Je Escapelle po prerušovanom styku spoľahlivá?
Dobrý deň. V sobotu 23.11. sme mali nechránený styk,ale prerušovaný. Manžel si dával pozor,neurobil sa do mňa. Mala som to na nohe - cítila som mokré. Bolo to na 17.den cyklu. O 16 hodín som užila Escapelle. Odvtedy mám bolesti podbruška,hlavy,citlivé prsia,som nervózna,jem všetko čo vidím. Myslíte že je to PMS alebo môžem byť aj tehotná? Sú tie príznaky znakom že tabletka zabrala? Neviem či som už bola po ovulacii.
@nika_val kde sa pýtam či to čo mám sú tehotenské príznaky?asi nevieš čítať. Pýtam sa či môžem byť tehotná. Nie či sú toto trhu príznaky. A o 3 dni mám dostať menzes. To ma tiež už vždy 3 dni pred očakávanou ms bolelo brucho,prsia keď som bola tehotná
@nika_val no veď to. Netuším kedy som mala ovulacii. A hlavne dúfam že žiadne spermie sa tam nedostali keď sa muž spravil mimo.
Jedine co ti zostáva je počkať.. ale skus sa nestresovať.. ten mix hormónov v tabletke plus stres môžu urobiť aj to ze ti to bude meškať
Keď ti nepríde ms a budeš tak 10-12 dní po tom styku skus si urobiť test ale teraz, je ešte veľmi skoro..
Pokial si mala sex pocas ovulacie tak si mala uzit ella one. Escapelle zabranuje uvoleniu vajicka.
@mimikas
@kikuska555 každá píšete niečo iné. Ako mám teraz vedieť čo je pravda?
No treba si otvorit stranku SUKL resp ADC. A pozriet sa do mechanizmu ucinku oboch liekov a budes vediet nabuduce
@kikuska555 ani som nevedela že nejaká Ella One existuje. Bože ja som zúfalá,nejem nespím. Už ma ani brucho neboli,nič.

Ta tabletka funguje tak že zabráni tomu aby ovulácia prebehla takže ak sa stala nehoda pred ovuláciou tak tabletka zabráni aby ovulácia prišla takže nepríde k oplodneniu.
Ak bol styk v čase už prebiehajúcej ovulácie tak je to ako som písala vyššie 50 na 50.
A ak ste mali styk po ovulacii tak tam to riziko tehotenstva ani nie je takže užitie tableky bolo aj tak zbytočne. A pridala si si do tela iba zbytočne hormóny.