Čo je základom pre prerušovaný sex?
Ako ste zistili kedy je to bezpečné a kedy nie?
Stačí si kúpiť ovu testy a vedieť plodne dni? Sledovať to pár mesiacov?
Po týchto dňoch je bezpečne aj nepresrusovany sex?
Stalo sa nejakej žene že ovu sa jej každý cyklus mení?
Ďakujem
Základom je rátať s prípadným tehotenstvom.
Nesledujem to umyselne ci mam plodne dni alebo nie. Vidim ze mam hustejsi hlien a vtedy viem ze mam plodne dni. Ale mame takyto sex aj pocas tychto dni. Fungujem tak odkedy sexualne zijem. Do tabliet by som nesla do kondomu uz vobec a ine druhy som neskumala ani nezaujalo ked som nieco precitala. NAJISTEJSIA ANTIKONCEPCIA je abstinencia :D hocijaka ochrana nie je 100%. Muz citi kedy uz bude tak vytiahne von a nemalo by sa nic stat. 11 rokov fungujem len takto a otehotnela som len ked som chcela. A nemam ani nijake choroby narusene prostredie ranky a neviem co.
Základom pre prerušovaný sex je včas vytiahnuť... a podľa mňa aj nesexovať s plnými guľami, lebo to si potom koleduje o nehodu (to znamená, že by ste buď mali mať často sex, alebo by aspoň mal chlap často masturbovať). A súhlasím aj s názorom, že treba byť pripravený na prípadné tehotenstvo. My takto sexujeme už 7 rokov a všetko vychádza podľa plánu. Sex máme niekoľko krát do týždňa a neriešime plodné/neplodné dni.
@sszuzu8 ja tom isté, tiež takto roky fungujeme s mužom ale často tu čítam o prerusovanom sexe podľa ovulácie či nejaké meranie bazalnej teploty (čo sa mi ale nepozdáva) 🙂 preto rozmýšľam či napr.pred menštruáciou by sme nemohli neprerusovane mať sex 🙂
Máme malé deti, ďalšie plánujeme v budúcnosti ale momentálne radšej nie. Chcela by som sa vrátiť do práce načas a oddýchnuť si od kolobehu rokov doma.
Ak muž chce neprerusovane, riešime to kondomom raz za cas, čo mu nevadí, nakoľko prizná že stále sa len sustredit na zaver nie je bohvieco.
Preto mi napadá či občas po ovulácii nie je šanca minimálna na tehotenstvo.
I keď náhoda je blbec, stať sa môže asi aj pred menzesom.
Asi to nechám radšej tak, keď on do toho nevrta a ,,netlačí,, , nebudem ani ja 😀
20 rokov sa chranime len prerusovanym sexom a len raz sa nam stalo ze som otehotnela neplanovane, resp sme to nejako neriesili. Moj muz aj ked ma vypite, vzdy vytiahne. A nemava nikdy tie tzv kvapocky lasky. Takze to u nas fungovalo. Ale ako pausalne bezpecnu antikoncepciu by som to nebrala urcite..
@stastna17 preto mi napadlo po ovulácii a napr 2-3dni pred menštruáciou 🙂 nemyslím každý sex celý mesiac....viem že nie je stroj telo, ale myslím že tam je ozaj minimálna pravdepodobnost tak ma zaujíma či takto ženy nefungujú náhodou 🙂
@pininka1 prerušovane ale nemyslím vytiahnutím, tiež tak fungujeme, ale skôr prerušovane podľa ovulácie... Napr.po ovulácii to neriešiť.
Možno som sa v príspevku zle vyjadrila.
Aj cez menzes mozes otehotnieť aj 3 dni pred
@stastna17 ja viem ale šanca tam je podľa mňa úplne minimálna...preto ma zaujíma koľko žien takto otehotnelo keď mali styk nechránený pred ms.
Ja som zle napísala otázku :-/
Zakladom pre prerusovany sex su podmienky pre vychovu dietata.
Inak povedane, pokojne do toho chod, ak ta pripadne tehotenstvo velmi nezaskoci.
