icon

Zlé sny po homeopatii

syrik
6. jún 2016

Ahojte, chcem sa spýtať, či ste sa stretli s tým, že by malo dieťa zle sny po liečbe homeopatikami? Všade čítam skôr to, ako mnohým pomohla, no počula som, že môže spôsobiť aj zlé sny, agresívne záchvaty u detí.Takýchto prípadov som našla ako šafranu na nete. Ďakujem Vám veľmi pekne.

ankakovacova
6. jún 2016

@worker_falcon asi ucinkuju tie sliny besného psa a mesačný spln co je v zlozeni homeopatik .... ano dobre citate !!!!!

stardust
6. jún 2016

@ankakovacova k tym trom testom od roku 1920 ratas aj pokusy nacistov v koncentrakoch? Lebo ti si od homeopatik slubovali hory doly, kedze ich vymyslel Nemec a zistili, ze neliecia lautr nic.

ankakovacova
6. jún 2016

@stardust no aj to som tu chcela pridam ale uz nemozem :( :( :(

katja78
7. jún 2016

Rozhovor s Ondrejom Sukeľom, prezidentom Slovenskej lekárnickej komory, o tom, prečo dnes lekári odporúčajú homeopatiká s takou ľahkosťou.
https://www.postoj.sk/13124/odporucat-homeopati...

Akým podvodom sa hoemopatiká mohli dostať na pulty lekární:
http://www.sysifos.cz/index.php?id=vypis&sec=12...

chovancova27
7. jún 2016

My frčíme na homeo celá rodina a zlé sny mávame akurát tak z ľudí, ktorí píšu takéto reakcie 😉

evittam
7. jún 2016

@chovancova27 Tak veľa šťastia - asi máte dosť peňazí aby ste 2x platili to isté.....A to netvrdím, že my ich máme málo-nesťažujem sa, ale platiť 2x za to isté nemienim - a to v tomto prípade myslím čistú vodu v inom skupenstve - jednoducho povedané. 😉 Ale to je môj názor - ja ti ten tvoj neberiem.....každý musíme niečomu veriť - vy v tomto prípade guličkám s čistou vodou za nemalé peniaze..... 😉

katja78
7. jún 2016

@evittam to sú guličky glukózy 😀 vo fľaštickách je voda 😅

alaguema
7. jún 2016

@worker_falcon účinný mechanizmus v homeopatii, alebo aj v bachových esenciách, je informácia. Veda k overeniu rôznych alternatívnych metód, používa metódy, ktoré sú funkčné na poli tej biomechanickej medicíny, ale logicky nemôžu byť použité v oblastiach, ktoré ju presahujú. Prečítaj si práce Masaru Emota...ako je možné, že voda reaguje na vonkajšie podnety? Mechanizmus nepoznáme, ale predsa je to tak. Nevieme to zmerať, odvážiť, nevieme to vedecky vysvetliť, napriek tomu pozorujeme jav ako taký.
@syrik presne tak, je to informácia. Problém s homeopatiou je ten, že sa z nej stal veľký biznis a to obvykle skorumpuje aj tie najlepšie veci, ktoré človek má k dispozícii. Ja osobne by som hľadala iné riešenia. Tu je jasný signál, že to tvojmu dieťaťu nerobí dobre.

chovancova27
7. jún 2016

@evittam tak tak🙂

zuzu1104
7. jún 2016

@chovancova27 ďakujem ti, nehanbím sa aj naďalej za svoju reakciu a prajem tebe a tvojej rodine veľa šťastia a zdravia 🙂

alaguema
7. jún 2016

@katja78 odhlaidnuc od homeopatie, s ktorou veľmi nesympatizujem, nie v tej súčasnej podobe, ale ľudia, ktorí stoja za projektom syzifos, sú neskutočne obmedzení blbci. To je presne typ ľudí, ktorí kedysi tvrdili, že Zem nemôže byť guľatá, keď oni predsa jasne vidia, že je plochá 😎 Proste hlupáci.

katja78
7. jún 2016

@alaguema fúha..chudáci českí lekári..ani nevedeli, akého blbca mali za dekana najprestížnejšej lekárskej fakulty😀 myslím prof.Heřta..
Ale vôbec ma nezaujíma, ako si na takúto konštrukciu prišla😉

alaguema
7. jún 2016

@katja78 čakala som tento argument 😀 Samozrejme, nekritická úcta k titulom a autoritám nám je vštepovaná od malička. Aj ľudia, ktorí v stredoveku upaľovali učencov, boli rešpektované autority svojej doby. Retrospektívne ich ale dnes po viac než 500 rokoch, považujeme za obmedzených blbcov 😉

katja78
7. jún 2016

@alaguema no daj ten spolok osvietených..lebo k samotnému obsahu článku, ktorý so sysifom nesúvisí, je len o výklade EÚ paragrafov..nemáš asi nič konštruktívne.
Tvoja liečba homeo je založená na viere. Nech sa páči. Ale ostatným to nebráni používať kritické myslenie. Nie stredoveké, lež na skutočných dôkazoch založené myslenie (v medicíne Evidence Based Medicine). Kľudne si ver na "liečbu informáciou"..no mala by si sa možno poradiť s IT-čakármi..

