel,aby som nevyšla s cviku.Ale čím bolo bruško väčšie tak som nevládala.Potom až po pôrode a zahojeny som na bicykel sadla zas.🙂

haslerka1975
•
21. aug 2014

Pohoda, ak si bola zvyknuta aj predtym. Len opatrne a pozor na pad. V poslednych tyzdnoch tehu som si to doslova vychutnavala .)

ikke
•
21. aug 2014

ano, v holandsku bicykluju zeny aj den pred porodom (doslova), len teda tu su cesty a cyklocesty o dost menej derave nez drviva vacsina slovenskych ciest a hlavne chodnikov, a aj vodici su na cyklistov zvyknuti... ale v zasade - pokial ides po bezpecnej ceste a citis sa na bicykli pohodlne, nie je problem jazdit (s primeranou davkou opatrnosti) 😉

alex31
•
22. aug 2014

nie je jednoznacna odpoved ci ANO alebo NIE ... vsetko zavisi od toho ako je na tom zena po fyzickej stranke a co vsetko robila uz aj pre tehotenstvom ... teda naco vsetko je jej telo v podstate uz zvyknute ... tazko porovnavat niekoho kto takmer cely zivot cvici a napriklad aj pravidelne bicykluje s niekym kto si to prave "vymyslel" kratko pred tehotenstvom alebo dokonca pocas tehotenstva lebo sa na to prave citi ....
kedze ja patrim k aktivnym sportovcom skor sa priklanam k nazoru ze tehotenstvo predsa nie je choroba a tak nie je dovod prestavat so svojimi aktivitami ani s narastajucim bruskom ... aj ked nejake limity tam urcite su ale kazdy uvedomely clovek ktory sa v tejto oblasti pohybuje uz dlhsie si pred tym nieco aj nastuduje pripadne pozna svoje telo a vie co vsetko zvladne a ci moze dovolit ...
konkretne ku bicyklu mozno by som si len viac davala pozor na teren a take tie stresove situacie - aj ked v tej druhej oblasti to nezavisi vzdy len od toho cyklistu ... ale inak preco nie .... mam kamosku ktora bicyklovala pred tehotenstvom a aj cele tehotenstvo a dokonca uz aj teraz s malym "uzlickom" priviazanom na hrudniku a vsetko je uplne v poriadku ... 🙂 🙂 🙂

sakura77
•
22. aug 2014

Jazda sama o sebe je ok..pokial.nespadnes..moja kamaratka spadla. .ona doudierana a babo neprezilo...takze treba zvážiť. .

bykaterina
•
22. aug 2014

zalezi od toho ako sa citis , ale keby si mala doma stacionarny bike tak tam sa nemas kde vykotit 😀 ,na cestu by som urcite nesla ,kedze u nas jazdia na autach ako hovada ☹

adula12
•
22. aug 2014

neviem ako inym, ale mne lekarka zakazala jazdit na bicykli. ani doma na stacionarnom a ani po vonku. vravela, ze ten tlak na posvu je nebezpecny pre dieta... takze ja by som neodporucala... a to som mala bezproblemove tehotenstvo...

lucia132
•
22. aug 2014

Presne, neexistuje jednoznacna odpoved... Ja som bola v 5. mesiaci tehotenstva, a na dovolenke so svokrovcami som bicyklovala v 30 stupnovej horucave, ale len na zaklade toho, ze svokor je gynekolog a tvrdil, ze to je v pohode, do momentu, ked sa citim takto v pohode. Ked som uz nevladala, tak som len zliezla a kracala 🙂
Na druhu stranu, ked som sa chcela ist korculovat, s tvrdenim, ze na korculiach sa citim takmer sebaistejsie ako na vlastnych nohach, tak to mi nedovolili (ani manzel ani svokor 😀)

Cize risk je pad a jeho nasledky, samotne bicyklovanie ak sa pocas neho citis fyzicky v poriadku babatku neublizi. Dolezite je rovnako ako pri behu si ustrazit tep srdca, ktory by nemal byt vysoky. 🙂

maznacik007
•
22. aug 2014

pri dcere som nastastie este nepoznala nejake mamickovske fora a bicyklovala som este den pred pôrodom po polnej ceste niekolko km ...

osobne si myslim ze bycikel je bezpecnejsi ako napr. kolieskove korcule ...

skoricaxx
•
22. aug 2014

ahoj záleží od taho ako sa pri tom cítís no ja som uz v niakom tretom nemohla na bicykel sadnúť vetko ma bolelo, ale pokopcoch som behala do konca 7mesiaca....

mamulka211
•
22. aug 2014

JA som dva tyzdne pred porodom este behala na bicykli, susedy sa smiali, ze aj na nom porodim. 😀

milan_branik
•
22. aug 2014

dost riskantne chodili sme plavat.........

lennicka
•
22. aug 2014

Ja som lyžovala aj korčuľovala / asi v 5 mesiaci som prestala/ bruško rástlo a ťažisko sa presuvalo a uz som cítila ze nie. Tak som zacala s jogou a plávaním. Ja som pred otehotnením behavals a pocas tehotenstva vôbec. Asi treba počúvať svoje telo, každý je individuálny, co vyhovuje mne, nemusí inému....

soniatko
•
22. aug 2014

ja som bola v porodnici na izbe s postarkou, ktora do 8.mesiaca roznasala postu na bicykli a 3hod!!! po porode si sadla do tureckeho sedu. druhorodicka. my ostatne sme na nu pozerali s otvorenymi ustami.