Zakladom pre uspesny prerusovaby sex je, aby bol chlap disciplinovany. My takto fungujeme uz pomaly 19 rokov. Nic sa nestalo z prerusovaneho sexu. Po druhom dietati som si zacala merat bazalnu teplotu, je dobra na to, ze ked si odsledujes par cyklov, tak zhruba vies, kedy mas ovulaciu. Lebo ovulacnym testom nie vzdy trafis ten cas, kedy je LH na vrchole a po pozitivnom teste este mas 24-48 hodin, niekedy viac, ked ma prist k ovulacii. Ak merias BT, vies podla vzostupu teploty potvrdit, ze ovulacia uz bola. U mna do 48 hodin od pozitivneho testu. Ked mam na grafe 3 vyssie teploty ako predchadzajucich 6, napriklad mam 36,8-36,9 a predtym boli 36,6 max., tak viem, ze ovu bola ten posledny den nizkych teplot. Po ovu sa zvusuje rapidne progesteron a ten zvysuje bazalnu teplotu. Stvrty den vyssich teplot je neplodny. To ideme aj do menzesu naplno. A v pohode. Ja mam dlhe cykly, takze niekedy to riskneme aj po menzese, lebo u mna je ovu az okolo 17-20-teho dna. Iba raz sa stalo, ze mi ovu skocila na 14-ty den a otehotnela som. Ale nie teda z prerusovaneho, ale normalneho sexu. Podcenila som hlien, uz bol plodny. Ked mame prerusovany aj pocas ovu, nic sa nestalo. Toto otehotnenie bolo zo sexu 2 dni pred ovu. Ale my sme s tym ratali a ratame aj nadalej. Ze ak sa stane, ma to tak byt. Zvladneme. Sme tak nastaveni. Obaja.
Ako vravim, ak je tam disciplina, tak to ide.
Aha, tak az teraz citam, ze si vlastne chcela cosi ine.. 🙂
Ja osobne by som "neprerusovane" neriskovala, ak dieta neplanujes.
@nevenka presne toto som chcela 🙂 takže si si nedala bazalnu teplotu a skončení ovu do menzesu idete naplno... Myslíš že sa to dá aj s ovulacnym testom iba? Ak si odsledujem kedy mám ovuláciu (asi ju aj cítim, neriešila som to nikdy) tak potom do menzesu naplno napr na 25-28den cyklu? Áno jasne, sme tak nastavení že ak sa stane, ma to tak byť ale mám dve malé deti a chcem si chvíľu oddýchnuť s ďalším tehotenstvom a pôrodom, cvičiť a starať sa aj o seba konečne viac, ísť kam chcem kedy chcem keďže konečne deti vydržia aj s mužom už chvíľu 🙂
ja som to praktizovala kedysi tak (zasa začnem), každé ráno robiť ovulačný test. každé... presne pre to, aby si sa vyvarovala prípadnej situácií že máš dve ovulácie. mne to pomáhalo, lebo ja nemôžem antikoncepciu vo forme tbl, kondom používame sporadicky (Všetky praskajú), ten spermicídny gel (bože dufam že som to neskomolila) to bola hrôza, skúsili sme 2x a 2x som mala mykózu cca mesiac a nakoľko ja ich vôbec nemávam tak to bolo peklo...
no a cca minutu pred partnerovou ejakuláciou prerušíme styk. rozhodne neodporúčam ísť naplno, to by som sa odvážila iba v kombinácií antikoncepcia + kondom. ak teda nechceš dieťa tak fakt na to pritvrď. lebo spermie vydržia v tvojom tele aj 3-4 dni a teraz si predstav že by Ťa prekvapila dva dni po styku nečakaná ovulácia.... takže tolko za mna 🙂
@stastna17 2x ovu sice byt vynimocne moze, ale vzdy je to do 24h od prvej
Nuz tento styl je fakt len pre tych, ktorym by pripadna "nehoda" nevadila, alebo by sla zena na interupciu a tiez by jej to nevadilo.... Lebo inak sa na to spoliehat, ze 2o rokov sa minestalo... Sup mam 46 a som tehotna.. Nie je sranda... Takze asi tak. Takze v ramvi srandy sa da fungovat tymto stylom.