alaguema
7. jún 2016

@katja78 k článku som sa vôbec nevyjadrovala (napísala som jasne "odhliadnuc od homeopatie"). Vyjadrovala som sa výlučne k spolku Syzifos a ich absurdným aktivitám, ktorých vrcholom, je rozdávanie cien bludný balvan ľuďom, ktorých títo skeptici evidentne nemajú kapacitu pochopiť A ty asi tiež nie, ak si myslíš, že s informáciami pracuje iba IT-čkár.

pes123456
7. jún 2016

@lumipa "óó pozrite sa na mňa, som dospelá žena ktorá niečo povie a keď má dať argument a slušne odpovedať na slušnú reakciu začnem niekoho urážať ako posledný primitív"
aj vďaka tomuto prístupu nikto neverí ľuďom čo berú homeopatiká, lebo reagujú väčšinou takto infantilne a hlúpo agresívne

katja78
7. jún 2016

@alaguema píšeš v inotajoch a hádankách..činnosť ľudí, ktorí tvoria sisyfos, je jasne čitateľná. Nezdieľam Tvoj názor. Kdekto dnes rozdáva ceny. Len na základe tohoto niekoho faulovať je iracionálne.

murcos
7. jún 2016

o homeopatii som citala vela. Priznam sa, ze tieto prispevky vsak vysoko topuju :D Inak, viete o tom, ze Svajciari prednedavnom oficialne homeopatiu uznali ako liecebnú metodu? takze, dievcata, pozor,
radsej sa tejto krajine vyhybajte, lebo sa jej zmocnila magia 😀

katja78
7. jún 2016

@murcos zle si to vykladáš, švajčiarski ľudia ( nie odborná verejnosť) tak rozhodli v referende, že:
"...od mája je homeopatia postavená pred zákonom na rovnakú úroveň ako klasická medicína, a teda všetky produkty môžu byť dotované z verejných zdrojov." čiže asi tam veľa ľudí používa homeo (možno obdobne veľa ako u nás), a ich právna úprava referenda dovoľuje rozhodnúť aj o tom, či chcú mať homeo hradené z verejných zdrojov. Žiadny punc vedeckosti, ani žiadny dôkaz účinnosti to homeopatikám ale nedáva. Obdobný paradox jestvuje totiž už dlho v celej eu, že homeopatiká sa predávajú v lekárni ako "liečivo" (hoc žiadne dôkazy o účinnosti a bezpečnosti výrobca homeo predkladať nemusí), článok, kde je vysvetlené, prečo to tak je, som pridala o 13:46.

alaguema
7. jún 2016

@katja78 tá cena je vrchol arogancie, ktorá obvykle ide s hlúposťou a obmedzenosťou pekne ruka v ruke.

katja78
7. jún 2016

@alaguema - myslím že presne takéto argumenty, aké píšeš, odrádzajú od chuti komunikovať. Aspoň mňa určite. Všetko dobré Ti prajem.

buckeye
7. jún 2016

@alaguema ty si mi nedavno v inej teme pisala, ze si vystudovala VS v NItre, nechce sa mi verit, ze clovek, co aspon trosku pricuchol k vede a kritickemu mysleniu nedokaze rozlisovat, co su pavedecke hluposti a co su realne studie....energiou vody jej pamatou a podobne sa zaoberali fyzici aj ludia z iných odvetvi,a vies co? nenasli nic..vsetky tie akoze pokusy, co sa zdielaju rozne po internete,,napr ze ked k vode hovoris pekne robi krasne krystaliky a ked skaredo a nadavas jej robi skarede krystaliky boli akurát hoaxy, aj ten co ten pokus prezentoval si vytahoval obrazky z mikroskopu tak, aby mu to sedelo do kramku..detto pokus s ryzou, pokus s vodou s mikrovlnky a tak podobne..sysifos na tieto hoaxy upozornuje a tak nie je v oblube u alternativcov, ktori na sireni podobných nezmyslov pekne zarabaju..rovnako su neoblubeni na svk lovci sarlatanov a klub skeptikov Darwin (ti akurát neudeluju ceny)

murcos
7. jún 2016

buckeye, zamyslala si sa niekedy nad tym, v akej dobe zijeme. Polozila si si otazku, ci svet netlaci skor na paku proti cloveku ako pre cloveka? Homeo je jedna vec, aj ked, ja som nazoru, ze cez vodu sa prenasaju informacie ....ale spat.
Spolocnost predpisuje to, co je vhodne ku jej zveladovaniu :D zial. Je to vsak na dlhu debatu.
Vratim sa vsak ku prvotnej otazke. Moje dieta nemohlo spavat, dokonca sa aj pocuravalo. Pricinou neboli globule, ale ucitelka v skolke....zmenili sme skolku a vsetko prestalo.

