icon

Ako prekonať strach z prípadného tehotenstva?

Včera o 19:38

Zdravím, toto bude dosť intímna téma ale rada by som sa poradila. Som mladá žena, ktorá kvôli dedičnej závažnej diagnóze nechce deti. Od toho sa vyvíja to, že sa extrémne bojím mať sex, keďže, čo ak. Pri sexe som sa vždy chránila najviac ako sa dalo, no vždy som stresovala. Sexu sa vyhýbam ako sa dá, no ja takto žiť nechcem . Viem, že sex sa nerovná automaticky tehotenstvo. Ako s tým bojovať? Psychológ nepomohol.

anonym_d59bda
Včera o 19:41

Daj sa sterilizovať a nemusíš stresovat

autor
Včera o 19:51
@anonym_d59bda

Daj sa sterilizovať a nemusíš stresovat

@anonym_d59bda Nad tým som rozmýšľala, aj som sa radila s gynekologičkou ale tá mi to neodporúčala zatiaľ

anonym_520d08
Včera o 19:57

@anonym_autor psycholog nepomohol,lebo nebol dobry

anonym_51e23e
Včera o 20:00
@anonym_autor

@anonym_d59bda Nad tým som rozmýšľala, aj som sa radila s gynekologičkou ale tá mi to neodporúčala zatiaľ

@anonym_autor prečo? Veď to je pre teba najbezpečnejšie riešenie

anonym_b57495
Včera o 20:03
@anonym_51e23e

@anonym_autor prečo? Veď to je pre teba najbezpečnejšie riešenie

@anonym_51e23e Tipnem, ze ju prehovara, lebo si mysli, ze si to este rozmysli. Klasika, lebo "je to poslanie zeny"🙄😬

anonym_04460c
Včera o 20:19

Vazne lekar neodporucaj sterilizacou zene, ktora ma vaznu diagnozu? Kolegyna mala pred rokom a po vaznu nehodu, 5% sanca na prezitie, zazrakom prezila len s minimalnymi nasledkami, po nehode nechcela deti a lekari nenali ziadny problem.

autor
Včera o 20:21
@anonym_04460c

Vazne lekar neodporucaj sterilizacou zene, ktora ma vaznu diagnozu? Kolegyna mala pred rokom a po vaznu nehodu, 5% sanca na prezitie, zazrakom prezila len s minimalnymi nasledkami, po nehode nechcela deti a lekari nenali ziadny problem.

@anonym_04460c Áno, vraj som mlada, stále mám čas. Mala som pocit, že ona sama nechápala keď som jej povedala okolnosti.

autor
Včera o 20:22
@anonym_b57495

@anonym_51e23e Tipnem, ze ju prehovara, lebo si mysli, ze si to este rozmysli. Klasika, lebo "je to poslanie zeny"🙄😬

@anonym_b57495 Presne, tak. Pretože si to stále môžem rozmyslieť

billy_jean
Včera o 20:25

A keby si si dala vnutromaternicove teliesko?

anonym_51e23e
Včera o 20:26
@anonym_autor

@anonym_b57495 Presne, tak. Pretože si to stále môžem rozmyslieť

@anonym_autor to je jediná lekarka na celom svete? Tak sa dvihnem a idem k inej / inému gyn.

anonym_04460c
Včera o 20:38
@anonym_autor

@anonym_04460c Áno, vraj som mlada, stále mám čas. Mala som pocit, že ona sama nechápala keď som jej povedala okolnosti.

@anonym_autor normalne chod k inemu lekarovi alebo na sukromnu kliniku. Vnutromaternicove urcite nie. Tolko deti chodi po svete po nom.

anonym_b57495
Včera o 20:43

Ja tomu nejak nerozumiem. Tak ked si pevne rozhodnuta, preco si sa dala odpinkat doktorkou? Jej to moze byt 4, ci ty to dieta mat budes, alebo nie. Alebo ci si to rozmyslis. To uz bude tvoj problem.

anonym_538914
Včera o 20:49
@anonym_51e23e

@anonym_autor to je jediná lekarka na celom svete? Tak sa dvihnem a idem k inej / inému gyn.

