Aký je váš názor na antikoncepciu?
aký mate nazor na antikoncepciu??aka je pre vas najlepšia a ake mate skusenosti??
nechceme zatial babatko tak rozmyslam nad takouto voľbou ochrany a neviem sa rozhodnúť
Kazda zena je ina. Uz som to pisala snad aj 10-krat: hormonalne tabletky su LIEKOM! Preto b nemali byt uzivane zdravymi zenami len preto, aby si muz mohol zasulozit, kedy sa mu zachce bez toho, aby rozmyslal- Iste, sex je dölezity a triast sa pri kazdom raze, ze budem tehotna a co zase, nie je dobre. Moj bratanec je gynekolog (nie je v ziadnej cirkvi a nebol ani v ziadnej pokrsteny) a prehlasil, ze by svojej manzelke nikdy nedovolil uzivat to svinstvo. A kedze ju miluje, je tu od toho, aby sa postaral o antikoncepciu taku, ktora byjej nenarusila zdravie. Maju 2 deti, lebo viac necheli a ona nikdy nejedla hormony a nemal teliesko. Co na to nasi drahi muzi? Ako ktory, ze? Aj tak si myslim, ze tieto tabletky je dobry biznis, nic viac. 😒
ahojte ja som brala atikocepciu 6mesjacou a po 6mes som sa dozvedela ze som tehotna 6tyzden malasom 🙂 aj ked som nekcela mat dieta ale som sa po paru dni u ginekologa som sa dozvedela ze moje bab etko som potratila ☹ ale som si povedala ze uz naozaj nekcem mat babetko lebo tu bolest co citim nikdi mojom♥ neprekonam takze ze moja odpoved pre setkym vam radsej bez ako tabletkami
nikdy som ju nebrala ,ale po 3pôrode mám antiku na celý život vyriešenú (sterilita so zdrav.problémov ) ,zatiaľ úplne v pohode ,nijako mi to nenarušilo organizmus ,som max. spokojná
pred a po prvom pôrode som užívala tri regol, potom mi gynekolog povedal, že mi môže dať inú antikoncepciu, ktorá obsahuje o polovicu menej hormonov , navrhol mi sunyu, som s ňou spokojná, nepribrala som z nej, čo ma teší najviac, 🙂
NIE - je to hrozny bordel, v zivote by som to nebrala! Nato si prilis vazim svoje zdravie!
Ja to nechcem brať, ani som nikdy nebrala, vieme sa chrániť aj inak 🙂
Ja beriem antikoncepciu dlhodobo a nemam ziadne problemy zacala som ju brat po prvom babetku potom sme chceli dalsie tak som ju prerusila a do dvoch mesiacoch som otehotnela a po pôrode som zacala znova a stale som v poriadku a nemam ziadne problemy do dnes a druhe babo ma us rok a pol a zatial ani ziadna kamaratka mi nevravela ze by mala s tymto neake problemi takze ja ju môzem len odporucit 🙂
Nie, nie a nie.....za to pohodlie to vôbec nestojí....nikdy som neužívala, neužívam a ani nebudem. Mám dve krásne deti, podarené na prvú šupu....Pchať to seba chémiu a dobrovoľne? Tie, ktoré ju obhajujú nevedia čo užívajú. Jeden gynekológ raz povedal, keby len ženy vedeli....a to mi stačí.
Ahoj, antikoncepciu som používala na úpravu akné a vôbec som sexuálne nežila. Po 4 rokoch som ju vysadila, ved to bolo proti rozumu aby som ju brala neviem koľko rokov, ale už by som ju nikdy nebrala ale čas vrátiť nemôžem. Po svadbe, keď u nás s manželom nastala táto otázka som antikoncepciu zavrhla a používame metódu PPR, ktorá nám vyhovuje a je pre nás zatiaľ 100% účinná 🙂
Ahoojte 🙂
Chcem sa poradit, resp. informovat ... Beriem amtikoncepciu Natalya, beriem ju pravidelne od novembra 2012.
Ale tento tyzden mam pauzu a nedostala som este menzes ( teda mala dva dni ale velmi velmi slabe) teraz v pondelok by som mala zacat brat zas nove balenie amtikomcepcie.
Ale nevirm ci ano alebo nie?! Moze byt dovod aj to ze som od stvrtka na dovolenke pri mori???
Mam zacat brat nove balenie od pondelka a ked sa vratim domov na SR ist k leksrke???
Prosiiim poradte mi.
no moze byt vykyv,takze ak nie su ine problemy tak mozno brat dalej a vysadit az na pokyn lekara. Ale je to na Tebe.Poznas svoje telo a ked funguje na tom ako hodinky a zrazu vykyv tak mozno se vloudila nejaka mala chybicka do systemu...
