icon

Ľutujete sterilizáciu?

21. máj 2023

Ahojte, tie ktoré ste podstúpili tento zákrok, ľutujete ho odstupom času, alebo vôbec? Mali ste po ňom nejaké problémy? Či si teraz len užívate plnohodnotný sex a vidíte odstupom času výhodu, že ste to podstúpili? Menzes ako?
Ja som bola presvedčená, že to po 3.pôrode chcem, ale začínam mať pochybnosti a celkom sa aj bojím, aby som nemala nejaké problémy, hormonálne výkyvy nálad, a čo ak budem chcieť aj 4.bábo o pár rokov.

mikadooo
22. máj 2023

Nie. Je to lepšie. Sex uvoľnenejší, lepší. Štvrté bábo určite nechcem, už som lenivá (stará? nemám na to nervy?) na ďalšie bábo a mám rada svoju prácu, zároveň začínajú problémy s našimi rodičmi, naozaj v žiadnom ohľade nemám motiváciu chcieť ďalšie dieťa.

uradnikova
22. máj 2023

Kamaratka sa dala sterilizovat,lebo sa im pritrafilo tretie,jedno dietatko mali postihnute. S muzom sa rozisla a priatel je bezdetny a veru lutuje,ze sterilizaciu podstupila.

ankare
22. máj 2023

Nech sa dá sterilizovat muž. Je to oveľa jednoduchši zakrok.

ekia
22. máj 2023

Dobré si zváž takéto rozhodnutie. Nikdy nevieš čo ti život prinesie, aké situácie, aby si to raz neoľutovala. Ja mám tri sekcie a ďalšie dieťa neplánujeme ale aj napriek tomu, ze mi bola odporúčaná porodnikom som ju odmietla. Sú aj iné riešenia ako neotehotniet, možno pre niekoho nepohodlné... Určite to dobre zváž ci je nutne až takéto radikálne riešenie. Každopádne držím palce

nelili1978
22. máj 2023

Urobili mi hneď pri druhom cisarskom. Žiadne zmeny neboli, ešte aj bolesti pri cykle mi zostali.

babeinka
22. máj 2023

Ahoj no telesne zmeny som nepocítila žiadne všetko ako predtým len asi pol roka mi trvalo sa stým vysporiadať aj mentálne chcela som to ja netlačíl ma nikto do toho spravili mi to priamo pri sekcii ale neviem vci to bolo hormónmi po pôrode ale bolo mi to veľmi ľúto aj keď som vedela ze viac detí už nieje dobre mat kvôli mojim zdravotným veciam naozaj ma to veľmi trápilo zo začiatku

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
basska_b
22. máj 2023

Ja mam tiez 3 deti a keby som neplanovane otehotnela stvrtykrat, tak dietatko s laskou prijmeme a vychovame. Chranit sa vsak da aj inak. Mam pocit, ze moju psychiku by sterilizacia isto poznacila. Uz teraz mam taky ten syndrom posl. dietata, ze si strasne uzivam, ked je taky ňuňu malicky. Necitala som podrobne, ale ty budes mat tri sekcie? Bojis sa stvrtej sekcie?

lenqua_12325
22. máj 2023

@lukino2000 určite 🙂

paladia
23. máj 2023

Jediný problém sterilizácie je,že je nezvratna. Napriek tomu je možné v budúcnosti otehotnieť prostredníctvom umelého oplodnenia. Nie je to zásah do produkcie hormónov,vajíčok alebo fungovania maternice. Ja ju mam uz takmer 4 roky,od druhej sekcie a nevidím problém. Nežiaduce prejavy nie sú, skôr ide o to,aby si bola vysporiadana sama so sebou, mala 100% istotu,že to takto chceš. Mala som sekciu so spinalom a ešte na stole pred zasitim sa ma lekár pýtal,či som si istá a ma ju spraviť,lebo ak nie,je to aj tak v poriadku. Do poslednej sekundy bola sanca zmeniť rozhodnutie. Takže musíš byť naozaj na betón presvedčená,čo chceš. Inak tam nechoď.

beata_k
23. máj 2023

Lutujem jedine, ze mi to netrklo skor a mohli mi to urobit pri sekcii. Teraz sa mi do toho nechce ist kvoli samotnej operacii.

vieronika14
23. máj 2023

Ahoj ja som chcela tiez, nakoniec siel muz

andigab
23. máj 2023

Neľutujem. Žiadne zmeny, cyklus ako hodinky, ba možno sa mi do toho s manželom chce viac, než s HAK (s tabletkami). A šla by som do toho znova.

ankare
23. máj 2023

@beata_k nech ide muž, je to oveľa jednoduchši zakrok

autor
23. máj 2023

@ekia nie u mna ziadna ina moznost antikoncepcie neexistuje, problemy s krvou a nehormonalne mi tiez neboli odporucane.
@ankare muza na toto naozaj poslat nechcem

andigab
23. máj 2023

Súhlasím. Ak by si to rozmyslela, k bábätku sa vďaka IVF dopracuje. Myslím si, že muž po sterilizácii ako otec skončil.

