icon

Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?

sweetangel20
7. jan 2010

ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne

spirit16
22. dec 2015

@oxana1212
To je to iste akokeby si povedala, ze ked je clovek nachladnuty a pije bylinkove caje, tak mu pomaha hlavne to, ze pije nieco teple a je uplne jedno, co to je 🙂
Slez obsahuje velmi vela tzv membranoveho slizu. Ktory napriklad aj zmakcuje pokozku a zaroven ju ochranuje, co je na tak citlivom mieste, ktore sa pri pokuse o stiahnutie aj namaha a ciastocne narosuje naramne vhodne 🙂

oxana1212
22. dec 2015

Baby, no bodaj by ste mali pravdu. Este skusime ten krem a uvidime.

anduska1111
26. dec 2015

Ahojte chcela by som si zakupit slezovy krem..ako a kde ho kupim?dakujem

spirit16
26. dec 2015

@anduska1111
Necham Ta pridat do skupinky Just, tam sa opytas. Ja momentalne nemam.

spirit16
26. dec 2015

Na upresnenie ohladom objednavania. Cez internet vecicky od Justu kupit neviete. Iba priamo cez poradcov. Idealne je ak si najdete poradcu, ktory byva blizko vas, aby vam mohol zabezpecit servis a neplatilo sa zbytocne postovne 🙂

unique26
26. dec 2015

@anduska1111 od poradcov just srdcko,napíšem ti ip

isis
26. jan 2016

nepomohol, používali sme poctivo cca 2 mesiace a aj tak sme skončili na urologii

anduska1111
26. jan 2016

My pouzivame kremik skoro mesiac a zial, zatial ziadne vysledky..popritom pouzivame aj caj a ziadna zmena..

lilinka1979
26. jan 2016

@isis
@anduska1111 my používame kremík už 7 mesiacov a nevidím žiadnu zmenu a kúpele sme robili 2 mesiace a tiež nič neviem čo mám ešte robiť aby sme sa vyhli obriezke

spirit16
26. jan 2016

No viem si predstavi, ze nie v uplne kazdom pripade vie priroda pomoct.
Nemam syna, tak nebudem mudrovat ako to treba prakticky riesit s tym kremom a ako velmi sa da "tlacit"na pilu, to by mali kocky, ktore s tym mali konkretne skusenosti.
Akurat viem povedat ako treba pouzivat slez.
Idealne je pokial viete zohnat kvety.

Daju sa zohnat napriklad tu
http://www.predajbylin.sk/index.php?ref=11146

Navod je taky, ze zo slezu je treba robit tzv macerat. Teda luhovat bylinky za studena, idealna je 5 litrova flasa, do ktorej hodite za hrst byliniek a nechate cez noc macerovat v uzavretej flasi v studenej vode.
Macerat je treba potom zahriat na teplotu vhodnu na kupanie. Rozhodne nie varit. Varom sa rapidne znizuje ucinok.
A v takto ohriatej vode potom dieta kupete.
Drzim palce

aaddeell
27. jan 2016

@spirit16 presne takto sme to robili a pomohlo to 😉

lilinka1979
27. jan 2016

@spirit16 my sme to takto robili a nepomohlo vôbec

anduska1111
27. jan 2016

Aj my sme to tak robili a nepomohlo,ale nevzdavam to este..maly ma skoro 3 a pol..takze este mame cas..u nas je nahorsie to ze ma pod kozkou vela mazu..

unique26
27. jan 2016

@anduska1111 babule treba vydržať, my sme sťahovali bez krému, od narodenia a dlho dlho to trvalo, kým sa vôbec čosik pohlo a keď sme deň - dva vynechali, boli sme opäť na začiatku, treba len zotrvať, už aj ja občas hodím aj slezík, treba len pravidelne a ďalej sťahovať, úspech sa dostaví, DRŽTE SA

gaaabinka
3. feb 2016

Žienky mám jeden krém na predaj , švagrina mi ho objednala ale ja som si už tiež medzi tým objednala 😀 - komplikované 🙂 ...nepotrebujete niektorá ??? 😅

spirit16
3. feb 2016

@gaaabinka
Slezovy kremik nie je len na pipika 🙂
Je vyborny na osetrenie suchej pokozky a krasne vonia.
Dobry aj na niektore ekzemy.
Je vyborny ako krem na tvar.
Posiluje zilovy system, takze ak mate na tvari popraskane zilky - moze vam pomoct.

fresa
3. feb 2016

Ahojte baby, ja som nestastastna, slezovy kupel nepomaha... Dnes som bola u lekarky lebo sa stazoval na stipanie pri cikani aj na dotyk ho bolel pipik ale moc mal v poriadku tak zrejme podrazdene zo zbytkoveho mocu ale poslala nas na urologiuu ze mozno to bude chciet narezat... Auuu... Ja mu to nechcem dat, bude mat len 2,5 roka ale ked to stipanie ma znepokojuje, uz to mal aj pre mesiacom...davali ste aj ten kortikoidny krem co predpisuje urolog? Chcela som sa mu vyhnut...

