icon

Je šanca otehotnieť pri ekologickom dojčení?

jujusiba
30. nov 2015

Ahojte, mám tri deti (4 roky, 2 roky a 3 mesiace). Ekologicky dojčím, no obávam sa, či je to dostatočná antikoncepcia.
Máte niekto takú skúsenosť, že ste otehotneli aj počas tejto formy dojčenia? Díky.

iukas
30. nov 2015

@jujusiba este na upresnenie, otehotnela 6 mesiacov po predchadzajucom porode, plne dojcila a menstruaciu este nemala.

simculllka
30. nov 2015

Dojcim doteraz, dcerka ma 14 mesiacov a aktualne som v 8 mesiaci tehotenstva a to sme si este davali pozor, takze dojcenie nedojcenie, otehotniet mozes 😀DDDDDDD

medovka14
30. nov 2015

@jujusiba ahoj, ja som dojčila do 8 mesiacov a ani menzes neprišiel, keďže som rovno otehotnela 🙂 takže ochrana to nie je žiadna...

katrin21
30. nov 2015

@jujusiba kojenie ako antikoncepcia? aby si nebola prekvapena, ze ovulacia pride, ty o tom nebudes vediet a menzes UŽ nepride prvy, lebo stihnes otehotniet... toto sa stale aj kopec znamym napr. 4 mesiace po porode, plnom dojcení a bum tehotna... menzes ani nemali, len zrazu im byvalo zle....
A dva roky po porode? to je cisty hazard sa spoliehat na nejake dojcenie...

je fakt vtipne nazyvat dojcenie ekologickym 😀 😀😀 nerozumiem.... este pri plienkach to chapem, ale dojcenie??? aky odpad tam vznika / nevznika, aby sme chranili zivotne prostredie? zeby ani kvapka nazmar? cucne si aj manzel,ked je mlieka vela, alebo ??? neviem.. 😀

sovica
30. nov 2015

Fuuu, tak najprv som si musela vygoogliť, čo je to ekologické dojčenie. Pre tie, čo na ten názov pozerajú ako ja, tu je link:
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli...

A pre vás jujusiba - nemyslím si, že by ste pri "ekologickom" dojčení nemohli otehotnieť. Moja kamoška, podľa týchto pravidiel dojčenia spĺňala všetko a otehotnela, keď mal drobec 3 mesiace.

Ja som síce nevedela, že dojčím "ekologicky" a po prečítaní článku, tiež spĺňam všetko, čo sa v ňom píše - nejak tak intuitívne - ako normálna mama 🙂. Ja som síce neotehotnela, ale dávali sme si s manželom pozor.

Ale ešte k tomu "ekologickému" dojčeniu - názov z USA 🙂 - už preberáme od nich fakt každú "capinu" ...tak, asi každý musí z niečoho žiť a v Amerike sa dá zarábať aj takto, ako Sheila Kippley, ktorá sa zaoberá prirodzeným plánovaním rodičovstva, materstvom a kojením vo vzťahu KU KATOLÍCKEJ VIERE a píše knihy a robí kurzy, aby uživila svojich 5 detí 🙂.
Dievčatá, škoda, že nežijeme v USA, už by sme boli milionárky 🙂.

moni244
30. nov 2015

@jujusiba že ekologické dojčenie 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ja umrem, na čo všetko sa dnes dávajú honosné názvy 😀 😀 ale praktické skúsenosti? svokra má 3 chlapcov necelý rok po sebe, čiže vždy po šestonedelí otehotnela za plného dojčenia 😉

moni244
30. nov 2015

@sovica ináč som si prečítala ten článok, to je iný blud, že prvého pol roka sa o dieťa stará len matka 😠 a otec je kde?

