Ľutujete sterilizáciu?
Ahojte, tie ktoré ste podstúpili tento zákrok, ľutujete ho odstupom času, alebo vôbec? Mali ste po ňom nejaké problémy? Či si teraz len užívate plnohodnotný sex a vidíte odstupom času výhodu, že ste to podstúpili? Menzes ako?
Ja som bola presvedčená, že to po 3.pôrode chcem, ale začínam mať pochybnosti a celkom sa aj bojím, aby som nemala nejaké problémy, hormonálne výkyvy nálad, a čo ak budem chcieť aj 4.bábo o pár rokov.
@lejka218 tiez si myslim, ze po porode ju nikto nebude davat do anestezy...
My ženy mame počas života toľko zásahov do nášho tela, toľko bolesti a nehovoriac o menštruácii a tak si myslim, ze toto by mal absolvovať muž, jednoduchá vazektómia a keď budete chcieť mať deti tak zmraziť spermie. Ste v tom spoločne a tu by sa mal preukázať aj muž ako rovnocenný partner ☺️
a preco vobec zena, preco nie partner muz, jednoduhsi zakrok, dobre hojenie - vazektomia
Ahoj, ja som po treťom dieťati tiež rozmýšľala, ale na koniec som nešla. A stalo sa to, že som sa rozviedla, našla si iného partnera a máme ročnú dcérku. Tá túžba po štvrtom skrátka môže prísť.
@matkahelka len pre info...
@zuzi0911 to je urcite nejaky vedecky clanok 🤦♀️
@matkahelka lebo vedci sa nikdy nezmylili.
@zuzi0911 bojim sa mozno aj toho, ze potom psychicky nezvladnem, zeby som chcela 4.dieta a uz moznost nebude. Predsalen ked je moznost clovek inak berie urcite veci, ako ked sa nieco stane a uz nemoze. A ja by som naozaj nikdy nesla do umeleho, to jedine keby som nemala ziadne dieta, nie ze mam doma 3 a silou mocou chcem 4.
@guiseppinka uplne jednoducho ma daju pod narkozu po porode, nerobia to len pri cisaraku. S tymto som prisla ja hned za dr ked som bola dat potvrdit tehotenstvo. A hned mi povedala, ze mi vypise papiere rovno s nastupom na matersku, aby som to mala za sebou v porodnici.
Chcela som si dat ale odhovorili ma ze som ešte mala ze mam len 30 a rodila som prirodzene takže som si dale teliesko na 5 rokou a po 5 rokoch sa dám
@janka0702 ja by som si dala antikoncepciu, ale neni mi ziadna odporucana, hormonalnu nemozem a nehormonalnu mi neodporucaju, lebo nema taku ucinnost a videla som nedavno video babatko po porode a vyslo aj teliesko, takze s mojim stastim, by som otehotnela.
No vidis, nie si o tom absolutne presvedcena, tak si to nedavaj a chran sa inak...
antiku nie, telieska nie, sterilku nie. tak nebudes sexovat a vybavene 😉
Neľutujem. Mám 2 deti, mala som jeden potrat a jedno mimomaternicové tehotenstvo. Hormonálnu antikoncepciu nemôžem užívať. Viem, že ďalšie deti mať už nechcem, takže viem, že som sa rozhodla správne. Odvtedy sa nemusím starať o antikoncepciu.
@matkahelka pisem, ze sterilizaciu nechcem? Ja som na 99% presvedcena, ze ju chcem, zaujimaju ma nazory zien, ktore ju zazili, ci neolutovali ze uz nemozu mat deti(umele oplodnenie absolutne neriesim) a nemali nejake komplikacie, zmeny. Neviem naco komentujes, ked si chces len rypnut. Ze mam obavy z vedlajsich problemov? Ze sa bojim, ze aj ked som teraz presvedcena ze nechcem 4, po tom ako mi vezmu tuto moznost tak zrazu ho budem chciet a budem si to vycitat? Sme ludia a nazory sa casom menia a som rada, ze tu pisu zeny, ktore s tym maju skusenosti, nie ktore maju o tom iba nastudovane poucky, clanky, ktore mi pisu aby som poslala chlapa. Neviem naco si mam dat antiku, ked ju zo zdravotnych dovodov NEMOZEM a nehormonalna je len vyhodenie penazi, lebo aj tak by sme si museli davat bacha. Som rada, ze mi tu pisu zeny, ze problemy nemali ziadne, dokonca maju lepsi sex. Ja milujem sex s mojim muzom, a ked si ho budeme moct uzivat naplno, asi ani viac nemozem chciet. Mozno to, aby som nemala taky silny menzes a by mi to pomohlo, aby bol slabsi a menej bolestivy.
