icon

Ako riešiť stravovanie na jednodňových výletoch?

nikolka232
Dnes o 17:36

Ahojte,
sme 4 členná rodina a chcela by som častejšie niekde vypadnúť mimo SK. Ako riešite stravovanie ? Dcérka 3.5r + my dvaja a 5 mesačná (ta zacina s prikrmom). Raňajky doma a potom? Balíte si jedlo so sebou alebo zakaždým niekde idete?

Strana
z2
anonym_459599
Dnes o 18:53
@anonym_a68055

@anonym_459599 ani v práci nemáš nárok na prestávku na jedlo iba ak pracuješ viac ako 6 hodín

@anonym_a68055 stale stihas zjest nieco male a nevrav ze nie

zuzana76
Dnes o 18:58
@sissy27

@anonym_459599 a ked vynechas desiatu alebo olovrant, tak sa stane co? Upadnes do bezvedomia a musi pre teba priletiet vrtulnik a transportovat ta do nemocnice, kde ta napoja na ecmo aby ta zachranili? Alebo sa len hodis o zem a budes revat od nervov ako 2r decko ktoremu zobrali lizatko? Alebo co presne sa stane, ze ako dospela osoba NEVYDRZIS 4-6 hod bez jedla ?
Pripominam, ze sa bavime o zdravych ludoch na vylete mimo domu.

@sissy27 ale ludia maju rozne problemy, staci napr chronicka gastritida, o ktorej ten jedinec ani vediet nemusi (ani ja som roky nevedela) len mu byva zle od hladu, ano na odpadnutie, na zvracanie a ked da potom do seba nieco taky hladny, tak mu je duplom zle. Su diagnozy, a obzvlast traviace, kde ten clovek riadne funguje, len teda s travenim to ma inak ako druhí. Ja ked som uz 5 hodin bez jedla, tak mi je zle.

zuzana76
Dnes o 18:59
@anonym_a68055

@anonym_459599 ani v práci nemáš nárok na prestávku na jedlo iba ak pracuješ viac ako 6 hodín

@anonym_a68055 su prace, kde vies jest popri tom, ako robis, mnohe kancelarske, ved zjedenie nejakeho sandwichu alebo jablka ti zaberie tak maximalne 5 minut

fairyy
Dnes o 19:20

v pripade miest restauracie na obed, kaviarne na olovrantya rychle snacky...v pripade cestovania/presunu restauracie na pumpach... v pripade prirody mame nieco z pekarne alebo ja upeciem ... inak nosim brumiky/ine sladke pecivo pre starsiu iba, ovocie a ovocne tasticky plus ked bola mladsia dcera pod jeden rok nosila som cestovnu ohrievacku na prikrmy a flase

natalka13
Dnes o 19:38
@anonym_459599

@sissy27 kto dospely vydrzi nejest 4-6 hodin??

@anonym_459599 kazdy

natalka13
Dnes o 19:39

Jedlo podla moznosti ake su po ceste a na mieste. Napr. Do viedne nic ide sa do restiky.
Do auta ovocie daku tycinku....vodu
Kojenec prikrm v termoske

anonym_0bc016
Dnes o 19:50

@nikolka232 vždy reštaurácia. Neexistuje doma si pripravovať a vláčiť to so sebou. Bude teplo, všetko sa v aute pokazí, stvrdne, nemáš si to kde zohriať… proste nie. Reštaurácie sú aj v zahraničí.

anonym_c11fc6
Dnes o 19:52
@anonym_e284c7

@anonym_459599 bola tu jedna uzivatelka, ktora stale riesila jedlo, v podstate kazdu 1,5 hodinu jedla alebo si jedlo sla pripravit a nasledne jest. To uz je podla mna zavislost, cely den sa tocil okolo jedla.

@anonym_e284c7 ešteže som to nebola ja, vyrastala som u starých rodičoch, dedo mal iba 1/3 žalúdka, tak jedol máličko, ale za to veľmi často, mne to v detstve pripadalo normálne, v škole som si musela ďobnúť niečo cez každú prestávku.V puberte som a tým prestala, teraz nejem aj 5-7h , ak je v práci frmol tak sa najem až keď prídem domov

anonym_811f37
Dnes o 20:48
@anonym_459599

@sissy27 jem bezne o 8 rano, potom o 10, 12:30 mam obed a to uz zacinam byt hladna, olovrant mam niekedy okolo 14-15, zalezi aky syty som mala obed, veceru mam cca o 18 a oklo 20-21 mam este druhu veceru, opat zalezi ci som mala varenu veceru alebo nie

@anonym_459599 ja by som sa už ani cez dvere neprepchala, ak by som toľkokrát denne jedla.

Strana
z2