Antikoncepcia pri liečbe vysokého krvného tlaku: Skúsenosti a odporúčania
Ahojte chcem sa spytat ak sa niekto lieci na vysoky krvny tlak ci ma antikoncepciu a ze ako to prijima telo ja som oedysi davno mala a mi to vzdy tlak vyrazilo a lekar mi povedal ze uz mi nemoze nic dat...teraz som po porode šesť týždňov a zvazujem len neviem kedze sa liecim na tlak a obcas mi to nekontrolovatelne vyskoci ze mi to v nemocnici musia zrazit...ze ci je teda moznost mat najeky druh antikoncepcie...o dva tyzdne idem na kontrolu chcem sa na to lekarky spytat...dakujem za vase skúsenosti
@danielittar dakujem no ja som musela maleho odstaviť lebo tlak som mala 238/119 tak mi liecbu riešia a vlastne uz nechceme dalsie babo a nevedela som ze ci su nejaké moznosti kedze mne aj mama zomrela na tlak
@natalka30 ani ja som nekojila, len táto jednozložková antika je vhodná aj pri vysokom tlaku. Obsahuje jeden hormón miesto dvoch, ako píše aj pani v komente vyšsie. Každopádne, gynekológ bude vedieť najlepšie poradiť 🙂 drž sa
Aké hak si skúšala už?

Ahoj. Mala som rovnaký problém. Predpísali mi jednozložkovú, takú,čo je vhodná pre dojčiace ženy. Chvíľku pokoj a po pár mesiacov zas vysoký tlak, plus iné nežiadúce účinky. Vysadila som, som bez tretí mesiac a pomaly sa to upravuje. Máš samozrejme aj iné možnosti, ako je tabletková HAK. Mne gyn odporúča teliesko, tak nad ním rozmýšľam. Existujú aj antikoncepčné krúžky, ktoré si sama vkladáš a vyberáš. Gyn nech ti vyšetrí hormonálny profil a podľa toho konzultujte alternatívu 🙂