Ako motivovať syna k turistike?
Ahojte,možno mi poradí niekto niečo, mám 2 deti, dcéru 6 - tá so mnou rada ide na prechádzku,túru ale syn 9r absolútne odmieta. Hovorím o turistike raz za pár mesiacov,nie že každý týždeň. Proste jemu sa nechce chodiť a hotovo. No mňa to trápi,jednak že nevieme ísť spolu a jednak že si aby mal protiváhu k vedeniu v škole a pri telke a Pc hrách. Ak poznáte niečo čo vám pomohlo dostať domaseda na túru, sem s tým!
@biba_18 nie, ak nestacilo vysvetlenie, preco je takyto vylet pre nich vhodny, mojim sa stacilo povyhrazat, ze nebude komp.... ale, ak si dobre spominam, zas az tak velmi nefrfali, vo veku 9 rokov rozhodne nie. To az v neskorsej puberte.
@simsalabim veru, v puberte uz je to o inom
@tatisna môj syn vždy na všetko frflal, toľko energie ma to vždy stalo motivovať ho, lebo človek môže prikázať, ale odute decko človek na výlete proste nechce… u nás pomáhalo, keď mal parťáka, buď kamaráta alebo nejakého chlapa (otca, strýka…), s ktorým išli rýchlejšie alebo proste len pre to, aby sa hanbil byt oduty…
Netusim, preco by sa dieta malo prisposobovat mojim zalubam. Moja nechcela turistikovat, tak sme ju nechali u kamaratky, ktora mimochodom turistiku nenavidi, lebo ju rodicia odmalicka nutili chodit s nimi. Naco mam mat niekde, kde si chcem oddychnut, umrncane dieta, ktore o dany druh aktivity nejavi zaujem.
Netusim, preco by sa dieta malo prisposobovat mojim zalubam. Moja nechcela turistikovat, tak sme ju nechali u kamaratky, ktora mimochodom turistiku nenavidi, lebo ju rodicia odmalicka nutili chodit s nimi. Naco mam mat niekde, kde si chcem oddychnut, umrncane dieta, ktore o dany druh aktivity nejavi zaujem.
@mandzula no realne ak postavis do radu 20 deti v takom veku, tak mozno jedno povie, ze rado pojde na turu. To nie je o tom, ze by sa malo dieta prisposobit mojim zalubam, velakrat je to o tom, ze rodicia sa snazia dieta dostat von a mozno aj pre nich je to velakrat najschodnejsia alternativa - povedzme si pravdu- turistika je najlacnejsi sport.
@mandzula no realne ak postavis do radu 20 deti v takom veku, tak mozno jedno povie, ze rado pojde na turu. To nie je o tom, ze by sa malo dieta prisposobit mojim zalubam, velakrat je to o tom, ze rodicia sa snazia dieta dostat von a mozno aj pre nich je to velakrat najschodnejsia alternativa - povedzme si pravdu- turistika je najlacnejsi sport.
@dorizzz Je x inych sposobov, ako dieta dostat od telefonu, netusim, preco by malo robit presnu tu aktivitu, ktora bavi rodica. A turistika je presne ten typ pohybu, ktory bavi minimum deti. Plus ak dieta motivujem niecim, co ho bavi, je ovela vyssia pravdepodobnost, ze ho rozhybem. Moja turistiku nema rada, rada sa vsak mota po meste, tak ideme na kavu a popritom nabehame 20 000 krokov.
@dorizzz Je x inych sposobov, ako dieta dostat od telefonu, netusim, preco by malo robit presnu tu aktivitu, ktora bavi rodica. A turistika je presne ten typ pohybu, ktory bavi minimum deti. Plus ak dieta motivujem niecim, co ho bavi, je ovela vyssia pravdepodobnost, ze ho rozhybem. Moja turistiku nema rada, rada sa vsak mota po meste, tak ideme na kavu a popritom nabehame 20 000 krokov.
@mandzula s 9rocnou chodis na kavu? Turistika je pekna, a ako pises, malo deti ju ma rado. Behat po obchodoch zvlast u dievcat je urcite lakavejsie. Ale to je so vsetkym tak, ked k tomu dieta nevedies, tak jednoducho zaujem nebude mat nikdy. Su potom aj ine mesta, mensie, alebo dediny, kde rodicia akokolvek by sa snazili, tak to bude aj tak nuda, lebo z jednej strany mesta prejdes na druhu stranu za pol hodinu.
9 ročný malý ti bude rozkazovať, v sobotu ideme na trojhodinovú túru a hotovo, sama si môžeš za to, takže neviem aku radu tu chceš, jednoducho nie byť mäkká, ideme na výlet a hotovo, chodíme s deťmi od malička, a absolútne sa ich nepýtam či chcú ísť a idú
@mandzula s 9rocnou chodis na kavu? Turistika je pekna, a ako pises, malo deti ju ma rado. Behat po obchodoch zvlast u dievcat je urcite lakavejsie. Ale to je so vsetkym tak, ked k tomu dieta nevedies, tak jednoducho zaujem nebude mat nikdy. Su potom aj ine mesta, mensie, alebo dediny, kde rodicia akokolvek by sa snazili, tak to bude aj tak nuda, lebo z jednej strany mesta prejdes na druhu stranu za pol hodinu.
@dorizzz Ked mala 9, jasne, ze kavu nepila, je x inych alternativ, co si moze dat dieta, ked si da rodic kavu. Plus kavu som uviedla ako priklad toho, co sme robili my, aby mala pohyb. O obchodoch som nepisala nic. Pointa je vsak rovnaka - nebudem dieta tlacit do turistiky, ked nema zaujem.
Toto mi tiez raz urobilo dieta - vsetci nachystani a decko, sa niecim samonasralo, lebo dufalo, ze bud vsetci ostaneme doma, alebo ostane doma same s pristupom k internetu - zavelila som, ze ideme a zobrala som router a telefon a vsetko ostatne a bolo po ostavani doma. Zrazu sa nasrane zdvihlo, obulo a islo sa
Keby si vybrala nejake miesto,o ktorom sa ucili v skole? Motivovat ho odmenou,ze potom pojdete na dobry obed alebo zmrzlinu,cukraren hocico,co ma rad.
Moje deti nemajú problém ísť so mnou na turistiku. Mám pubertacku a prváka, často chodíme na 3-5 hodinové túry v okolí, buď peši alebo na bicykli. S dcérou občas chodíme aj na celodenné túry. Alebo ideme autom na vzdialenejšie miesto a tam preskumane okolie.
Milujeme prírodu, hory, lesy, hrady, zámky veď toľko veľa krásnych miest je na svete. Chodíme aj do zoo, aj do múzeí raz za čas. A som rada že moje deti chcú tráviť so mnou čas vonku a nesedia doma s mobilom v ruke ako iné deti v okolí.
Príklad mojej kamarátky deti keď niekam ideme spolu, ona im dáva mobil aj do auta lebo bez toho nezvládnu cestu. A vonku po 10 minútach už bolia ich nohy.

@anonym_1dac6a @simsalabim neviem dievčatá či by ste radšej nenechali to dieťa doma ak by vám zakaždým začalo uprostred túry mrnčať ...
@biba_18 nie, ak nestacilo vysvetlenie, preco je takyto vylet pre nich vhodny, mojim sa stacilo povyhrazat, ze nebude komp.... ale, ak si dobre spominam, zas az tak velmi nefrfali, vo veku 9 rokov rozhodne nie. To az v neskorsej puberte.