Slez nebadaný. Pomáha pri fimóze?
ahojte maminky.nemáte niektorá skúsenosť so slezom nebadaným? vraj sa to používa u chlapcov pri fimóze. Len chcem vedieť, či to naozaj pomáha. Ďakujem pekne
@katarina12 potom sme už vôbec nesťahovali, občas som mu pripomenula v sprche, vo vani, že nech skúša, ale ani som to nijako nekontrolovala, či to naozaj skúšal. Postavila som sa k tomu tak, že teda uvidím...buď to príde samé, alebo vznikne nejaký problém a budem musieť to riešiť. A stalo sa to prvé. Našťastie. Ale aspoň mi to potvrdilo moju intuíciu, že to mám nechať tak. Lebo tiež sme boli u urológa a ten že treba to "riešiť". Mne to prišlo nesprávne. Ak nemá problém, netreba to riešiť nasilu.
@stulrajterova nie nie je to preklep, aj firma jukl vyrába slezovy krem
Ahojte, v lekarni mi dal slez maursky.... Az doma som si vsimla ze je iny ako nebadany... Neviete niekto ci sa da pouzit tiez pri fimoze?
@1234lubka dá sa použiť aj tento, len treba aplikovať pravidelne
Maminky chcela by som sa spytat stahovat ste stahovali predkozku vo vanicke kde ste mali ten slez vyliaty alebo az po kupeli ste stahovali ? 🙏
ahojte, dufam, ze som nasla spravnu aktivnu temu. kupila som v lekarni slez nebadany (dali mi list, nie kvet). lekarnicka vravela, ze podla navodu pripravit (zaliat 250ml vriacej vody a zvonka potierat), ale na nete som nasla info, ze treba urobit macerat (tj studena voda, ale netusim, kolko slezu na kolko litrov vody). ako teda postupovat? ak treba ten macerat, co s tym potom dalej? vyliat do vane a zmiesat s horucou vodou? alebo zohriat na prijemnu teplotu a neriedit? dakujem (a ospravedlnujem sa, zrejme sa pytam nieco, co uz tu x krat zaznelo, len nemam uplne cas citat celu temu :()
@deedol ja som to robila takto - večer do hrnca cca 5l som dala za hrsť slezu, zaliala studenou vodou a na druhý deň pred kúpaním som to zohriala precedila do detskej vane doliala obyčajnu vodu.
@anjelik2358 dakujem, skusim tak. a pomohlo? este som citala, ze je aj nejaky slezovy krem od justu, aj to si skusala? diky moc🙂
@deedol synček bol objednaný už na obriezku, našťastie sa lekári v nemocnici rozhodli že sa mu to pokúsia najprv uvolniť s tým že po zákroku musíme močiť v repíku a preťahovať no a po týždni som skúsila tento macerát, aby nám to išlo preťahovať a pekne išlo. Slezový krém som neskúšala.
@deedol ano je skvely, ak mas zaujem pis spravu...mam 1 volny
@anjelik2358 este mam jednu otazku k tomu maceratu - kupovala si ten slez niekde vo velkom baleni? kedze pises, ze si dala kazdy vecer za hrst... lebo ja mam z lekarne "caj" (list) a teda su tam asi dve hrste dokopy 🙂
@deedol jedna mamička z MK mi ho za poštovné poslala - bolo to viac balíčkov, bol tiež z lekárne sýpaný, jeden balíček na dve hrste 🙂.
@anjelik2358 :D no presne. okej teda, tak sa idem zasobit aspon na dva tyzdne :D a tiez to bol list, nie kvet, ano? dakujeeeem!
@deedol áno list 🙂, držím prsty nech pomôže.
Ja len pridám moju skúsenosť. Mali sme ísť na urologiu, ale v ten deň som ja šla k zubárke, takže sme mohli ísť až o týždeň. No povedala som si, že nebudem len tak čakať a skúsim ten slez. V lekarni mi dali ale slez lesný (kvet). Keď som to doma zistila tak som sa rozhodla, že stratiť nemôžem iba získať. A tak som uvarila asi liter "čaju" podľa navodu, potom som to v lavori zmiesala s obyčajnou vodou, aby bolo dosť. A takto som to robila celý týždeň. Bolo to ako zázrak. Každým dňom zlepšenie. A asi po 5 dňoch sme to pretiahli celé. (ani sme nakoniec k tomu dr. nemuseli ísť)
@zrka Ďakujem veľmi pekne za odpoveď. Som zvedavá, či to pomôže. Ale asi skúsim opäť slez, skúšala som to už dávnejšie, nepomohlo to,tak asi to ešte skúsim, či to pôjde teraz.
@stulrajterova dobrý, s kade mate ten slezovy gel?
@fatimuska mám z firmy JUST, som registrovaná poradkyna a vždy mám doma voľný v zásobe ak máte záujem. píšte IP
@cerez a môžem sa spýtať ako robite ten vyluh?? Ci ako čaj, alebo nejako vopred?? Ďakujem
@marketa1111 najlepšie je robit macerat.. ten sa pripravuje za hrst sušenych bylin do 5 litr.pohara so studenou vodou a nechat namočené od večera do rána.. potom scedit a prihriat a v tom treba nechat odmočiť pokožku
@marketa1111 robila som to presne tak ako pisala @adazdca..
Nepredavate niektora slezovy krem ?
My sme pouzivali aj krem aj sme sa v tom kupali. Hat neviem ci pomahalo. Ale jedna rada mamicky: moj maly mal 3roky a isli sme k urologovi. Aj ka som sa velmi bala co mu spravi, ale nebojte sa nie su to masiari. Pozrel sa dal nam masticku a cuduj sa svetu o mesiac nat to uz perfektne fungovalo. Povedzte lekarovi ze chcete skusit kremik a predpise. Nespravia zle detom. A odvtedy vsetko funguje. Vela stastia a zdravia prajeme.

@zrka Môžem sa spýtať, či ste mu vôbec nestahovali, nechali ste to samé na seba? Môj syn si sťahuje iba sporadicky a zatiaľ nestihne úplne.