icon

Prírodné doplnky pre ženy v perimenopauze. Čo funguje?

11. apr 2026

Ahojte dievčatá, keďže som asi v perimenopauze, vek 46 rokov, rozmýšľam nad nejakými prírodnými doplnkami. Mám zlý spánok, meškajúca menštruácia, sem tam nočné potenie, suchú pleť, možno vám na to niečo pomáha. Jasne, že som si to googlila, ale odkedy som to urobila, všade na mňa vyskakujú doplnky výživy práve pre toto obdobie, akurát zakaždým iná značka.
Čo vám pomohlo? Nechcem zatiaľ žiadne hormóny, zatiaľ sa cítim dobre, ale možno nejaké fyto doplnky by boli fajn.
Pomôžete sa mi zorientovať?
Ďakujem 🥰

anonym_22ddd4
11. apr 2026

som na tom podobne a rozmyslam ist k homeopatovi na zaciatok....

anonym_d0b52c
11. apr 2026

Ahoj, napíšem, čo užívam ja:

- na spanie ZZZquil/melatonín
- doplnok: magnézium, železo, vitamín D
- na hormóny: pupalkový olej a vitex
- čaj: alchemilka

anonym_b5f65d
11. apr 2026

@anonym_autor pupalkovy olej

anonym_3cff94
11. apr 2026

Co robíte s tým pupalkovym olejom?

anonym_478d56
11. apr 2026

fytofem je vyborny...

katica06
11. apr 2026

Buď ti to pomôže alebo nie skúšala som všetko od alchemilky cez ďatelinku a výťažok zo sóje po pupalkoý olej ,boli to vyhodené peniaze

zojazoja
11. apr 2026

Aj ja používam pupalkovy olej. Upravila sa mi menštruácia sa mi zdá a prestali ma bolieť prsia, ktoré ma uz bolievali vkuse.

zojazoja
11. apr 2026
@anonym_3cff94

@anonym_3cff94 jem ho. V tobolkach.

anonym_668470
11. apr 2026
@zojazoja

Aj ja používam pupalkovy olej. Upravila sa mi menštruácia sa mi zdá a prestali ma bolieť prsia, ktoré ma uz bolievali vkuse.

@zojazoja mne tiež pupalka pomohla na bolestivé prsia

anonym_668470
11. apr 2026

@anonym_autor ja poradim sériu rozhovorov na YouTube s Lenkou Kokoškovou. Pekne tam vysvetľuje, čo sa s telom a hormónmi v tomto období deje.

jablkovastrudla
11. apr 2026

Omega mastne kyseliny. Mam 40, sledujem par zien na Instagrame ktore riesia perimenopauzu a menopauzu a velmi tam odporucali omega kyseliny.

anonym_c6f255
11. apr 2026

Ahoj, mám syndróm lepivých doštičiek a tak nič hormonálne nemôžem brať. Keď som sa spýtala svojho gynekológa, či existuje niečo prírodné, odpovedal, že áno, ale nemá to žiadny efekt, možno placebo. Zbytočne vyhodené peniaze.

anonym_3cff94
11. apr 2026
@zojazoja

@anonym_3cff94 jem ho. V tobolkach.

@zojazoja ďakujem za odpoved. Vidís nejake výsledky??

zojazoja
11. apr 2026
@anonym_3cff94

@zojazoja ďakujem za odpoved. Vidís nejake výsledky??

@anonym_3cff94 ano. Pisala som ich vyššie v komentári.

stankadu
11. apr 2026

Ja som to nedavno riešila, tak som sa dočítala,.že existuju 2 alebo 3 rastliny, ktoré vedia (ževraj) pomôcť upravit hormony. Ja beriem antiku, takže ich nemôžem. Ja som strašne naladová, nervozna, furt plačem, unavena a neskutočne zabúdam (mozgova hmla). Brala som hubu reishi, ale teraz som prešla na zinok a magnezium bisclycinát + B6. Brala som aj vit.D, ale teraz ked svieti slnko si ho už nedávam. Asi treba len skúšať, čo pomôze.

anonym_b5f65d
11. apr 2026
@anonym_3cff94

@anonym_3cff94 akože co 😃 bud sa pije ako olej alebo v tobolkach, to je praktickejsie.

barka1
11. apr 2026

Kotvičník v tobolkach a šalviovy caj.

anonym_3cff94
11. apr 2026
@anonym_b5f65d

@anonym_3cff94 akože co 😃 bud sa pije ako olej alebo v tobolkach, to je praktickejsie.

@anonym_b5f65d niektoré oleje sa natierajú na pokožku, alebo vymasíruju do vlasov. Snáď sa môžem opytat

anonym_a7541a
11. apr 2026

Mám už niekoľko rokov tetániu a asi tri roky zmeny v cykle. Posledný cyklus mešká už dva týždne, päť týždňov mám neskutočné návaly. Predtým mi z času na čas prišlo teplo, teraz ma doslova zaleje horúčava od vlasov po členky, rozbúcha sa mi srdce, doslova lapem po dychu. Keď to ustane, začne ma triasť zima. V noci aj 4-5x, zakaždým sa zobudím. A nenormálne ma bolí hlava deň čo deň, až som požiadala lekára o PN a neurologické vyšetrenie. Tú tetániu som spomenula zámerne, užívam kvôli nej 2-3x denne Mg bisglycynát alebo chelát, užívam aj 2x denne draslík na predpis a vitamín D. Napriek tomu sa mi teraz prejavy predmenopauzy výrazne zhoršili. Tiež som bylinkárka a už cca 2 roky zbieram a pijem naše ženské bylinky, teda ďatelinu, alchemilku, rebríček, šalviu. Zopakujem predchádzajúcu vetu - prejavy sa mi výrazne zhoršili. Nepomáha mi ani šalvia na potenie. Jednoducho nič.

anonym_b5f65d
12. apr 2026
@anonym_3cff94

@anonym_b5f65d niektoré oleje sa natierajú na pokožku, alebo vymasíruju do vlasov. Snáď sa môžem opytat

@anonym_3cff94 ako pomôže vtierat olej do vlasov keď má žena nočné potenie alebo rozhádzanu menštruáciu? Prišlo mi to také automatické, že to použije peroralne. Ale asi rozmýšľam inak.

anonym_3cff94
12. apr 2026
@anonym_b5f65d

@anonym_3cff94 ako pomôže vtierat olej do vlasov keď má žena nočné potenie alebo rozhádzanu menštruáciu? Prišlo mi to také automatické, že to použije peroralne. Ale asi rozmýšľam inak.

@anonym_b5f65d perimenopauza má aj iné príznaky ako nočné potenie. Áno, rozmýšľame inak