icon

Ako riešiť stravovanie na jednodňových výletoch?

nikolka232
Dnes o 17:36

Ahojte,
sme 4 členná rodina a chcela by som častejšie niekde vypadnúť mimo SK. Ako riešite stravovanie ? Dcérka 3.5r + my dvaja a 5 mesačná (ta zacina s prikrmom). Raňajky doma a potom? Balíte si jedlo so sebou alebo zakaždým niekde idete?

Strana
z2
petamich
Dnes o 17:38

Zalezi od typu vyletu ale zvycajne aj nieco zbalim, snacky na desiatu, ovocie, pripadne spravim nejake toasty, muffiny...na obed sa ideme najest do restauracie, na olovrant zvycajne este cosi mame pre maleho, nam nejako netreba a vecer uz jeme doma, ak to je jedno-dnovka. Ked bol maly, prikrm som si spravila do termosky a neskor poharikovy a kapsicky, ovocie.

ivik4
Dnes o 17:45

My si nic nebalime, teda fakt vynimocne ak je dlha cesta vezmeme synovi cosi male do ruky ale inak sa stravujeme po restikach

marianarem
Dnes o 17:47

@nikolka232 My väčšinou v reštike, ale keď napr. sme v čase obeda zrovna v nejakom dopravnom prostriedku, tak máme nabalené lepeňáše alebo niečo z pekárne.

sissy27
Dnes o 17:48

@nikolka232 pre dieta nejake drobnosti, 5mesacnemu prikrm v skle a necham zohriat v restike / na pumpe, horucu vodu do termosky a nadavkovat mlieko ak nekojis, dospeli vydrzia v pohode 4-6 hodin bez jedla a potom normalne obed niekde v restike. Ak by sme isli niekam “do divociny”, kde nie je moznost kupit si obed, tak nabalim asi nejake lepenaky alebo nieco, co sa da zjest studene.

anonym_cbf303
Dnes o 17:51

Ja som do 2 rokov vzdy malemu balila jedlo. Do tej termosky na jedlo. Tam mu to vydrzalo nejaky cas a davala som mu skory obed. Potom nejaku kapsicku, aby mal olovrant a samozrejme pitie. Od 2 rokov som mu uz vacsinou objednala polievku v restike a druhe mal so mnou. Popripade ak sme boli na turistike, tak som robila vsetkym oblozene zemle a brala vela ovocia. Plus na turistiku sme mu brali vzdy aj nieco sladke - osie hniezdo a pod.

martinkatinka
Dnes o 17:53

Vezmem len nejaky maly snack a vodu. Inak jeme vzdy podla toho, co je naokolo.
Kedysi som brala so sebou viac a vacsinou vzdy mal syn chut na nieco, co bolo na okoli dostupne v stankoch, ci restikach. Takze uz len maly snack.
Ak vsak ideme na rozhladne, to beriem nieco viac, lebo nie je moznost priamo sa tam najest.

euka210
Dnes o 17:56

@nikolka232 desiata a nieco sladke, vodu do batoha a ked je priestor a cas, tak poobede sa ideme najest...ale ja uz mam 14,12,10r, ktori su hladni.

anonym_459599
Dnes o 18:01
@sissy27

@nikolka232 pre dieta nejake drobnosti, 5mesacnemu prikrm v skle a necham zohriat v restike / na pumpe, horucu vodu do termosky a nadavkovat mlieko ak nekojis, dospeli vydrzia v pohode 4-6 hodin bez jedla a potom normalne obed niekde v restike. Ak by sme isli niekam “do divociny”, kde nie je moznost kupit si obed, tak nabalim asi nejake lepenaky alebo nieco, co sa da zjest studene.