@uradnikova prosim ta, ty ako matka 4deti. Chcela si vzdy tolko deti? Ci ti to bolo jedno kolko ich budes mat, alebo sa pritrafili a odmietla si proste si dat vziat? Ja som vzdy tvrdila, ze budem mat 3. Pri 1.som.povedala, ze uz nechcem byt tehotna, potom prisli zdravotne problemy a chcela som druhe. Teraz cakam neplanovane 3 a mam naozaj zmiesane pocity, ze aj staci a niekedy, zeby som chcela mat aj 10, ked pridu za mnou deti a povedia mi, ze ma lubia a vystiskaju ma.
Prepac, to nebol vobec rypavy komentar. to bolo strohe konstatovanie. ze ak ani, to, ani tamto, ani hento, tak len nesexovat. ja za seba poviem, ze obdivujem zeny, ktore v dnesnej dobe vobec uvazuju o 4 detoch. lebo chlapovi sa hocikedy hocico moze stat a zivit 5 ludi z 1 platu je teda masaker. ja mam dobru pracu, zarabam slusne a vzdy som hovorila, ze si urobim tolko deti, kolko viem, ze by som sama dokazala uzivit. lebo mam v okoli pripady, kde sa chlapi pobrali sa mladsimi zenami a vyzivne zeny dostavaju smiesne, aj pripady, kde v 40 chlap dostal infarkt ci mozgovu prihodu a adios. prvy rok vdovske a potom nic. cize z mojho pohladu v dnesnej dobe mat 4 deti, je fakt odvaha.
Prepáč mi ak sa ta to dotklo, určite to nebol moj zámer. Mne len príde oveľa jednoduchšie keď niečo také absolvuje muž. No ak je to tvoje rozhodnutie že to chceš ty, tak je to plne akceptovateľné
Ja som ten typ matky , ktora nema nikdy dost deti a momentalne mam z toho uzkosti,lebo uz by nebolo rozumne mat dalsie,len sa s tym nedokazem vyrovnat🙂.neviem,preco som tak nastavena,v minulosti bolo u mna max 3,ale casom sa moj pohlad na zivot uplne zmenit a trpim tym,ze styri a dost. Vsetky boli planovane. Neviem,preco to tak citim,nie som super mama, vela veci nezvladam, ani deti nemam kludnucke a dobrucke,su to tazke oriesky,napriek tomu to citim ako poslanie mat ich vela a starat sa o ne
Áno pri nehormonalnej je veľká šanca otehotnieť ale pri hormonálnej nie
v pripade je ho do toho nic, pokial mu chcete zahybat, pokial su dvaja rovnocenni partneri na urovni, tak o tychto veciach budu rozhodovat spolocne a najdu najlepsie riesenie, vazektomia je zo zdravotneho hladiska menej rizikovy zakrok
@linddi povedal lekár, ze by bolo dobre to urobiť, mala som problémové tehotenstvo. Ale ja som vedela, ze ďalšie dieťa určite nechcem. Neplatila som, zrejme preto, že to bolo na návrh lekára
@roxana280 manzel nechava toto na mne. Ja mu nic netajim a uz vobec nemienim zahybat.
@matkahelka vzdy som chcela 3 deti, ale popravde nasla som sa v tom byt matkou. Aj ked uplne suhlasim, moze sa stat hocico a zase chcem aby tie deti nieco mali aj zo zivota, nielen materiansku a surodenecku lasku
Ste ešte mladá..mohli vy ste ľutovať 😔
Myslím ,že na tento ,zákrok sa musíš pripraviť. Ja som po treťom cisárskom zo zdr dôvodov si dala urobiť a rok som sa po psychickej stránke spamatavala s toho že už nebudem mať dieťa .ono to postupne prešlo ale mala som také stavy,myšlienky že už nebudem mať deti .teraz som vďačná .hoci mám 33r ,manžel by ešte bábätko bral niekedy má také stavy ale som rada že už mám odrodene,deti už samostatnejšie .
Určite sa poradiť s lekárom .
Ahoj, ja som si to dala urobiť pocas 3tej sekcie,mam za sebou teda 3 cisárske a teda i keď som váhala, neviem si vynachváliť ze som sa tak rozhodla. Problémy absolútne žiadne. Ak niekto už dieťatko neplánuje odporúčam a v našom prípade to bolo už viac ako potrebné keďže 4sekciu by som neriskovala a vek už mám tiež svoj takže zodpovednosť bola na prvom mieste.

Este raz ti pisem, ze jedine riziko je narkoza, lebo na nu kazdy reaguje inak. Mozeme ti tu 30 zien napisat, ze je to absolutne ok (co sme aj mimochodom urobili), ale ty budes 31., ktora moze zle zareagovat na narkozu... Sterilku mas podstupit, ked si s nou 100% stotoznena... Opakovat sa uz nebudem... okrem toho skusenost je neprenosna, ani dr ani my ti nevieme povedat ako budes reagovat... A preco sa vyjadruju k cisaraku? Lebo zena je "otvorena", maju k tomu pristup tak to spravia naraz...