icon

Aké máte skúsenosti s vnútromaternicovými telieskami?

26. máj 2026

Ahojte, mám 19 rokov, samozrejme nikdy som nerodila, mám stabilný vzťah už 3 roky a uvažujem o zavedení vnútromaternicového telieska. Zaujímajú ma vaše skúsenosti. Neviem, či si dať hormonálne alebo medené teliesko. Pri hormonálnom sa celkom bojim, že mi vyvolá akné, začnem priberať a podobne, aj keď som čítala, že uvoľňovanie hormónov do krvi je malé. Pri medenom zas je menstruacia silnejšia a bolestivejšia, ja mám ms bolestivú už teraz, často pri nej od bolesti zvraciam, takže neviem si predstaviť ju mať ešte silnejšiu. Taktiež som čítala, že zavedenie bolí, no je krátke.. Zaujíma ma len váš názor, či by ste to vy dali napr vlastnej dcére, aké máte skúsenosti a podobne. Ak sa teda rozhodnem na 100% po vypočutí, resp prečítaní vašich skúsenosti, že si to teda dám, tak pôjdem o tom konzultovať s lekárom. Ďakujem 😇

patta89
26. máj 2026

@anonym_autor dcere by som to dovolila. Ja sama mam hormonalne teliesko Mirenu - ziadne akne z toho nemam a ani 1 kg navyse som nepribrala.

sisska96
26. máj 2026

Ja som proti hormonálnom. V budúcnosti môžeš mať problémy. Radšej nezasahovať do hormónov.

anonym_059867
26. máj 2026

Najlepsie je poradit sa s gynekologom, co odporuca on.

anonym_b3851f
26. máj 2026

@anonym_autor no ja by som toto dcére nedovolila.

galganka
26. máj 2026

Mala som Mirenu po druhom cisárskom. Za mňa absolútne bez problémov. Dospelej dcére by som nemala čo zakazovať, max. tak povedať svoj názor a ten je, že tabletky som nebrala nikdy, s Mirenou som bola 4 roky absolútne spokojná. A ešte by som jej povedala, aby si vypočula aj svojho dr.

doriiis
26. máj 2026

Do nehormonalneho nechoď v tvojom prípade. Už trpis aj tak dosť. Hormonálne by som odporučila aj vlastnej dcére. A kľudne aj mladšej ako si ty. Zavedenie boli, áno, ale pre to pohodlie a luxus po tom to stojí.

simsalabim
26. máj 2026
@sisska96

Ja som proti hormonálnom. V budúcnosti môžeš mať problémy. Radšej nezasahovať do hormónov.

@anonym_b3851f nedovolila by si to dospelej zene? Nechapem... jednoduchsie, ako tabletky a spolahlive, obsah hormonov nie je velky.
@sisska96 ake problemy moze mat v buducnosti kvoli "zasahu do hormonov"?

beatacellarova
26. máj 2026

Osobne by som to neoprorucila lebo každé teleso čo je v tele nemusí to prijať

doriiis
26. máj 2026
@beatacellarova

Osobne by som to neoprorucila lebo každé teleso čo je v tele nemusí to prijať

@beatacellarova ... Kým to neskúsi, tak nebude vedieť či to telo prijme

anonym_4969ba
26. máj 2026

@anonym_autor nechajte to radšej tak