Mne sa cyklus zrovna nejak zmenil a na prvy sup som ostala tehu ( chcene), tak za mna je prerusovany sex od tohto momentu no go. Pretoze ked rok sledujes cyklus s lekarom skrz inu diagnozu a zrazu bum ho a si tehu, tak sa zacnes pytat, ze ako by to mozno dopadlo keby to neni zamerne. Moj muz je proti prerusovanemu styku, on bud kondom alebo si radsej necha zajst chut. S mojim ex som mala prerusovany sex, lenze tam po 7 rokoch vysvitlo, ze nieco nesedi a nikdy s nim babo mat nebudem. Cize ja som si asi 8 rokov myslela, ze budem neplodna.
Mne sa to veľmi nevyplatilo. Tiez to mam ako Nevenka. Ovu odsledovana podla hlienu a baz.teploty na 20-21.den, dlhe cykly. A ockovanie mi ju posunulo na 18. Do toho spermie vydrzali 5 dni! A bum, mam 4 mesačného syna zo styku chvilu po menzese. Už sme neplánovali, predsa už vyssi vek, choroby, dve sekcie za mnou, deti do škôlky. Takze s treťou sekciou bola aj sterilizacia.
Moja sestra otehotnela 2 dní pred očakávanou menštruáciou, takže ozaj radšej by som neriskovala na tvojom mieste.
my sme mali sex naplno utorok/stredu, menzes mal prísť piatok/sobotu... namiesto neho chodí okolo mňa drobec 🙈😂
Ale ty sa vlastne nepýtaš na prerušovaný sex
To, na čo sa pýtaš, nie je prerušovaný sex... prerušovaný sex je, že chlap tesne pred tým vytiahne. Nie to, že si sleduješ plodné/neplodné dni.
Podla mna je dolezite aj to, aby sa napr v ten isty den na 2. kolo islo az ked sa muz vymoci a umyje, alebo po muzovej masturbacii napr aby sa vymocil a umyl, kedze som citala ze v trubici by mohli ostat zvysky este
Žila som tak 11rokov, s ex, že nechcel deti, tak vedel, kedy vytiahnuť..s terajším mame nechránený sex s tým, že berieme aj tehotenstvo 😃 zatiaľ sa trafil 2x do plodných dní🤣🤣
@lusyc fuuu, takze mam cakat stvrte? 😅. No, vyssi vek, uz budem mat 39 cochvila...U nas 4 dni spermie nevydrzali, 2 urcite. U nas bol bezpecny sex aj 12 DC, ale v ten jeden raz to nevydalo, mala som jednu speci terapiu elektroliecbu zameranu na hormonalny system a ked mi 15 DC vystupila brutalne teplota na 36,9, uz som len pocitala dni, kedy spravit tehu test...
@matqa411211 joj, ano, my druhe kolo napriklad z tohto dovodu nemavame v plodnych dnoch.
@nevenka presne aj ja tak, ked mi vystúpila teplota na 19. deň, už som rozmýšľala, že co to. Potom sa mi zhnusil zeleninový šalát, tak som spravila test. 12 dpo už bola druhá čiarka, muz bol preč, potom ked 1.4. prisiel a videl test, sa pýtal, ze kde som covid zlapala, ked sedím furt doma s 2 a 4 ročnou. Ozaj som necakala ovuláciu tak skoro, lebo mávam neskôr, ak vôbec pri PCO. Tento rok mam 38 a som teda "poistená", viac by uz moje telo nezvládlo.
@lusyc nič v zlom ale pri očkovaní sa dá rátať, že ti rozhadze celý cyklus 🙂 takže toto nevidím problém v sexe 🙂 očkovanie je veľký zásah do organizmu.
@zuzanka.zuzu doprdky... Presne toto som myslela 😅😅😅 tak nič, dlabem na to.
Iba má to tu zaujalo že dosť si tu ženy riešia ovulacie

Ziaden sex nie je bezpecny , a najnebezpecnejsi je verit v plodne a neplodne dni , mozes mat aj viac krat za mesiac ovulaciu aj 2x , su pripady, tak isto ak mas dobre vnutorne prostredie, spermia si pocka aj par dni na vajicko. Sex na plno absolutne neodporucam. A samozrejme ze sa meni ovulacia aj kazdy mesiac, telo nie je stroj.