alaguema
8. jún 2016

@buckeye s niekým si ma mýliš. Neštudovala som v Nitre, študovala som mimo SR a nezvyknem sa tým vychvaľovať, takže určite som to nebola ja. Na margo tvojich argumentov zopakujem len to, čo som už napísala. Na meranie a definíciu niektorých javov jednoducho ešte nemáme metódy, pretože samotné javy presahujú nám dostupné informácie. Alebo si snáď myslíš, že už vieme všetko? To, že vo vode fyzici "nič nenašli" môže byť jednoducho spôsobené tým, že na to nemajú metódu a myslím, že ani presne nevedia, čo majú hľadať. Myslíš, že keby si niekedy v stredoveku ľuďom vysvetľovala, že v každej veci, sú celkom maličké, okom neviditeľné častice, ktoré raz budú objavené a budú sa volať atómy, že by ťa nemali za blázna? Chýbala metóda, ktorá by to overila. Vtedy sa nerozdávali bludné balvany, doba bola tvrdšia, rovno sa upaľovalo. Autority nemajú v láske priznávanie svojej nedokonalosti. Kopernikova teória, bola potvrdená až s objavením ďalekohľadu o viac ako 60 rokov neskôr po vydaní jeho knihy o obehu planét a napriek tomu sa geocentrický model udržal ešte ďalších x rokov. Toto je staré ako ľudstvo samo - zatvrdení skeptici versus vizionári. A ja budem radšej za blázna, ako by som mala za realitu považovať len to, čo dokáže veda zmerať a dokázať.

sonapindjakova
8. jún 2016

@mima4 ahoj, jasne ze si napadana za svoj nazor, lebo je pravdivy, co mnohi netusia, homeopatia je spata s magiou a kto sa zapletie s takymito vecami, moze mat psychicke problemy, urcite by som nedavala dietatu, ani dospelemu, mozno pre niekoho staromodne a blbe, ale aj tak je to pravda, diabol ma velky vplyv v tomto svete a najviac sa tesi z ludi, ktori v neho neveria...

lumipa
8. jún 2016

@pes123456 😀 och toto ma tak strasne urazilo ze sa asi rozplacem 😀 😀 😀
ponizujes sama seba, nerob zo seba chuderu, pretoze ak by si citala vsetko, docitas sa odpoved na otazku a aj to ze som ziadala aby ma nikto do tejto ,,debaty" uz nezapajal, pekny den, dakujem

ps: kazdy verime niecomu, nehovorim, ze homeopatiu uznavam vsetkymi desiatimi ale ak pomaha, tak je to podla mna urcite lepsie riesenie ako sa napchavat liekmi podsunutymi lekarmi, ktore maju koniec koncov viac neziaducich ucinkov ako liecebnych..
A to ze sa mi zda smiesne, ze po uziti homeopatik do teba vstupi diabol? 😀 😀 😀 tak ako prepacte, na tomto sa naozaj musim smiat (ale samozrejme, kto chce ten veri, nic proti tomu nemam)

terezka1947
8. jún 2016

po pouziti homeopatik do teba diabol nevstupi=to by bolo velmi jednoduche....je tam iny problem,ale ms pravdu,kazdy verime niecomu inemu
2000r.po K. verit v silu magie je podla mna zarazajuce....a prave tym,ze verime v magiu nastupuje zakladny problme s homeopatikami...kto stoji za magiou?carodejnice?tie by uz mali byt RC upalene,nie? 🙂
ako je mozne,ze teda ta magia "prezila" a je stale viac a viac popularna?
asi za nou stoji nieco ine,vsak?
no....sme dospeli ludia a musime si zivot riesit sami a aj znasat nasledky rozhodnuti budeme sami

syrik
autor
8. jún 2016

@lumipa Tak ja by som sa až tak nesmiala... Tiež som mala podobný názor donedávna, ako Ty...poviem Ti, každú noc u nás nespí už nikto. Môj muž videl v noci nejakého ducha, čo mu stále robil zle a presne v tom čase aj malá začala skriekat v noci. Túto noc sa budila aj mladšia, ja som sedela pri staršej a chuda, ani oči nemohla zavrieť. V momente mrncala, kopala, akonáhle som sa jej dotkla alebo prihovorila, chytala zase amok. Potom sme už asi všetci blázni, inak si to neviem vysvetliť. Ale kľudne sa bav aj ďalej. Ja Ti prajem len to, aby ste sa nikdy s ničím podobným nestretli.

stanulienkat
8. jún 2016

Nie, po homeopatii nemoze mat zle sny ani zachvaty. Homeopatia je totiz uplne neskodna, no aj neucinna forma liečenia. je to tzv. placebo efekt. Takze ak nepomoze, urcite neuskodi. Nema ziadny podklad ani zaklad lieciva, ani ziadnej ucinnej latky prospesnej pree organizmus. Ludia sa vyliecia po uziti homeopatik kvoli vlastnemu uvereniu tejto liecby.
@sonapindjakova dufam, ze to co pises nemyslis vazne. Ty by si homeo urcite nemala uzivat, ale nejake ine lieky by ti mihli pomoct. Vela zdravia prajem a diabol prec 🙂

sonapindjakova
8. jún 2016

@stanulienkat len si rob srandu, ale keby si vedela, co je v pozadi, a nielen za homeopatiou, ale aj mnohymi inymi uz beznymi a "normalnymi" vecami v tomto svete, nesmiala by si sa...