Ľutujete sterilizáciu?
Ahojte, tie ktoré ste podstúpili tento zákrok, ľutujete ho odstupom času, alebo vôbec? Mali ste po ňom nejaké problémy? Či si teraz len užívate plnohodnotný sex a vidíte odstupom času výhodu, že ste to podstúpili? Menzes ako?
Ja som bola presvedčená, že to po 3.pôrode chcem, ale začínam mať pochybnosti a celkom sa aj bojím, aby som nemala nejaké problémy, hormonálne výkyvy nálad, a čo ak budem chcieť aj 4.bábo o pár rokov.
ano, pri cisarskom zo zdravotnych dovodov - vyssi vek, tazkosti v tehotenstvach i pri porodoch. po 2 dietati. Privelky risk do buducna. Necitim ziadne zmeny, bolo v ramci sekcie. A nelutujem, dalsie dieta uz neplanujem. a nemam problem s riesenim antikoncepcie. prave tam je malo nehormonalnych alebo pre mna etickych ci komfortnych moznosti. mam po 40tke takze niet o com.
Lebo sa sterilizacia robí primárne pri cisárskom keďže je to veľký zásah. Môže sa robiť laparoskopický ale inak sa robí normálne rez. Je to síce krátky zakrok ale dlhodobá rekonvalescencia. Ja by som do toho nesla. Preto ide manžel jeho život to neohrozí.
@guiseppinka presne tak, sestra ( 34rokov) - podstupila vo velmi skorom veku sterilku zo zdravotnychdovodov , a bola s tym k , mala uz dve deticky,,,, ale prisiel novy partner a zrazu zatuzili po babatku a teraz amme mesacneho drobceka ..takze obcas rozhodnutie pomoze ale stale je zvratne, co som si ja myslela ze ak je sterilizacia tehotna uz byt nemozes :DDD..a veru je to mozne, hoci ich est bola brutalna ale ak chces babatko tak zena zvaldne vetko, ja by som to nedala, ale ona klobuk dole co to obnasalo, ale podarilo sa....
@eriatko_r ono aj zalezi, ze ako to spravia. Ak ti odoberu vajcovody, tak smola... Uz iba ivf (teda kazdy odbornik to tvrdi)... Ja so myslim, ze ak zena chce ist na sterilku, tak musi byt ona sama presvedcena o tom, ze deti uz mat nechce... Akonahle su tam pochybnosti, tak nie...
@guiseppinka tka moja sestra neolutovala, a to uz povedala ze deti nechce, ale clovek mieni pan boh meni ako sa hovori a teraz je najstastnejsie za toho maickeho cloviecika :D...a to uz ti starsi maju 14 a 13 :D cize spestrenie :D
@linddi ano dopredu, myslim, ze najneskor dva alebo tri mesiace pred porodom treba vypodpisovat vsetky papiere. Teda aspon na Kramaroch v ba.
za to moj manzel uz po prvom dietati sme sa zhodli, ze viac deti nechceme, staci nam jedno, ja som antiku neznasala, manzel vyhodnotil, ze pre mna by operacia - sterilizacia mohla byt velkym rizikom oproti vazektomii a vazektomiu navrhol on, tomu sa hovori mysliaci milujuci manzel a partner, vsetko dopadlo ako malo
@roxana280 Zato, ze ja nechcem muza poslat na vazektomiu, ma nemiluje? Kvoli tomu, on nemysli? Vazne?
sama viete odpoved, za mna neuvazujete logicky, ani medicinsky a hystericky podliehate emociam, ale to uz nie je moj problem, svoj nazor som napisala, co si o tom myslite vy je mi jedno, ja som napisala ako sme uvazovali a preco, vy urobte ako vy uznate za vhodne, je to vas zivot a sama si ponesiete nasledky vasho konania ako kazdy
@roxana280 ano ako ja uznam za vhodne! To ze muz na toto nepojde, neznamena ze ma nemiluje. Toto je moja starost, ja to chcem podstupit, je to moje rozhodnutie. Aj keby prisiel za mnou, ze pojde on, nie nedovolim mu to a ja viem preco. Toto nerobim, len ako antikoncepciu, akoze ja viem ako neotehotniet neni som pubertacka, ako si asi myslite. Ze ja podstupim riziko, je len a jedine moja starost. To, ze tu nenapisem vsetky okolnosti, preco to chcem podstupit ja, je moja vec! A opat pripominam, ja toto nemienim riesit len ako antikoncepciu, byt na mne dam si odstranit celu maternicu zo zdravotnych dovodov.
Vidite teraz uvazujete konecne trocha logicky🙂 Ked uz musite do narkozy, tak ak mate geneticku predispoziciu, mohli by ste to zvazit, jednu taku pani poznam a velmi si pochvaluje - vybratie maternice🙂 Nemozete sa cudovat ak nepozname vsetky fakty vasho zdravotneho hladiska, ze vam ludia napisu svoj nazor, mozno aj kriticky. Zas kazdy clovek znasa operaciu, narkozu inak a nemusi sa z nej aj prebrat, myslim, ze vas zdravotny stav a sterilizaciu by sme mala riesit s gynekologom, s obvodnym lekarom a nie na MK. Je to ako s porodom, niekto porodi a o 4 hodiny uz beha ako srnka a ina zena to vobec nemusi prezit. Vela zdravia!
@roxana280 to, ze tu nenapisem hned vsetky dovody znamena ze uvazujem nelogicky?
@roxana280 vy ste si dovolila napisat, ze muz ma nemiluje a nemysli, lebo nejde on na vazektomiu! To je obrovsky rozdiel v mojej reakcii!!!
@roxana280 a po oboch porodoch som hned po 2hodinach behala, ako ta srnka, aj ked boli dlhe a narocne. Moj gynekolog vie o vsetkom, radim sa s nim. On si mysli, ze kludne zvladnem aj dalsie tehu, ja mam z nebo strach, aj keby som ho zazit este chcela. A ze sa bojim zakroku? Bohaca, ja neznasam aj ked mi krv beru a je mi vzdy z toho zle.
ta hysteria vam ide, okrem toho domyslavost, najdite si inu obet, ja som sa s vami skoncila, ja som jasne napisala, ze moj manzel je milujuci, mysliaci, akeho mate vy viete sama, do toho mna nic...kludne si piste co chcete, naozaj strata casu s vami, odmietam komunikovat, neda sa s vami na urovni
@roxana280 ano lebo len vy jedina mate doma muza ktory miluje a mysli. Myslite si to. To ze siel na vazektomiu z neho toto nerobi. Hlavne ked to robite len kvoli antikoncepcii.
So mnou sa na urovni da, kym do mna niekto nerype a naozaj som zla, ked niekto sa pokusa urazit mojho muza, alebo deti! Lebo to ste urobila, za to ze on automaticky nejde na vazektomiu namiesto mna, lebo vo vasej hlavicke si myslite, ze to robim len preto aby som neotehotnela. Absolutne ste neodpovedala, na ziadnu z mojich uvedenych otazok, len ste si prisla rypnut! Neviem co ste cakala.
@pictbridge ahoj ukazes jazvičky aj po nejakej dobe? 🥹 dakujem
@erka2014 jazvy nemám žiadne takže nemám čo ukázať 😄 mne@sa veľmi dobre hoja jazy a to bol jeden steh a jeden v pupku takže to vôbec nieje vidno. V nemocke som bola 2 dní. Po som úplne OK a bola som doma 8 dní lebo sa mi krutila hlava od narkozy. To bolo asi všetko.