@sissy27 kto dospely vydrzi nejest 4-6 hodin??

anonym_a073a6
Dnes o 18:12
@anonym_459599

@anonym_459599 každý jeden 😀 netreba byť rozožraný a pchať do seba niečo každú hodinu.

anonym_0ba7d0
Dnes o 18:16

My sme v tom veku a teda dokedy posledne dieta spalo na obed chodili len na pol dna. Aj to dalo zabrat, niekedy viac psychicky ako fyzicky 🙈😃 a teda kedze deti boli ranne vtacata, tak kolo 8 odchod z domu a prichod kolo pol 1, doma rychly obed ala cestoviny a polievka uz hotova cakala a spat na hodku do postele..
A teda balili sme, hlavne pre decka nejake snacky ala ovocie, domaci kolac sladky ci slany, kapsicka, chrumky, orechy.. a z toho sme si dali vsetci.. uplne jednoduche a stacilo az az.. v podstate dospleli by aj vydrzali, ale treba tie nervy niecim obalit/zajest
A teda este, my sme chodili niekam do lesa, prirody, kde v cieli na 95% nebolo ziadne restauracne zariadenie, mozno tak na parkovisku

rachel36a
Dnes o 18:17

Balím len ak ideme na dlhú turistiku kde nie je možnosť sa najesť v reštaurácii...inak nebálim nič, najeme sa tam kde ideme na vylet

sissy27
Dnes o 18:18
@anonym_459599

@anonym_459599 kazdy?? 😳 este som nepocula o nikom, kto by po 4hod bez jedla skolaboval od hladu. A dokonca ani po 6. Ale tak kazdy podla seba - ak potrebujes kazdu hodinu nieco zut, tak si to zabal so sebou. Pre mna a aj kazdeho okolo mna je uplne normalne 4 hodiny nejest, rano medzi 7-8 ranajkujem, medzi 12-13 obedujem, veceru mam okolo 18-19, niekedy aj neskor. Hladna nie som, nevidim na tom nic divne. Niekedy si dam medzi jedlami ovocie alebo nieco male, ale to je skor pre chut, nie od hladu. Snazim sa jest nutricne vyvazene jedla, aby som mala dostatok energie. Ale ano, ak sa niekto napchava blbostami, tak ho to nezasyti a potom je nonstop hladny.

anonym_459599
Dnes o 18:18
@anonym_a073a6

@anonym_459599 každý jeden 😀 netreba byť rozožraný a pchať do seba niečo každú hodinu.

@anonym_a073a6 ak pchas do seba kazdu hodinu jedlo neznamena, ze si rozozrata... zalezi ake jedlo jes

anonym_459599
Dnes o 18:20
@sissy27

@anonym_459599 kazdy?? 😳 este som nepocula o nikom, kto by po 4hod bez jedla skolaboval od hladu. A dokonca ani po 6. Ale tak kazdy podla seba - ak potrebujes kazdu hodinu nieco zut, tak si to zabal so sebou. Pre mna a aj kazdeho okolo mna je uplne normalne 4 hodiny nejest, rano medzi 7-8 ranajkujem, medzi 12-13 obedujem, veceru mam okolo 18-19, niekedy aj neskor. Hladna nie som, nevidim na tom nic divne. Niekedy si dam medzi jedlami ovocie alebo nieco male, ale to je skor pre chut, nie od hladu. Snazim sa jest nutricne vyvazene jedla, aby som mala dostatok energie. Ale ano, ak sa niekto napchava blbostami, tak ho to nezasyti a potom je nonstop hladny.

@sissy27 jem bezne o 8 rano, potom o 10, 12:30 mam obed a to uz zacinam byt hladna, olovrant mam niekedy okolo 14-15, zalezi aky syty som mala obed, veceru mam cca o 18 a oklo 20-21 mam este druhu veceru, opat zalezi ci som mala varenu veceru alebo nie

anonym_459599
Dnes o 18:22

@anonym_459599 velke davky jedla mi nerobia dobre, ak chodim na vylety, stale mam nieco v batohu, hlavne ked vydam energiu ako pri turach

anonym_459599
Dnes o 18:26
@anonym_459599

@anonym_459599 velke davky jedla mi nerobia dobre, ak chodim na vylety, stale mam nieco v batohu, hlavne ked vydam energiu ako pri turach

