icon

Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?

sweetangel20
7. jan 2010

ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne

olivka84
24. feb 2016

@oxana1212 no ved aj nas ma fimozu a o rezani nic nehovoril dr len Ze stiahne tak ja neviem

marcelatje
24. feb 2016

@olivka84 nam nestahovala obvodna ani urolog. Len ze ak sa to do 3 rokov nezlepsi tak ze obriezka

olivka84
24. feb 2016

@marcelatje rovno obriezka?

marcelatje
24. feb 2016

@olivka84 tak povedal 😒

gaaabinka
24. feb 2016

@janelle5
@olivka84 dakujem zienky,dnes prave zesi uvedomil ze ho to pri piskani uz nestipe ale bojim sa toho stiahnutia ... No snad to dame

anduska1111
25. feb 2016

tak po mesiaci a pol pouzivania slezoveho kremu plus kupanie v oleji kazdy den sa nam kozka uvolnila..tak nadalej pokracujeme v pouzivani a som zvedava co nam povie Dr. pri najblizsej prehliadke.Comu sa najviac tesim je,ze vsetok nahromadeny maz ktory tam mal mu vysiel von.

lilinka1979
25. feb 2016

@anduska1111 ahoj môžem sa spýtať v akom oleji si ho kúpala a koľko si dávala? Dakujem

anduska1111
26. feb 2016

lilinka1979 ahoj, olej sa vola BALNEUM Hermal Plus je to na lekarsky predpis okolo 3 eur a bez lek.predpisu okolo 10 eur...a davam tam od oka..davam mu to pod tecucu vodu aby sa mu spravila pena,aspon mi dlhsie v kupeli vydrzi 🙂

lilinka1979
26. feb 2016

@anduska1111 ahoj ďakujem za odpoveď

oxana1212
26. feb 2016

@anduska1111 my tiez v.tom kupeme. Alebo Oilatum, na striedacku. Ale my tak kupeme od narodenia a aj tak ma fimozu.

anduska1111
27. feb 2016

Mne povedali 3 doktori, ze ma vrodenu fimozu a ze musi sa to riesit obriezkou..len jedna Dr.mi povedala ze to ziadna fimoza nieje a ze to je normalny stav 3 rocneho dietata,ze sa to stale vyvija..takze urxite este pockam a budem pokracovat v liecbe.

marcelatje
27. feb 2016

@oxana1212 tie oleje nie su urcene priamo na fimozu. Od nich by som zazraky necakala.

oxana1212
27. feb 2016

@marcelatje ved ja viem, necakam zazraky

ichtys
2. mar 2016

Náš najmenší-teraz 3 roky mal fimózu a dostal vďaka nej zápal močových ciest, bohužiaľ. na ten som prišla sama, Mudr. len potvrdila a dostal ATB. Neriešila dôvod toho infektu, až ja som sa pýtala známej urologičky, či to nemohla spôsobiť práve fimóza a ona mi to potvrdila a povedala, že ak sa fimóza nedá do poriadku, tak ten infekt sa s veľkou pravdepodobnosťou vráti. Pipík mu ona trošku pouvoľňovala (na vatovú tyčinku trošku gélu a vyslovene dovnútra pipíka mu išla po okrajoch, drobec vôbec nereagoval, bol zaujatý, ale určite to nebolo bolestivé preňho). A pri každom kúpaní sme sa následne pipík snažili prevliecť pokiaľ to išlo, až pokým nezareagoval, že zabolelo. Natreli sme krémikom (veľmi dobrý je náš justový slezový) a ďalší deň znova a znova....Postupne sa to uvoľnilo, trvalo to cca 6týždňov. Teraz mu to stále ide dosť ťažko, ale ide, treba to skutočne pri každom kúpaní prevliecť a umyť, lebo by to mohlo opäť zarásť, nehovoriac o tom, čo sa tam nahromadí. Ak sa náhodou urobí trhlinka a tečie krv trošku, lekári odporúčajú ofthalmo-framykoin, ale ja dávam opäť z nášho Justu tea tree krém, je absolútne perfektný, využívame ho aj na štípance, odreniny(už zasušené), akné, mnohé moje kamarátky na vaginálnu mykózu, ak sa objaví. Je to prírodné antibiotikum a mám ho osvedčený. A zloženie má 100% lepšie, ako ten Framykoin🙂

fresa
3. mar 2016

@ichtys mozes dat link prosim ta na ten tea tree krem? My sme sa teraz zastavili trosku, na jednej strane ma tu kozku zlepenu so zaludom tak mu to dalej nejde....cakam ze sa to casom uvolni...

spirit16
3. mar 2016

@fresa

http://www.justnahrin.sk/produktove-rady/tea-tr...

