icon

Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?

sweetangel20
7. jan 2010

ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne

veverica
19. feb 2013

Moj syn ma 5,5 roka a predkozka mu nesla stiahnut skoro vobec, skusili sme slez par krat a cuduj sa svete uz to ide 🙂 takze treba verit a vo vode a kupeli trenovat. Drzim palce

ameanda
19. feb 2013

@veverica
pouzila si slez nebadany alebo lesny? ja ten nebadany mam problem zohnat

veverica
19. feb 2013

Slez maursky dokonca 🙂 v BA viem kde ho dostanes a objednavala som si aj slez nebadany ale uz som ho nepotrebovala

ameanda
19. feb 2013

@veverica
ten maursky som na nete nasla a nebadany si objednala odkial?

veverica
19. feb 2013

Bratislava, lekaren Libra- Dlhe Diely

mmiimi
1. mar 2013

Ahojte mamicky. Chcela by som sa poradit,ze kedy ste zacali SLEZ pouzivat. Syn ma 9 mesiacov a zatial sme sa v tomto smere vobec nepohli. Predkozka sa ani nepohne. Mam tomu este nechavat cas? Bojim sa aby uz potom nebolo neskoro. Myslim,ze to, ze sa budeme kupat v cajiku 🙂 nam uskodit nemoze. Dakujem za vase rady.

martina118
11. mar 2013

ja mam takmer 2,5 rocneho syna po zapale oblicky, isli sme tiez cestou slezu maurskeho, lebo nebadany som nezohnala, ale ked zbadal fialovu vodu nemali sme sancu ho do nej dostat. Teraz pije kolagen v sirupe a mazeme sa mastou cicaderma denne a funguje to, po kupani jemne pretiahnem kolko sa da, namazem ... po 2-3 tyzdnoch mame uz asi nizsieo 0,5 cm a to uz mal trhlinku.

martina118
11. mar 2013

@mmiimi
podla mna je tvoje babo este malinke, u neho by som nic neriesila .. je dobry clanok v mama a ja ... pokial nemate problemy ...

kvietok23
11. mar 2013

ja som slez nebadany kupila vo viamila na kazanskej v Ba ... baby, a fimozu a predkozku rieste naskor v 3r... prosim Vas, u malych deti sa tym netrapte....

sjusiquatro
9. máj 2013

No aj my sme dnes boli na urologii kvoli vajickam ale tiez mame fimozu tak idem skusit ten slez...

yaska135
22. máj 2013

@andrea78 A dokedy ma zaruku a za kolko by ste ho odpredali? Mame zaujem chceme vy skusat, lebo ak nam nic ine nepomoze tak ideme na zakrok. Dakujeme yaska135

yaska135
22. máj 2013

@veverica v takom istom veku sme aj mi. masti nam nepomahali vzdy len na velmi kratko a podarilo sa nam stiahnut len kustik. Po pouzivani slezu a jeho naslednom vysadeni nedoslo k opateovnemu stiahnutiu?

yaska135
22. máj 2013

@denisocka Nam ani po polrocnom mazani mastickou sa nam ju nepodarilo stiahnut. maximalne len bolo vidno koncek a dost. tak chceme vyskusat este kupel v sleze a ak ani to tak nas na jesen caka zakrok. sa z mangelo toho dost bojime.

lentilkovci
22. máj 2013

prosím vás môžem kupiť aj ten slez lesný ...má to podla vás rovnaké účinky???

yaska135
24. máj 2013

@mcoya Ako si robila ten kupel? Dakujem yaska135

mcoya
25. máj 2013

@yaska135 fuuuha, to je uz davno. Ale nechala som slez cez noc mocit v studenej vode. Tusim za hrst kvetov islo do 5 l. nadoby vody. Na druhy den vecer som slez precedila, vodu prihriala a naliala do detskej vanicky a tam sa maly kupkal. Pred vybratim z vanicky sme skusali trosku natahovat a zmolit, nasilu som mu to nestahovala, vzdy len kolko islo. Myslim si, ze to islo uplne tak po 4-5 kupkaniach. 😉 Drzim palce.