@anonym_459599 pri turach mam v batohu hlavne varene vajicka, zasytia najlepsie a este nejaky chlieb, zeleninu, ovocie. minule som mala aj cestovinovy salat so sebou

anonym_e284c7
Dnes o 18:26
@anonym_459599

@sissy27 jem bezne o 8 rano, potom o 10, 12:30 mam obed a to uz zacinam byt hladna, olovrant mam niekedy okolo 14-15, zalezi aky syty som mala obed, veceru mam cca o 18 a oklo 20-21 mam este druhu veceru, opat zalezi ci som mala varenu veceru alebo nie

@anonym_459599 bola tu jedna uzivatelka, ktora stale riesila jedlo, v podstate kazdu 1,5 hodinu jedla alebo si jedlo sla pripravit a nasledne jest. To uz je podla mna zavislost, cely den sa tocil okolo jedla.

sissy27
Dnes o 18:27
@anonym_459599

@anonym_459599 a ked vynechas desiatu alebo olovrant, tak sa stane co? Upadnes do bezvedomia a musi pre teba priletiet vrtulnik a transportovat ta do nemocnice, kde ta napoja na ecmo aby ta zachranili? Alebo sa len hodis o zem a budes revat od nervov ako 2r decko ktoremu zobrali lizatko? Alebo co presne sa stane, ze ako dospela osoba NEVYDRZIS 4-6 hod bez jedla ?
Pripominam, ze sa bavime o zdravych ludoch na vylete mimo domu.

anonym_459599
Dnes o 18:28
@anonym_e284c7

@anonym_459599 bola tu jedna uzivatelka, ktora stale riesila jedlo, v podstate kazdu 1,5 hodinu jedla alebo si jedlo sla pripravit a nasledne jest. To uz je podla mna zavislost, cely den sa tocil okolo jedla.

@anonym_e284c7 ak si krabickujes jedlo, nemusis stale riesit pripravu a nemusis mat stale varene

anonym_459599
Dnes o 18:29
@sissy27

@anonym_459599 a ked vynechas desiatu alebo olovrant, tak sa stane co? Upadnes do bezvedomia a musi pre teba priletiet vrtulnik a transportovat ta do nemocnice, kde ta napoja na ecmo aby ta zachranili? Alebo sa len hodis o zem a budes revat od nervov ako 2r decko ktoremu zobrali lizatko? Alebo co presne sa stane, ze ako dospela osoba NEVYDRZIS 4-6 hod bez jedla ?
Pripominam, ze sa bavime o zdravych ludoch na vylete mimo domu.

@sissy27 znizi sa mi cukor?? a nemam cukrovku, len si moje telo zvyklo na postupny prijem jedla pocas dna

anonym_e284c7
Dnes o 18:29
@anonym_459599

@anonym_e284c7 ak si krabickujes jedlo, nemusis stale riesit pripravu a nemusis mat stale varene

@anonym_459599 ok, ale jest kazdu 1,5 ci 2 hodiny je extrem, ona riesila len jedlo, nakupy a minula vela penazi a casu iba a len na jedlo.

zuzana2910
Dnes o 18:31

Ako kedy a podla toho kam ideme, akou dopravou. Viem urobiť na cestu aj teple jedlo, vieme sa najesť v kolibe, reštaurácii, na kúpalisku. Naozaj záleží, kam, kde, ako, koľko je peňazí..

anonym_459599
Dnes o 18:32
@anonym_e284c7

@anonym_459599 ok, ale jest kazdu 1,5 ci 2 hodiny je extrem, ona riesila len jedlo, nakupy a minula vela penazi a casu iba a len na jedlo.

