Je šanca otehotnieť pri ekologickom dojčení?
Ahojte, mám tri deti (4 roky, 2 roky a 3 mesiace). Ekologicky dojčím, no obávam sa, či je to dostatočná antikoncepcia.
Máte niekto takú skúsenosť, že ste otehotneli aj počas tejto formy dojčenia? Díky.
Dojcim doteraz, dcerka ma 14 mesiacov a aktualne som v 8 mesiaci tehotenstva a to sme si este davali pozor, takze dojcenie nedojcenie, otehotniet mozes 😀DDDDDDD
@jujusiba kojenie ako antikoncepcia? aby si nebola prekvapena, ze ovulacia pride, ty o tom nebudes vediet a menzes UŽ nepride prvy, lebo stihnes otehotniet... toto sa stale aj kopec znamym napr. 4 mesiace po porode, plnom dojcení a bum tehotna... menzes ani nemali, len zrazu im byvalo zle....
A dva roky po porode? to je cisty hazard sa spoliehat na nejake dojcenie...
je fakt vtipne nazyvat dojcenie ekologickym 😀 😀😀 nerozumiem.... este pri plienkach to chapem, ale dojcenie??? aky odpad tam vznika / nevznika, aby sme chranili zivotne prostredie? zeby ani kvapka nazmar? cucne si aj manzel,ked je mlieka vela, alebo ??? neviem.. 😀
Fuuu, tak najprv som si musela vygoogliť, čo je to ekologické dojčenie. Pre tie, čo na ten názov pozerajú ako ja, tu je link:
http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli...
A pre vás jujusiba - nemyslím si, že by ste pri "ekologickom" dojčení nemohli otehotnieť. Moja kamoška, podľa týchto pravidiel dojčenia spĺňala všetko a otehotnela, keď mal drobec 3 mesiace.
Ja som síce nevedela, že dojčím "ekologicky" a po prečítaní článku, tiež spĺňam všetko, čo sa v ňom píše - nejak tak intuitívne - ako normálna mama 🙂. Ja som síce neotehotnela, ale dávali sme si s manželom pozor.
Ale ešte k tomu "ekologickému" dojčeniu - názov z USA 🙂 - už preberáme od nich fakt každú "capinu" ...tak, asi každý musí z niečoho žiť a v Amerike sa dá zarábať aj takto, ako Sheila Kippley, ktorá sa zaoberá prirodzeným plánovaním rodičovstva, materstvom a kojením vo vzťahu KU KATOLÍCKEJ VIERE a píše knihy a robí kurzy, aby uživila svojich 5 detí 🙂.
Dievčatá, škoda, že nežijeme v USA, už by sme boli milionárky 🙂.
pocuvajte, nemala ona na mysli EKONOMICKE dojcenie ????? to by mi davalo vacsi zmysel, ako ekologicke dojcenie 😀DD Je to myslene ako for, nieze zacnete googlit, ake je to ekonomicke dojcenie 😀DDD
@jujusiba do toho pol roka a kym naozaj dojcis na poziadanie a v noci dieta nespi vela hodin bez kojenia tak ako-tak ... ale neprijemne je ze ovulacia moze prijst kedykolvek bez toho ze by si o tom vopred vedela
ja by som sa na to nespoliehala .. vsak je vela inych sposobov okrem tabletiek, kludne aj tie menej spolahlive su dost spolahlive v pripade ze rodina si vie ako-tak predstavit dalsie dieta
@jujusiba mne dijtirka po sestonedeli, ked robila sono, povedala, ze vajecniky este nie su aktivne, no kazdym dnom moze hocikedy prist ovulacia aj ms, a to somdojcila na poziadanie. ms som dostala, ked mal maly 7 mesiacov, stale takmer plne dokceny, denne len obedovy prikrm.
kamoskina segra ma takto dve deti ani nie do roka ... otehotnela este pred prvou ms. rovno z prvej ovulacie po porode ... takze bacha na valacha 🙂
To je co ze ekologické dojcenie to som este nikdy nepoculs.to este,ake názvy si ľudia vymyslis pre kojenie.a žiadne kojenie nie je antikoncepcia.trebs si dávať pozor aj počas kojenis.ved je to aj na gynekologii napisane teda aspoň moj gynekolog to má.inac presne takto svokra tiez jej múdry zubár toto povedal teda muzovi a presne do roka malá 2 synov.