yaska135
25. máj 2013

@mcoya Moc moc dakujeme. budeme skusat a uvidime ci to zaberie. A nieco ako slez maursky kvet tiez zabera pri tychto problemoch? Dikiii moc yaska135

stresmenka
26. máj 2013

@yaska135 yaska nam to pomohlo po treťom kúpeli čo som sa bala že skončíme na urológii

mcoya
26. máj 2013

@yaska135 neviem, to som neskusala, ja som mala slez nebadany - kvet. Nie listy, lebo maju aj to. Kupila som to od agrokarpaty plavnica v jednej predajni cajikov. 😉

yaska135
26. máj 2013

@stresmenka A v ktorom sleze ste sa kupali a ktory je ucinnejsi slez nebadany alebo slez maursky ? Mi mame za sebou uz treti kupel troska sa to povolilo ale stale ma ten koncek taky ako obrucku. A bojim ze sa to dalej nepohne takto isto to slo aj pri matsteni mastou a potom sa to znovu zuzilo. ☹

yaska135
26. máj 2013

@mcoya No sak viacere mi pisali ze ten nebadany je super ale tu ho nedostat ani v lekarni ani v bio potravinach a ani v zdravotnickych potrebach. Tak sme si ho objednali ale kdey dojde netusim. A ked ste uz skoncili z kupemi nevratilo sa to do predosleho stavu, lebo nam po skonceni liecby mastou sa to znovu zuzilo.

katkatt
26. máj 2013

ahojte, nasmu synovi to zabralo, mal vtedy okolo 2 rokov. Slez nebadany som vtedy nezohnala ani cez net, ale v lekrani mi povedali, ze to je to iste, co lesny, tak neviem, ci mali pravdu, ale zabral kupel aj v tom sleze lesnom. Uz si nepamatam podrobnosti, ale mozno tak 7, max.10 dni sme robili kupel. Presne podla navodu @mcoya

mcoya
27. máj 2013

@yaska135 no ked to uz slo, tak si to pri kupani cistil uz aj sam, tak raz za dva dni a nemalo sancu sa to vratit 😉 Aj teraz si to cisti sam, ked sa kupe. 😉

yaska135
27. máj 2013

@mcoya tu by si to tiez uz vedel sam len to musime dosiahnut aspon to prve stiahnutie, co sa nam zatial nepodarilo. Zas len kusok a stoji to a dalej ziadne viditelnejsie uvolonovanie nevidno. A mate niektora skusenosti zo slezom maurskym? Ma ucinky ako slez nebadany a je vhodny na fimozu?

stresmenka
27. máj 2013

@yaska135 my sme mali tak isto tu obrucku ale potom to krasne
preslo ja som mala slez maursky ale musis mat kvet nie vnat ! Nevzdavaj to urcite to pekne pretiahnes 🙂ja som to kupovala v plavnici tam to aj pestuju a povedala mi ta pani ze je to to iste co sa ucinku tika

mcoya
27. máj 2013

@yaska135 ja som citala len o tom sleze nebadanom a ten som vyskusala, ine slezy som neskusala, takze neviem.
Ale nasla som este toto:

http://www.zdraviezbozejlekarne.sk/rady/fimoza....

yaska135
27. máj 2013

@stresmenka Jej z toho maurskeho mame len kvet a ten sa tu da bezproblemou kupi. tak este dokupime a budeme pokracovat. no dufam ze to zacne zaberat.

yaska135
27. máj 2013

@mcoya Jej dakujem idem kuknut. 😉

yaska135
27. máj 2013

@mcoya A to kalium sa da pripravit aj v nasich lekarnach? Alebo teba nan predpis. vyzera to zaujimavo.

yaska135
27. máj 2013

@stresmenka
@mcoya Babulki a jestvuje aj mast z vytazkom zo slezu nebadaneho a mate snou nejake skusenosti?