@anonym_e284c7 jest kazdych 1,5-2 hodiny je podla mna okey, ale riesit dookola cely den co budem jest a nakupovat za vela penazi je prehnane

anonym_a073a6
Dnes o 18:34
@anonym_459599

@anonym_a073a6 ak pchas do seba kazdu hodinu jedlo neznamena, ze si rozozrata... zalezi ake jedlo jes

@anonym_459599 ano znamená 😀😀

sissy27
@anonym_459599

@sissy27 znizi sa mi cukor?? a nemam cukrovku, len si moje telo zvyklo na postupny prijem jedla pocas dna

@anonym_459599 este raz - co presne sa stane, ked sa ti znizi cukor? Je to pre teba zivot ohrozujuci stav? Nie? Tak potom vydrzis, je to len nejaky diskomfort a nie ze “nevydrzis”. Vela veci je len v hlave. Ale v poriadku, ak ty potrebujes zut nieco kazde dve hodiny, tak si to zabal a konzumuj, ale nepresviedcaj nas, ze 6hodin bez jedla sa pre dospeleho cloveka neda vydrzat alebo ze to je nejaky extrem. Vela ludi nema v praci tu moznost mat kazde dve hodiny pauzu na jedlo a wau, zvladaju… a to ani nespominam tych, ktori si jednoducho nemozu dovolit 5x denne jest.

anonym_e284c7
@anonym_459599

@anonym_e284c7 jest kazdych 1,5-2 hodiny je podla mna okey, ale riesit dookola cely den co budem jest a nakupovat za vela penazi je prehnane

@anonym_459599 ona tam pusala aj jedalnicek. Akoze to uz bol extrem, co ona tam davala... A stylom, ze cely jej svet bolo jedlo. Mnozstva boli vrla, aj ten styl, ze vsetko bolo len o jedle.

rivini
Dnes o 18:37

@nikolka232 mam deti v podobnom veku. Mladsie kojim, plus vzdy vezmem prikrm v tegliku a nejake ovocie/zeleninu na chrumkanie. Zvysku rodiny urobim snacky podla toho, na co mame chut, ovocie, toasty, domacu pizzu, cestovinove salaty, syry. Obcas sa najeme aj v restike, no pri detom mam vzdy zbalene aj nejake jedlo. A tiez niesom ochotna platit 60 eur za hranolky a dvakrat zohriaty rezen na vylete. Jest do restiky ideme vtedy, ak sa nam to zazitkovo, aj kulinarsky oplati.

anonym_459599
Dnes o 18:38
@sissy27

@anonym_459599 este raz - co presne sa stane, ked sa ti znizi cukor? Je to pre teba zivot ohrozujuci stav? Nie? Tak potom vydrzis, je to len nejaky diskomfort a nie ze “nevydrzis”. Vela veci je len v hlave. Ale v poriadku, ak ty potrebujes zut nieco kazde dve hodiny, tak si to zabal a konzumuj, ale nepresviedcaj nas, ze 6hodin bez jedla sa pre dospeleho cloveka neda vydrzat alebo ze to je nejaky extrem. Vela ludi nema v praci tu moznost mat kazde dve hodiny pauzu na jedlo a wau, zvladaju… a to ani nespominam tych, ktori si jednoducho nemozu dovolit 5x denne jest.

@sissy27 netvrim ze nikto nevydrzi 6 hodin nejest, su ludia, ktori jedia raz denne, 2x max a ziju, hovorim o sebe a o svojom rezime a tiez nemam moznost ist na pauzu v praci kazde 2 hodiny, ale zvldnem zjest jogurt na desiatu za 5 minut, niekto sedi na zachode aj pol hodinu, tak ja mam snad pravo si dat jogurt
no a ked sa znizi cukor co sa stale? roztrasiem sa, rozbusi sa mi srdce, klasicke priznaky ako pri znizeni cukru?

anonym_459599
Dnes o 18:39
@anonym_e284c7

@anonym_459599 ona tam pusala aj jedalnicek. Akoze to uz bol extrem, co ona tam davala... A stylom, ze cely jej svet bolo jedlo. Mnozstva boli vrla, aj ten styl, ze vsetko bolo len o jedle.

@anonym_e284c7 pozrela by som sa nan len zo zvedavosti

anonym_a68055
Dnes o 18:46
@anonym_459599

@anonym_459599 ani v práci nemáš nárok na prestávku na jedlo iba ak pracuješ viac ako 6 hodín

Strana
z2