Inak ja teda HAK vobec nemozem, skusala som to brat dva krat,vzdy na popud lekara,ze nech to skusim,ze to je super atd. Ale vsetko bolo nejak inak nez super,takze sa mi telo nalievalo vodou, mala som bolesti hlavy,vzsadila som ju hned ako som zacala mat cierne pred ocami zrazu a behom noci mi rozpraskali take tie male vlasocnate zilky po celych nohach a aj na tele,hlavne na ramenach a pod prsiami...nechapem co sa stalo,ale zacalo ma svrbiet cele telo a rano sa zobudim a vyzeram s mojou bledou pletou ako zilkovany mramor.Tiez som mala depresie a hlavne take navaly agresie,proste sa ku mne nesmel partner ani priblizit. Kamarat,co je lekar mi povtrdil,ze uz mali rozne pripady,ze dokonca im doviezli mladu holku,co sa pokusila o samovrazdu, Nakoniec sa zistilo,ze jej preplo zrazu z antikoncepcie. On mi povedal,ze po tom vsetkom co videl by to svojej babe nikdy nedovolil brat. Ja nejaka plodna nie som,navyse pokial som nemala staleho aprtnera tak nebolo sance presvedcit ma nieco robit bez kondomu. Otehotniet,ale so zlym koncom sa mi podarilo po dvoch rokoch nechraneneho styku. Takze u mna je asi antikoncepcia pri stalom partnerovi zbytocna. Poznam zeny,co beru HAK cele roky a nic,proste su v pohode,ale u mna akykolvek hormonalny vykyv je ma dlhodobe nasledky. Ja som skor za pouzivanie kondomov,sice to chlapom lezie na nervy,ale pokial nemam staleho partnera tak tomu cloveku neverim,ze mi neprinesie do zivota este nieco horsie,nez neplanovane tehotenstvo. Vela kamosiek si akoby neuvedomovalo,ze ta HAK ich neochrani od toho ostatneho. Ked sa ich pytam,ze ci si to neuvedomuju,ze ich to ochranuje len voci tehu myknu plecom,ze akoze na SK asi HIV a ine veci neexistuju...
Ja som pouzivala Evru asi jeden rok, ked som bola "mlada" 🙂bola som s nou v celku spokojna, aj ked sa niekedy odlepovala a bala som sa, ci bude ucinna aj tak...teraz by som si uz hormonalnu antikoncepciu nedala vobec, clovek sa vekom stava rozumnejsi, vazi si svoje zdravie, najma ak uz je rodicom...su aj ine sposoby ochrany, ja osobne by som uz volila nehormonalnu antikoncepciu
horm.antik. nikdy!!! neodporučam, mam len zle zle a zle skusenosti... ☹
Ja som po 9 rokoch s hormon. antikoncepciou prestala...nie preto,že by som chcela mat dieťa,len som to prehodnotila a zdravie mi je prednejšie. Hneď po vysadeni som pocítila omnoho väčšiu chuť na sex-antikoncepcia je totálna brzda k sexu...nemusím kazdy deň myslieť aby som si vzala tabletku a cítim sa omnoho lepšie. Používame kondom...Vďaka antikoncepcii som vedela kedy presne dostanem menzes, oddalovala som ju ked som šla na dovolenku, mala som kratšiu a menej bolestivejsiu menzes, ale dosť bolo pohodlia, povedala som si, že ju do seba už pchat nebudem a som rada...osobne môj názor je ten,že antikoncepciu vôbec nedoporucujem..
Ja som kedy si dávno ako mladučká (po osemnástke) 😀 brala rok Cilest... fuj musela som vysadiť, bolel ma strašne žalúdok... Od vtedy už nikdy nič a v pohode... 🙂
ja som brala s kratkymi prestavkami skoro 10 rokov, dobre sa mi z nej urobila celulitida. potom som v roku 2007 vysadila, lebo som planovala v r. 2008 otehotniet. a odvtedy neberiem nic 😎
prosim vas nemate na predaj HAK daylette?
Nikdy z mojej strany!x mojich kamarátok malo také vedľajšie účinky, že skončili v nemocnici z toho ☹ takže ja som proti ( ak sa bavíme o HAK)
...no... O mojej antikoncepcií by ti vedel rozprávať môj syn... 😀
Nikdy viac už nebudem brať ani tabletky ani injekčnú antikoncepciu..jedine mirene dávam nejaké percentá, že možno sa na ňu dám / vnútromaternicové/... pri prvej antikoncepcií sunya som otehotnela, bohužiaľ, potratila som a pri druhej injekčnej som do mesiaca bola tehotná a z nej mám krásneho synčeka...
Ako bonus som dostala neskutočné zmeny nálad, zvodnatenie tela, návaly tepla..proste... ako v prechode..čiže ďakujem pekne, my sme verný kondómom a prerušovanej súloži..čiže, asi tak 😀
Pred 3rokmi som skusila jednu-Maitalon, kvoli peceni, zevraj je ,,mierna,, lenze som ju jedla 1aj posledny krat..vydrzala som 2tyzdne!bolo mi cele dni zle, chcelo sa mi vracat, nechutilo mi jest, cca 1-2kg som schudla, no nikdy vice!1 aj posledny x somt to jedla.Je to svinstvo!