TT krem je jeden z najpredavanejsich produktov v Juste. Je vyborny na osetrenie poraneni, moze ist priamo na sliznice. V mnohych pripadoch zabera v momente, ked lekari nevedia co maju robit a predpisu kortikoidy, co sa bohuzial stava casto pri malych detoch.

olivka84
3. mar 2016

@spirit16 ty si dealerka pre just ?

spirit16
3. mar 2016

@olivka84
🙂 no som poradca, ale ak chces tak dealer 🙂)))

unique26
3. mar 2016

Babuľky, srdečne Vás vítam v našej JUST skupinke, je tam krémik, ktorý pomáha s fimózou, plus x ďalších supiš vynikajúcich produktov, ktoré pomáhajú pri zdravotných ťažkostiach, či už výsypy, kiahne, bolesti hrdielka, alebo riešenie imunitky

ste srdečne vítané

https://www.modrykonik.sk/group/7197/

ichtys
3. mar 2016

@fresa, už ma predbehla @spirit16, podstatnú info(link) už más🙂 Ak by si mala otázky, kľudne napíš🙂 Robím Just už pár rokov a už mám mnohé spätné väzby.

jarmilka1985
20. jún 2016

@sweetangel20 prosim o link kde si kupila kvet sleza nebadaneho ja mam iba tu vnatku skusali sme od 2,5 roka justovy krem par mesiacov nom nam nepomohol, dnes sme zacali kuru slezu.

sweetangel20
autor
20. jún 2016

@jarmilka1985 prepáč, ja si to už nepamätám. To bolo strašne dávno. A aj tak mu to nepomohlo. Nakoniec mu to strhli na urologii 😕

jarmilka1985
20. jún 2016

@sweetangel20 a ako znasal to strhnutie? My tu fimozu mame zial asi dedicnu dnes som v ten vnati 15 minutes drzala pierko aby ten slez tam vosiel a po kupeli este juste slezovy krem... Zvlastne ze za tych 20 minut vo vanicke sa 3 krat popisal🙂

sweetangel20
autor
20. jún 2016

@jarmilka1985 ako ? Zle. Doteraz to mám pred očami. Doktor ze podrzte ho. Ja som bola v tom ze mu to len pozrieť ide. Bez upozornenia povolenia mu to zrazu strhol. Malý strašne strašne plakal a nakoniec mám usiel z ordinácie s nohavicami stiahnutymi na kolenách. Potom bolo treba kúpať a vo vode sťahovať aby sa to nezlepilo. Až vtedy sme uvideli doma ze aj tak to strhol zle. Pri každom kúpaní plakal ako šialený. Aj keď to mal zle tak uz sme druhýkrát nešli ze ved nech si to uz malý časom sám dokončí. Môj názor po čase je taký ze keby som toto vedwla tak mu to nedovolím urobiť. Stiahne si to sám. To len u nás strhavaju. V zahraničí to nechávajú na chlapcovi aby si to naťahoval sám. Pokiaľ to nerobí nejaký problém pri cikani alebo tam nie je vyslovene len dierka tak skúste ešte počkať. Lebo toto ja už mladšiemu určite nedovolím aby urobili. Malý si vtedy vytrpel a dosť dlho sa bál všetkých doktorov

silvuskab
20. jún 2016

@marcelatje pani Marcelka pomohla vam ta mast?

jarmilka1985
20. jún 2016

@sweetangel20 my sme v zahranici naposledy mu to vseobecny- nechodime k pediatrovi- kontroloval asi pred rokom ze sam si to stiahne a siel vazne jemne nie nasilu...v lete maleho planujem nechat behat bez trenirok v tricku po byte...sam si uz vie urobit kukuk pipik- stiahnut ale dole to ma cele " prilepene" cize ma ciastocnu fimozu...na pisanie to pekne vidno ten vyvod micovej rury hore predkozka ide pekne ale spodok nepusti... Ja by som na tvojom mieste amok e
dostala z toho lekara! A to som total flegma. Ten kto ublizi mojim detom doktor- nedoktor schytal by... A Vedel sa potom vypiskat? Chudacik, tak mi ho prislo luto az slzy mi vyhrkli ked su napisala ako to bolo...

marcelatje
21. jún 2016

@silvuskab 🙂 natierala som denne a mini pidi dierocka sa o kusok zvacsila ide to velmi pomaly ale ide no na kontrole mu urolog predkozku aj tak natrhol 😒

silvuskab
21. jún 2016

@marcelatje dakujem za odpoved

sweetangel20
autor
22. jún 2016

@jarmilka1985 v tom momente som si ratovala dieťa a srala na celého doktora. Cikanie robilo problém asi prvé dva dni, nepamätám si už presne. Tak ako to ma váš malý, tak to zostalo môjmu aj keď mu to strhol. Ale časom si to uz on sám upravil. Skús to nechať cez leto na neho. Možno sa mu podarí a vyhnete sa tomu

adazdca
27. jún 2016

@silvuskab mne viacero mamiciek uz pisalo, ze mast pomohla, ale najdu sa aj take, ktorym nie.. ono je to individualne..niekto to ma ozaj len prilepene a niekto moze mat aj zrasty.. preto si osobne myslim, ze lepsie je uvolnit to v skorsom veku, kym to nie je este tak silno " zrastene "