simculllka
30. nov 2015

pocuvajte, nemala ona na mysli EKONOMICKE dojcenie ????? to by mi davalo vacsi zmysel, ako ekologicke dojcenie 😀DD Je to myslene ako for, nieze zacnete googlit, ake je to ekonomicke dojcenie 😀DDD

meluela
30. nov 2015

@jujusiba do toho pol roka a kym naozaj dojcis na poziadanie a v noci dieta nespi vela hodin bez kojenia tak ako-tak ... ale neprijemne je ze ovulacia moze prijst kedykolvek bez toho ze by si o tom vopred vedela
ja by som sa na to nespoliehala .. vsak je vela inych sposobov okrem tabletiek, kludne aj tie menej spolahlive su dost spolahlive v pripade ze rodina si vie ako-tak predstavit dalsie dieta

ukulela
30. nov 2015

@jujusiba mne dijtirka po sestonedeli, ked robila sono, povedala, ze vajecniky este nie su aktivne, no kazdym dnom moze hocikedy prist ovulacia aj ms, a to somdojcila na poziadanie. ms som dostala, ked mal maly 7 mesiacov, stale takmer plne dokceny, denne len obedovy prikrm.
kamoskina segra ma takto dve deti ani nie do roka ... otehotnela este pred prvou ms. rovno z prvej ovulacie po porode ... takze bacha na valacha 🙂

emilia25
30. nov 2015

To je co ze ekologické dojcenie to som este nikdy nepoculs.to este,ake názvy si ľudia vymyslis pre kojenie.a žiadne kojenie nie je antikoncepcia.trebs si dávať pozor aj počas kojenis.ved je to aj na gynekologii napisane teda aspoň moj gynekolog to má.inac presne takto svokra tiez jej múdry zubár toto povedal teda muzovi a presne do roka malá 2 synov.

mamulienka30
30. nov 2015

@jujusiba teoriu asi velmi neovladas, inak by si vedela, ze hladina prolaktinu aj u plnne kojacej zeny je rozdielna a teda uvolneniu vajicka zabranuje len do urciteho bodu, terminu, dna, hodiny - ktory ty nepoznas 😀 Takze nie, dojcenie nie je forma antikoncepcie, jedine vtedy, ked chces ist do roka a do dna zasa do porodnice.

meluela
30. nov 2015

@emilia25 u gynekologa je to napisane na plagate farmafirmy predavajucej hormonalnu antikoncepciu ..
nie ze by sa nedalo otehotniet tych prvych 6 mesiacov plneho dojcenia bez cajikov a vodiciek, ale kebyze sa o to zena hoci aj aktivne pokusa tak sanca otehotniet je vyrazne zmensena

nyusika
30. nov 2015

@meluela vyrazne zmensena ale neznamena, ze nie je sanca otehotniet. na toto pozor.

meluela
30. nov 2015

@nyusika to je jasne ... kazda zena si musi zvazit ako velmi si nemoze dovolit/nechce otehotniet a podla toho sa rozhodnut

emilia25
30. nov 2015

@meluela no dskujem za vysvetlenie.

siska53
30. nov 2015

@jujusiba ja ak som chcela otehotniet,tak som bud musela prestat dojcit alebo dojcenie obmedzit na.jedno denne. Inak cyklus nikde (nechybal mi),ale my ale my sme si aj davali pozor.

juliagregor
30. nov 2015

neviem, ci to bolo "ekologické" ale vyšli z toho dvojičky 😀

alchemilkazltozelena
30. nov 2015

@simculllka davali ste si pozor, cize prerusovany pohlavny styk a otehotnela si? nestras 😀

kliara
30. nov 2015

@jujusiba - tiež neviem, čo je ekologické dojčenie, lebo akosi nepoznám neekologické dojčenie. No a áno, otehotnieť môžeš, aj keď máš úplne malinké bábätko, dojčíš ho na požiadanie a ešte nič iné nepapá. Dojčenie určite nie je antikoncepcia, na ktorú by sa dalo spoľahnúť.