canany
23. máj 2023

Ako tu zaznelo, jedine co lutujem, ze som na to nesla skor. Aj ked mam noveho priatela a obcas ma prepadne taky pocit, ze este jedno babo s nim, ale nie je to uplne ideal vztah, tak som rada, ze som si tieto psychicke nalady poistila fyzicky, aby som zas nespravila kravinu. Mam ju uz 4 roky. Aj ked ja uz pomaly nemam ani menzes, ale to skor bude hormonmi, stresmi alebo kto vie cim. Najlepsie investovane peniaze

janica_
23. máj 2023

Tiez to zvazujem. Rozumiem tomu, ze sa pytas ako ta to ovplyvni, pretoze clanky hovoria vselico. Vzdy moze byt zena jedna z tych, pri ktorych to ma bude mat vedlajsie ucinky, ale zatial ani v mojom okoli nepoznam nikoho, kto by mal problemy. Skor sa kamosky boja, ked budu musiet dat teliesko von, pretoze zavadzanie bol pre nich otrasny zazitok.

baja15
23. máj 2023

Ja som si pri treťom (neplánovanom) tehotenstve hovorila že hneď by som do toho šla. Ale keď mi doniesli malú na izbu tak som si to v sekunde rozmyslela 😉 ale je to veľmi subjektívne

autor
23. máj 2023

@janica_ dakujem, ze ma aspon niekto chape. Je to zasah do tela a nic nieje 100%. To ze niekto podstupi trhanie zubu bez problemov, neznamena, ze to tak je aj u druheho. Bojim sa a podla mna to je normalne a spravne, mat respekt pred nepoznanym. Rodit nejdem cisarskym, pokial sa nieco nezvrtne, ale tak 2x som to zvladla, tak neuvazujem nad inym. Snazim sa hladat tie pozitiva, aby som sa proste prestala tak bat, ja som na 99% presvedcena, ze to chcem, ale to 1% ma proste nahlodava, ze co ak sa nieco stane, co ak sa nepreberiem zpod narkozy, nikdy som v nej nebola.

lapersefona
23. máj 2023

Muza nechceš a seba hej?

ankare
23. máj 2023

A prečo? Ty si vynosila, porodila, vychovala deti. On nedokáže vydržať jeden krátky zákrok?

janica_
23. máj 2023

Ja som bola v celkovej narkoze 2 krat a od pasa dolu pri sekcii, takze mozem porovnat. Vsetko boli brusne operacie, ale cisarak co sa tyka rekonvalescencie bol najjednoduchsi, nemala som problemy sa ani otocit na posteli na druhy den, skrcit si nohy pod seba, chodit a podobne veci. Ale vacsinou sa docitas ako su maminky neschopne sa postarat o babatko lebo maju bolesti. Kazda narkoza bola ina, po jednej som bola dlho mimo kym prestala posobit, po druhej si uz pamatam vsetko odkedy ma po zakroku prebudili na sale, ale mala som potom dusivy kasel, po tej polovicnej mi bola len zima ku koncu operacie a musela som 12 hodin lezat vo vodorovnej polohe. Rozumiem ti, ze sa bojis, ked si to este nezazila a tento strach ta podporuje v tom, ze radsej do toho neist.
Ked tak si to vezmi logisticky, este tri deti das do vhodneho auta, ale 4? 😃

autor
23. máj 2023

@janica_ to auto by bola dobra vyhovorka, ale my mame 7miestne 😂😂😂

zoeeoz
23. máj 2023

@majjka136 nalada nie..hmotnost som schudla 16 kil ale nie kvoli teliesku..a teda momentalne sa dobre s nim necitim a lekarka riesi ci nemam nejaky problem prave v suvislosti s telieskom

majka2804
23. máj 2023

Neľutujem 🙂

linddi
23. máj 2023

@nelili1978 ahoj, to sa ťa normálne opýtali popri cisárskom? alebo si im to vopred povedala, nech ti to spravia? A platí sa zato? Prepáč, že sa pýtam, len ma to zaujalo, že ako to vlastne chodí...čaká ma zrejme cisársky a ďalšie dieťa už neplánujeme, tak preto. Ďakujem.

autor
23. máj 2023

@lapersefona @ankare ano, chcem to podstupit ja. A mozno nakoniec poslem aj muza a budeme to mat za sebou obaja a to už bude 100% naozaj antikoncepcia. 😁

andigab
23. máj 2023

Laparoskopická sterilizácia vyžaduje ultrakrátku narkózu. Je to otázka pár minút. Cisársky je na dlhšie.

beata_k
23. máj 2023

@ankare Nie, toto by som chcela mat na 100% vyriesene ja. Len nemam odvahu ist do narkozy, tak neviem ako to vyriesim 😄🤦🏼‍♀️