hormonalna antikoncepcia - NIE, NIE, NIE!!!!!! je to ten najhorsi humus co moze existovat 😔
uzivala som Mistru 10 mesiacov... podla mojho lekara je najsetrnejsia... stratila som chut na sex. bola som naladova (50x horsie nez kvoli kramom). moja naladovost mi vadila najviac, lebo som sa dokazala nerozpravat s mm kvoli tomu, ze mi v mojom sne nepodal solnicku. prosto otrasne, hambím sa za svoje spravanie. furt sa mi chcelo vracat a furt sa mi aj chce -uz mesiac HAK neberiem... plusy: krasna plet, velke kozy (po vysadeni splasli), nekolisala mi vaha (pred tym ako som uzivala HAK kolisala, po vysadeni uz nie, len prvy tyzden po vysadeni som si pripadala tucne, ale uz to je zasa v poriadku), 4dnove slabe kramy. inak casto ma bolievalo brucho...
uz nikdy viac HAK do seba nedam.... predtym ako som zacala uzivat Mistru som 1x pouzila tabletku po. to mi urobilo take nehorazne veci z telom. teraz sa divim, ze som sa vtedy nepoucila a chcela som HAK. radsej budem studovat s drobcom ako by som do seba este raz hodila nieco take... 🙂
po precitani ved. ucinkov som zvazila pre a proti a rozhodla sa uz ako mlada" zaba", ze toto svinstvo uzivat nikdy nebudem 😀 Dokonca ani svojmu dietatu by som to nedovolila uzivat 😠
Dobrý deň. Po 3 rokoch som vysadila HAK ( 1 rok chloe 2 roky minervu potom aidee a nedavno som brala belaru ktoré som mala z dôvodu akné. Prvý mesiac po doužívaní HAK mi menštruácia prišla presne. No teraz tento druhý mesiac mi neprišla, aby som bola presná, 5 dní mi mešká. V tom týždni ako mi mala prísť ma začalo pobolievať v podbrušku, tak som si bola istá, že mi príde. S priateľom sme mali styk len s ochranou. Spravil sa do kondomu, kondom nepraskol. mám biely hustý výtok, a sem tam ma bolí v podbrušku.Chcem sa Vás preto spýtať na Váš názor, či sa mi mohol ten cyklus nejak posunúť, Môže mi menštruáciu oddialiť aj stres?? Lebo odo dňa kedy som mala dostať menštruáciu nenormálne stresujem. Nesom tehotná????? prosim raduuu
jasné že stres môže ovplyvniť menštruáciu. inak počúvam s každej strany o hormon. antikoncepcii aké je to zlé a bla bla bla. študovala som vo švédsku kde skoro každá baba brala nejakú antikoncepciu. a žiadne úmrtia, stresy a neviem čo.
navyše je tam veľa výhod ak ju užívaš. pred tým som ju brala aj kvôli pleti potom 2 deti a teraz mi dr.predpísal Daylette. Vraj na môj vek 🙂 najlepšia voľba. Nemôžem si sťažovať, ja fakt nemám s hormónalnou ant. žiaden problém. naopak nestresujem či nie som tehotná 😉
V prvom rade si dobre urobila, že si túto debatu otvorila ako otázku, nie ako diskusiu, aspoň sa tu nezvrtla hádka, či výmena názorov.
A teraz môj príbeh. S manželom sme fungovali na prerušovanej súloži, nejaké počítanie plodných dní bolo len od oka, lebo pri kolísavom cykle sa to nedá, po dvoch rokoch sme si povedali, že chceme bábo a šup, bolo..... bavili sme sa o tom, že treba zriešiť antikoncepciu, no ostalo len pri slovách - až kým som nezistila, že som v 3. mesiaci tehotenstva (otehotnela som po roku od pôrodu). Dodnes sa smejem, že je to z ducha svätého - nechápem. Takže som začala pátrať po antikoncepcii. Som proti umelým látkam, tak som hľadala nehormonálnu, ale oni fungujú na princípe, buď použiť tesne pred súložou, alebo pol hodinu pred tým.....no skrátka spontánnosť je mimo hry. Potom som počula o vnútromaternicovom teliesku Dana - tiež bez hormonov, no takmer samé negatíva. Nakoniec som sa rozhodla pre vnútromaternicové teliesko Mirena. Mám ho 2 mesiace, zatiaľ v pohode. Pôvodne bolo vynájdené ako liek, dokonca bolo aj na predpis (teraz už nie je), obsahuje len jeden hormon a celkovo najmenej hormonov zo všetkých antikoncepcií.
Avšak ak by sa to pokazilo, žeby mi nezapasovala, tak neviem ako by som to riešila, bavili sme sa s manželom, že to už asi radšej celibát 😀
A čo sa kondómu týka, nemám skúsenosť, ale čo chlapi hovoria, tak je to ako lízať cukrík v papieriku. Takže na jednej strane si žena vôbec neničí zdravie, na druhej to asi ani nie je taký pôžitok (pre muža) a ten stressssss.
Ja dúfam, že s tou Mirenou nebude problém. Aj so zavedením stála 200€, no je to na minimálne 5 rokov. Moja gynekologička to s ńou ťahá už 7. rok ......testuje účinnosť. A menštruácia sa môže pri nej úplne vytratiť (no to ja ešte neviem, lebo kojím, nemám ju tak či tak)