katka1981
30. nov 2015

Ale baby, ved zapojte mozog. Ja som ekonomka, ja som kojila ekonomicky 🙂

monhla
30. nov 2015

Som nevedela, že kojím "ekologicky" 🙂 Viem iba to, že je to určite ekonomické - videla som cenu Nutrilonu 😎
Nikdy som sa na kojenie ako na antikoncepciu nespoliehala, hoci som vždy chcela tri deti. Kedže neboli v pláne po roku, tak som si to aj "poistila" a nie dojčením 😉

P.S. Pri kojení je šanca otehotnieť menšia. Ale to je aj šanca nájsť štvorlístok v ďateline - a koľký ho našli 😀 😀 😀

emita
30. nov 2015

U mňa prvá ovulácia prebehla, až keď som prikrmovala na 50 % t.j. každé druhé krmenie bolo dojčenie. Ale nespoliehala som sa na to. Keďže roky používam metódy PPR, dobre poznám svoje telo a vedela som, že prichádza prvá ovulácia.

albao
30. nov 2015

Dakujem za zlepsenie nalady. toto ma pobavilo 😀

simculllka
30. nov 2015

@alchemilkazltozelena tiež som bola z toho v šoku, však malá mala vtedy 7 mesiacov..ale aj prvá sa nám podarila náhodou, takže my sme asi ultraplodni takto spolu s manželom 😀

myzma
30. nov 2015

@jujusiba ahoj, kojila som vsetky deti, na poziadanie, syna 12m, dceru 15m, druhu dceru 17mesiacov, menstruacia prisla do troch mesiacov od porodu vsetkych troch deti, deti neboli na UM, nemali cumle, v noci sme vstavali i 15x, cize sa budem opakovat ako vyssie napisali zienky, kojenie nie je antikoncepcia, no moze sposobit, ze zena zacne ovulovat neskor, no kedze k ovulacii pride skor ako k prvej menstruacii, je to fakt risk, pokial sa chces tymto sposobom chranit pred otehotnenim.... Mam kamartaku, ktora nemala menstruaciu po porodoch vdaka kojeniu rok a pol a teraz rok a daco.... No nikdy nevies, kedy ti ovulacia akurat zacne....

sardinka335
30. nov 2015

@sovica ach čím sa dnes ludia živia. Ja lutujem tých chlapov, ktorým manželky nanutili tento sposob ,,starania sa o dieťa,,.....to keby som toto všetko tak striktne mala dodrziavať, zvlášť to, ze vylučne ja sa staram o dieťa - boh chrán ze by aj niekto iný mi pokočikoval, postražil viac ako hodinu....tak to radšej zvolím ,,gumu,,. 😀

mihula
30. nov 2015

@jujusiba pokial budes mat aj sex ekologicky tak urcite nie

vroni
30. nov 2015

nuz, ekologicke dojcenie je uplne bezny termin, znamena dojcenie na poziadanie, bez cumla, flase a rozhodne nie je antikoncepciou. Protipolom ekologickeho dojcenia je kulturne dojcenie, ked matky strcia dietatu do ust aj cumel, nekoja osemstokrat v noci a obcas daju dietatu aj odstriekane mlieko z flase. Ale zda sa mi desive, aby sa matka troch deti celkom vazne pytala taku kapitalnu sprostost, ci je dojcenie antikoncepciou. Nie, nie je, fuk ci ekologicke ci kulturne

katka1981
30. nov 2015

Baby nedalo mi to, tak som googlila. Dojčiť ekologicky znamená nechať dieťa sať tak často a tak dlho, ako samo chce. http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli...

Taktiez je dolezite dieta ukludnovat prsnikom a nie cumlom. Ja som ozaj nekojila ekologicky, lebo mna tak boleli bradavky jak slak a ani neuznavam davat dietatu prso na ukludnovanie, ja som za pomojkanie, objatie, pritulenie, prihovorenie... Ale nikomu to neberiem.