icon

Ľutujete sterilizáciu?

21. máj 2023

Ahojte, tie ktoré ste podstúpili tento zákrok, ľutujete ho odstupom času, alebo vôbec? Mali ste po ňom nejaké problémy? Či si teraz len užívate plnohodnotný sex a vidíte odstupom času výhodu, že ste to podstúpili? Menzes ako?
Ja som bola presvedčená, že to po 3.pôrode chcem, ale začínam mať pochybnosti a celkom sa aj bojím, aby som nemala nejaké problémy, hormonálne výkyvy nálad, a čo ak budem chcieť aj 4.bábo o pár rokov.

silviaeli
23. máj 2023

Kolko máš rokov??

jolana2804
23. máj 2023

U nás to vyřešil manžel vasektomií. Je to šetrnější než sterilizace u ženy 🤷🏻‍♀️

autor
23. máj 2023
19mmm71
23. máj 2023

Nelutujem,problemy som nemala

lejka218
23. máj 2023

neľutujem to..ľutujem ako píšu vyššie, že som sa na to nedala skôr...mám dve deti už školopovinné náročnú prácu je to teda zaberák...ďalšie dieťa si neviem predstaviť po každej stránke..žiadne zmeny u mňa nenastali...operáciu som zvládla síce mi potom bolo zle z narkozy deň ale prežila som aj to...následne fungovanie tiež bolo fajn...tri jazvy malé, jedna v pupku ďalšie dve pri jazve z cisárskeho...

lellla
23. máj 2023

Ja ľutujem len to kde som si dala sterilizáciu spraviť.. ale inak neľutujem...mám to v hlave v poriadku a viem na 1000 percent ,e nech by sa čokoľvek stalo už viac detí nechcem ....takže jasná voľba ako zaspomína vyššie ms bude stále rovnaká keďže vaječníky zostali ..dobrá rada vyber si poriadnu kliniku alebo teda nemocnicu kde majú dobré skúsenosti lebo tá dodrbu a budeš mať bolesti ako ja 🙈

didiana333
23. máj 2023

Nelutujem...pri treťom porode mi hneď urobili sterilizáciu a odvtedy som nemala žiadne obavy z nechceného tehotenstva....

janica_
23. máj 2023

Ehm 😃🙈
V kazdom pripade drzim palce, aby si sa rozhodla a svoje rozhodnutie dobre spracovala, ci uz to bude pre alebo proti. U mna napriklad vdaka predchadzajucim brusnym operaciam nie je laparoskopia kvoli zrastom mozna, takze bud pri cisaraku alebo dalsia operacia a do toho by som asi nesla. Prerezanie svalstva sa ti moze odzrkadlit napriklad v bolesti chrbta.

evvkaa
23. máj 2023

Ja .am 3 deti vsetky sekciou pri tretej sekcii som si dala podviazat vajecniky je tomu onedlho 12 rokov ziadne zmeny nevidim menzes mam pravidelne nelutujem to

jana0608
23. máj 2023

Neľutujem 🙂 lepšie som ani urobiť nemohla pro druhej sekcii a zatiaľ žiadne komplikácie

mamelka
23. máj 2023

Poznám jednu ktorá sa dala a keď som bola 3.x tehotná povedala,že ľutuje,ze jedno babetko by este brala. Áno, môžeš podstúpiť ivf ale ta cena🙈 ... rozhodneš sa isto správne. Drzim palce

daisylucky
23. máj 2023

Nelutujem. Dala som si spravit pri tretom cisarskom. Hormonalne zmeny s tym nesuvisia, je to cisto "machanicky" zakrok (narozdiel od hysterektomie, kde sa vsetko vybera), menstruaciu budes mat normalne dalej. Chvilu som mala skor psychicky taky divny pocit, ze uz prirodzene nemozem otehotniet. Ale stale sa da otehotniet umelym oplodnenim, keby sme chceli stvrte dieta, co teda ani nahodou nechceme. A maximalne si uzivam, ze nemusime saskovat so ziadnym kondomom a pod. Lebo ja hormonalnu antikoncepciu nemozem, mala som z nej depresie. A zivot bezi tak strasne rychlo, deti rastu a cim su vacsie, uz ani hormony ako take ma nenutia uvazovat o stvrtom (ako ked som bola rozbehnuta v plodeni, rodeni, k9jeni furt dookola), riesim uplne ine veci (napr. kde deti odlozit, aby sme sa trochu aj zabavili, pracu a pod.) a ani sa nenazdam a pride menopauza.

punkreas534
23. máj 2023

Určite sa netreba báť. Sterilizáciu mam po 3 sekcii a už je odvtedy 33 rokov. A všetko je ok.

linddi
23. máj 2023

@daisylucky ahoj, to si riešila nejako dopredu s dr. že nech ti pri cisárskom spravia sterilizáciu, či ako?

misuka05
23. máj 2023

Dala som si po druhej sekcii popri tom rovno spravit. Najlepsie rozhodnutie. Deti uz neplanujeme a ak by predsalen niekedy ano stale je tu moznost umeleho. Nemusime nic riesit, nas sex je aj vdaka tomu neskutocne uzasny a teda problemy ani nic nemam ziadne absolutne v suvislosti s tymto zakrokom.