@jujusiba teoriu asi velmi neovladas, inak by si vedela, ze hladina prolaktinu aj u plnne kojacej zeny je rozdielna a teda uvolneniu vajicka zabranuje len do urciteho bodu, terminu, dna, hodiny - ktory ty nepoznas 😀 Takze nie, dojcenie nie je forma antikoncepcie, jedine vtedy, ked chces ist do roka a do dna zasa do porodnice.
@emilia25 u gynekologa je to napisane na plagate farmafirmy predavajucej hormonalnu antikoncepciu ..
nie ze by sa nedalo otehotniet tych prvych 6 mesiacov plneho dojcenia bez cajikov a vodiciek, ale kebyze sa o to zena hoci aj aktivne pokusa tak sanca otehotniet je vyrazne zmensena
neviem, ci to bolo "ekologické" ale vyšli z toho dvojičky 😀
@simculllka davali ste si pozor, cize prerusovany pohlavny styk a otehotnela si? nestras 😀
Ale baby, ved zapojte mozog. Ja som ekonomka, ja som kojila ekonomicky 🙂
Som nevedela, že kojím "ekologicky" 🙂 Viem iba to, že je to určite ekonomické - videla som cenu Nutrilonu 😎
Nikdy som sa na kojenie ako na antikoncepciu nespoliehala, hoci som vždy chcela tri deti. Kedže neboli v pláne po roku, tak som si to aj "poistila" a nie dojčením 😉
P.S. Pri kojení je šanca otehotnieť menšia. Ale to je aj šanca nájsť štvorlístok v ďateline - a koľký ho našli 😀 😀 😀
U mňa prvá ovulácia prebehla, až keď som prikrmovala na 50 % t.j. každé druhé krmenie bolo dojčenie. Ale nespoliehala som sa na to. Keďže roky používam metódy PPR, dobre poznám svoje telo a vedela som, že prichádza prvá ovulácia.
Dakujem za zlepsenie nalady. toto ma pobavilo 😀
@alchemilkazltozelena tiež som bola z toho v šoku, však malá mala vtedy 7 mesiacov..ale aj prvá sa nám podarila náhodou, takže my sme asi ultraplodni takto spolu s manželom 😀
@jujusiba ahoj, kojila som vsetky deti, na poziadanie, syna 12m, dceru 15m, druhu dceru 17mesiacov, menstruacia prisla do troch mesiacov od porodu vsetkych troch deti, deti neboli na UM, nemali cumle, v noci sme vstavali i 15x, cize sa budem opakovat ako vyssie napisali zienky, kojenie nie je antikoncepcia, no moze sposobit, ze zena zacne ovulovat neskor, no kedze k ovulacii pride skor ako k prvej menstruacii, je to fakt risk, pokial sa chces tymto sposobom chranit pred otehotnenim.... Mam kamartaku, ktora nemala menstruaciu po porodoch vdaka kojeniu rok a pol a teraz rok a daco.... No nikdy nevies, kedy ti ovulacia akurat zacne....
@sovica ach čím sa dnes ludia živia. Ja lutujem tých chlapov, ktorým manželky nanutili tento sposob ,,starania sa o dieťa,,.....to keby som toto všetko tak striktne mala dodrziavať, zvlášť to, ze vylučne ja sa staram o dieťa - boh chrán ze by aj niekto iný mi pokočikoval, postražil viac ako hodinu....tak to radšej zvolím ,,gumu,,. 😀
nuz, ekologicke dojcenie je uplne bezny termin, znamena dojcenie na poziadanie, bez cumla, flase a rozhodne nie je antikoncepciou. Protipolom ekologickeho dojcenia je kulturne dojcenie, ked matky strcia dietatu do ust aj cumel, nekoja osemstokrat v noci a obcas daju dietatu aj odstriekane mlieko z flase. Ale zda sa mi desive, aby sa matka troch deti celkom vazne pytala taku kapitalnu sprostost, ci je dojcenie antikoncepciou. Nie, nie je, fuk ci ekologicke ci kulturne
Baby nedalo mi to, tak som googlila. Dojčiť ekologicky znamená nechať dieťa sať tak často a tak dlho, ako samo chce. http://babetko.rodinka.sk/vyziva/dojcenie-a-mli...
Taktiez je dolezite dieta ukludnovat prsnikom a nie cumlom. Ja som ozaj nekojila ekologicky, lebo mna tak boleli bradavky jak slak a ani neuznavam davat dietatu prso na ukludnovanie, ja som za pomojkanie, objatie, pritulenie, prihovorenie... Ale nikomu to neberiem.

@jujusiba este na upresnenie, otehotnela 6 mesiacov po predchadzajucom porode, plne dojcila a menstruaciu este nemala.