oxana1212
4. feb 2016

@fresa nam tiez nepomahal kupel. Krem mam ale zatial som ho nedavala. Obvodna vravela ze teraz sa caka do 5 rokov.

aaddeell
4. feb 2016

@oxana1212 tak never detskej, ze treba pockat do 5 rokov... a v 5 rokoch sa to zazracne same upravi. Radsej treba vyhladat dobreho fakt dobreho odbornika, ktory sa tejto problematike venuje, nie nejakeho siflikanta. Kamartka tak sila nevedomky s rocnym synom do statnej nemocnice v BA, kde maleho hned zaziva rezali... Uzasny zazitok pre dieta a rodicov. Nakoniec mu to cele zahnisalo nechcel ani cikat a dvakrat mu to nasilo take zahnisane bolave stahovali zase.

fresa
4. feb 2016

@oxana1212 takze to nechas tak? Ci pokracujes v kupeloch?

oxana1212
5. feb 2016

@fresa nie, ja uz davno nepokracujem v slezovych kupeloch, my stahujeme vzdy v normalnom kupeli.
@aaddeell nie ze sa to zazracne upravi, e ze dovtedy je este casu. Teraz keby sme sli k urolgovi tak mu to urcite nareze. Takze pockame este a uvidime, narezat moze aj vo 4-5roku.

oxana1212
5. feb 2016

@fresa
@aaddeell baby, ja som sa bala aby nemal.alergicku reakciu z toho kremu slezoveho, stale sa odhodlavam ze vyskusam este to 🙂

anjelik007
23. feb 2016

@aaddeell ahoj , ako ste spokojná s mastou? aj ja si ju plánuje kúpiť?

sunflower000
23. feb 2016

@unique26 mozem sa opytat a ste skusala slezove kupele ci ten kremik slezovy z justu? pomohlo to?

unique26
23. feb 2016

@sunflower000 raz sme robili kupele, a teraz kremujeme, zatial kremujeme kratko

marinablue
23. feb 2016

My sme cakali dlho. Ale kedže nic sa nedialo a maly mal uz 10 rokov, tak sme sa rozhodli ako poslednu alternatívu pred rezaním nasadiť kortikoidový krem. (Napriek tomu ze nasa detská lekárka bola zasadne proti a aj napriek tomu ze nás všetci lekári presviedčali že u neho ide o vrodenú fimozu na ktoru žiadne masticky nepomozu.) Ale mne sa to zdalo ako mensie zlo oproti operacii. Ked uz som bola po dvoch tyzdnoch pouzivania kortikoidového kremu zufalá, ze napriek tomu nic, tak zrazu sa stal zázrak a vecer vo vani sa nam to konecne podarilo. Mala som ten naj naj najkrajsi vianocný darcek. Odvtedy si sam kazdý vecer pretahuje a ide to.

fresa
23. feb 2016

Ahojte mamicky. Nam zacal pomahat slezovy kupel, jupiiii tesim sa velmi. Na jesen som to robila asi 2 mesiace, islo to veeelmi pomaly, dostali sme sa hadam z mini dierky na 2 mm...potom som to prestala, ze ved to asi nezabera, aj maly to uz odmietal...ale v januari ho raz stipal pipik, dr. nas poslala na urologiu ze to mu asi budu rezat tak ma to znovu nakoplo ze musim s tym nieco robit....dakujem pekne @aaddeell kt mi odporucila rucne zbierany caj....neviem ci zmena caju zabrala alebo ta 1,5 mesacna pauza, proste zrazu po 2.-3. kupeli to krasne povolilo, uz sme po tyzdni cca na 1 cm ;) ale zacala som to smelsie pretahovat, dovtedey som to asi slabo robila, bala som sa....teraz mam otazku, na kusku je zalud akoby prirasteny k tej predkozke...to povoli postupne? Bojim sa aby som mu to nejako nenatrhla...

marinablue
23. feb 2016

@fresa Zospodu je taká blanka alebo ako to nazvať. Tiež som nevedela či to tak má byť . Ale myslím že áno, aspoň teda čo som porovnávala synovho s manželovým 😀

oxana1212
24. feb 2016

@fresa to je super, a kolko rokov ma tvoj maly? U nas bez zmeny, ale uz nekupem v sleze, dr.povedala ze sa caka do 5 rokov, nk co ja viem, dufam ze sa to napravi.

aaddeell
24. feb 2016

@fresa ahoj tesim sa s tebou, ja si myslim ,ze to je v tych bylinkach nam tiez nepomohli tie z lekarne az tie rucne zberane, nevzdavaj to a pokracujte dalej, urcite to pojde este viac, nauc syna nech si zacne pretahovat sam ,co najviac sam 😉