@anonym_51e23e veď má toľko ďalších možností, kľudne.by mohli používať pri teliesku aj kondom, ale autorka vsetko neguje
Druhý psychológ, druhý gynekológ, kombinovanie dvoch druhov ochrany atd

anonym_049d0d
Dnes o 05:53

Tiež si myslím, že autorka je síce teraz v tomto momente skalopevne rozhodnutá, že deti nechce, ale niekde vzadu v hlave má síce maličkú, ale má myšlienku “čo ak”. Ak by to tak nebolo, určite by sa nenechala odhovoriť jednou lekárkou.
Pri sexe sa dá použiť viac možností ochrany naraz. A ďalšia vec, ak by ste použili teliesko, kondóm, prerušovanú atď, a ty by si aj tak otehotnela, to neznamená, že by si musela byť tehotná aj ďalej.

leidin
Dnes o 06:12

Nemysli na to. Pravdepodobnost ze praskne kondom je miziva. Neviem si to ani predstavit ako to funguje. Absolutne nema preco prasknut. Proste ho pouzivat a nemas sa coho bat. A sterilizacia je zbytocny zasah do tela podla mna. Pretrpis tym ovela viac, nic prijemne to nie je. Chapem ze clovek ked nieco chce tak je na to nastaveny ze to dostane a teraz tvoj dopamin zavisi od toho co zrealizujes v tom smere. Ale nie je to dobry napad v ziadnom pripade. Telo ma byt nedotknute, len tak je v najlepsom stave.

anonym_5e91d6
Dnes o 06:16

@anonym_autor Ak sa extrémne bojíš, určite sterilizácia + HAK a môžeš aj kondóm.

anonym_719f51
Dnes o 06:33
@anonym_autor

@anonym_autor najdi si pracovisko, kde vykonavaju sterilizacie, dohodni si konzultacie a ked budes pevne rozhodnuta, tak zakrok podstupis. Tvoja gynekologicka s tym nebude mat nic.
A ak by si niekdy v buducnosti zmenila nazor, da sa riesit tehotenstvo metodami IVF

autor
Dnes o 07:42
@anonym_049d0d

Tiež si myslím, že autorka je síce teraz v tomto momente skalopevne rozhodnutá, že deti nechce, ale niekde vzadu v hlave má síce maličkú, ale má myšlienku “čo ak”. Ak by to tak nebolo, určite by sa nenechala odhovoriť jednou lekárkou.
Pri sexe sa dá použiť viac možností ochrany naraz. A ďalšia vec, ak by ste použili teliesko, kondóm, prerušovanú atď, a ty by si aj tak otehotnela, to neznamená, že by si musela byť tehotná aj ďalej.

@anonym_049d0d Chcela som rodinu kedysi ale žiaľ moje deti by sa na 90% narodili s postihnutím a vôbec neviem ako by som to zvládala ja lebo fyzicky už takmer vôbec nič nezvládam. Neodpustila by som si to, že som s vedomím porodila deti s postihnutím a tak som akceptovala to, že budem bez detí. Preto som tú sterilizáciu ďalej neriešila.

anonym_049d0d
Dnes o 07:58
@anonym_autor

@anonym_049d0d Chcela som rodinu kedysi ale žiaľ moje deti by sa na 90% narodili s postihnutím a vôbec neviem ako by som to zvládala ja lebo fyzicky už takmer vôbec nič nezvládam. Neodpustila by som si to, že som s vedomím porodila deti s postihnutím a tak som akceptovala to, že budem bez detí. Preto som tú sterilizáciu ďalej neriešila.

@anonym_autor rozumiem, aj keď si to predstaviť neviem. Musí to byť veľmi ťažké. Avšak pointa bola, že niekde v hĺbke duše to nemáš ako 100% rozhodnutie. Poraď sa s inými lekármi.

anonym_089491
Dnes o 08:07
@anonym_04460c

@anonym_04460c mozno ma 20 rokov, este vela veci sa moze zmenit