lenkaminka
23. máj 2023

Manzel ide na vazektomiu. Mame 3 deti ďalšie nechceme ani spolu a on ani iné ďalšie. A po zhodnotení rizík je toto najlepšie riešenie. Mali by ste zvážiť aj tuto možnosť. Informácie sú o zákroku dostupné a celkovo je to iba mužská ješitnosť a ich ego ktorá im bráni to podstúpiť

autor
23. máj 2023

@lenkaminka preco muzska jesitnost? Ja ho na toto nechcem dat a naozaj sa nebojim, zeby ma mal podviest a zmysliet si ze chce dalsie dieta a ist za inou.

guiseppinka
23. máj 2023

@daisylucky mne zase trvalo, kym som si to uvedomila, ze naozaj je tam 0 sanca. Stale som mala pocit, ze aj tak ostanem tehotna🙈 ale uz sa to zlepsuje😂😂😂

guiseppinka
23. máj 2023

Lebo muzi si myslia (tak ako aj zeny), ze sterilkou stratia svoju muznost/zenskost - vid aj tvoje obavy... Su malo informovani...

autor
23. máj 2023

@guiseppinka citam o tom dost, uz par tyzdnov, mam aj svoje ine zenske problemy, preto sa aj toho obavam. Myslim, ze obavat sa a mat respekt pred kazdym zasahom do tela je uplne normalne. Ze sa obavam aby som po sterilizacii, nahodou nemala extremne silny menzes, alebo bolestivu ovulaciu, hormonalne vykyvy, su pre teba hlupe otazky? Ja nikde nepisem, ze sa obavam, ze pridem o zenskost a nebudem mat normalny sex. Niekto po normalnom porode, co je prirodzena sucast zivota nemoze mat sex dlhe mesiace a ja uvazujem nad umelym zasahom. Preco by som sa nemala obavat?

guiseppinka
23. máj 2023

Nie, nepochopila si to... Ak mas zenske problemy, tak najlepsie sa o tom porozpravat so svojim gynekologom. Ten ti povie... Extra silny menzes nemas mat preco bolesti pri ovulke taktiez. Naozaj samotny proces sterilizacie trva dokopy 10 min a ide bud o odobratie vajcovodov (lepsie) alebo prerusenie vajcovodov (par pripadov, kedy vajcovody zrastli a zena otehotnela), cize je to cisto mechanicky zasah, ktory nema ako ovplyvnit nic - vajecniky a tym padom hormony, cyklus... V podstate jedinym problemom je narkoza, lebo sa to robi v celkovej.
Najlepsie info ti da tvoj gynekolog...

comika
23. máj 2023

Ja nelutujem., dalsie dieta som uz nechxela, ani vek uz nepusti. A po zakroku ziadne zmeny. Vsetko funguje tak ako ma. Sex je pohodlnejsi.

55janula
23. máj 2023

@linddi musis si dat ziadost o sterilizaciu 30 dni pred cisarskym v porodnici kde ides rodit. Pocas cisarskeho spravia sterilizaciu a plati sa za tento zakrok vopred. Vyska poplatku je podla sadzobnika porodnice.

autor
23. máj 2023

@55janula nechapem preco dookola spominate len cisarsky, je to mozne aj po normalnom porode. Dookola len cisarsky, akoby to inak mozne nebolo.

lejka218
23. máj 2023

@guiseppinka aj ja mám este stále obavy 🙂

lejka218
23. máj 2023

však pri cisárskom sa to dá hneď urobiť...pri normálnom porode neviem či by ťa hneď uspávali...s odstupom času sa dá aj po normálom pôrode

autor
23. máj 2023

@guiseppinka cize opat. Nemam sa bat umeleho zasahu do svojho tela? Je to zakrok pod narkozou, vzdy su urcite rizika. Ci ty len tak prides a povies si, ze aha uz nechcem mat prsia odoperujte mi ich, a nebudes sa nicoho bat? Je zle, ze sa pytam na skusenosti, zien, ktore to podstupili? To je ako ked sa na porodnej sale ku porodu vyjadruje sestricka, pricom nikdy nerodila a ma len informacie akoby to asi malo byt, ale az svojim porodom pochopi, ake to je v skutocnosti. Ano, mam to poriesene s lekarom, ale stale mi to je prd platne, ked vie len teoreticke veci a nepovie mi vlastnu skusenost. Je zle ze ma zaujima toto? Je zle si zistovat o tom? Ci zistovat si mozem len cez Google a nic ine? Ci si mam ist vypozicat lekarsku knihu a nastudovat si to tam? To su len poucky, nie realna skusenot a ta ma pre mna o dost vacsiu hodnotu, ako naucene poucky.

55janula
23. máj 2023

???... odpovedala som konkretnej mamicke, ktora pisala, ze ide na cisarsky. A myslim, ze moje info plati aj pre teba. Tiez si budes musiet dat ziadost o sterilizaciu a zaplatit poplatok ako my co sme to absolvovali pocas cisarskeho. Takze naozaj nechapem tvoju reakciu na moj prispevok. Drzim ti ✊️ v rozhodovani, vyber si moznost, ktora ti najviac bude vyhovovat.

autor
23. máj 2023

@lejka218 ano vedia to urobit pocas pobytu v porodnici. Ked budem rodit o polnoci, tak mi to asi neurobia, ale nieze najskor po 600nedeli.

lejka218
23. máj 2023

neviem ako to funguje...ale po pôrode pri krvácaní možnom kojení anestéza?