Nehormonálna antikoncepcia Caya Diaphragma
Na slovenský trh vraj konečne prišla nehormonálna antikoncepcia, sú aj letáky, vyzerá že je to presne to čo som hľadala, ale akosi ju neviem nikde objednať zatiaľ, ani stránka z letáku www.caya.sk zatiaľ nefunguje. Ak viete prosím poraďte kde sa dá zohnať. Ďakujem. 🙂
Tak aj ja som sa k nej už dopracovala a som spokojná, úplná pohoda a hlavne čisté telo, žiadne hormóny, myslím že práve preto čoskoro prevalcuje tabletky. Súčasťou balenia je dvd s návodom ako ju zaviesť a ako má sedieť, také video
https://www.youtube.com/watch?v=nrFJbCF6KlMže sa to fakt nedá pokaziť, mne sa tiež zavádza ľahko, takže odporúčam 🙂
kedže som sa sama v novembri 2013 rozhodovala ci si to kupit.... tak som sa vam rozhodla pomoct
S priatelom to pouzivame cca 4-5 mesiacov...a nemam problem.... je to super vecicka ... predtym som uzivala HAK 4roky .... a rozhodla som sa ju vysadit... lebo chcem byt aspon rok "čistá" ked chceme po svadbe bábo....
Dozvdela som sao nej tak, že mi ju odporučila gynekologička.
Tak som si ju kupila...
Vysadenie HAK bolo strašné - bolesť prsnikov... bradaviek.... vaječníov ... no nebolo to lahke ...
Takziež ked som si davala cayu prvy krat do seba - skoro som to vzdala .... trenovala som to tak polhodku 😀 vzdy ked si to date..zreba skontrolovať si pokryla krčok maternice...
Používam ju aj s tym gelom ... no potom sa to pri vkladaní vyšmikuje 😀 tak tam treba byt trpezliva
Priatel to necíti..... vravý že to je 10000 krat lepšie ako kondom ... a ak to cit - tak to sam zatlaci jeho "nastrojom " 😀
Avšak... aj ked je v navode že muž može vystreknuť spermie do vas .... to nerobime .. bojim sa ze by som sa vydavala s bruskom 😀 takže si davame pozor
To začiatku mi to bolo divne si to tam davat pred nim... a tak som sa pekne odobrala do kupelne a "nachystala sa"
Dufam ze vam moje skusenosti pomožu...a možete sa takto chraniť aj pri dojčení babatka ... kedže je caya nehormonalna 🙂
Ahojte, máte ešte niekto skúsenosti s touto formou antikoncepcie? Aká je spoľahlivá? Nikde na nete som nenašla žiadne percentá :D a plus, aký je rozdiel medzi ňou a FemCap-om? Ďakujem za názory a postrehy 🙂
zo zdravotných dovodov tiež už nikdy nebudem moct používat HAK a hladam tiež vhodnu alternatívu ochrany, toto neznie zle, ale to vkladanie a vyberanie??? no neviem...nieje potom lahšie zavedenie DANY? ktoré je na 5 rokov? žienky ktoré maju CAYu prečo Ste sa rozhodli práve pre nu? a nie napr Danu? dakujem za rady
@bianka0111 ja som mala mirenu, danu nie, ale myslím že sú podobné a vidím pár podstatných rozdielov: hoci mirena bola pohodlná v tom, že na ňu nemusíš myslieť a stále so chránená, aj rok bez menzesu bol úplne super, ja som stále mala pocit že mi nejako "nesedí" cítila som ju a to nie veľmi príjemným spôsobom, takže po roku išla vonku, 250 € v dyme 🙂 caya ťa vyjde 40 € + sem tam gél a mení sa cca po 2 rokoch, podľa opotrebovania. No a zavádzanie je na samostatnú kapitolu, mirena bola teda dosť drastická na mňa je to ako u mäsiara, hlavne to vyberanie brrrrrr keď to doktorko vyberal, aj som si zanadávala, tak sa nezdržali smiechu aj so sestričkou. Radšej budem denne vkladať a vyberať moju zlatú cayu. Vraj sa to so mnou za ten rok "zrástlo" že to je bežné.. a čo by potom bolo po siedmich rokoch si ani nechcem predstaviť. Táto moja skúsenosť nie je ojedinelá poznám v okolí viac ženičiek čo dopadli s telieskami rovnako. Tak asi som ťa nenaladila najlepšie pre danu, ospravedlňujem sa, ale ja by som už do seba nič také nedala. Toto mi úplne vyhovuje, je to taký kondóm pre ženy, ktorý nie je cítiť.
@luckaprima No mirenu som mala aj ja, a mne celkom vyhovovala, keby som si po porode neprešla plucnou emboliou, dám si ju opat....ale kedže aj mirena obsahuje hormony, nemožem ani len uvažovat....takže jedine mechanická dana alebo spomínaná Caya...no tak budem rozmýšlat dalej...ale dakujem za reakciu 🙂
@lola_4561 ženy a to ako sa potom vyberá..nejak si to neviem predstavit
ahojte, aj mňa zaujíma to vyberanie....a používa to niektorá aj tak, že idete normálne "na ostro", že to partner dá všetko do vás? a pohoda?
@babucika1986
@lucijja
vyberá sa to fakt jednoducho, prstom za tú malú priehlbinku. Caya je príjemne mäkká, takže vyjde v pohode. Vybrala som si ju, lebo HAK nechcem, kondómy sú pre mňa ako sáčok a mám už skúsenosti s menštruačným kalíškom a s tým je teda ešte horšia manipulácia. Podľa mňa je toto super. K nej som si zobrala ten zelený gel, čo nie je až také svinstvo ako napr. pharmatex a snažím sa to nechať dnu maximum času (teda tých 24hod) pre istotu, lebo pri vyberaní je asi najväčšie riziko. No nemám dlhodobé skúsenosti, takže ak by som náhodou otehotnela, tak dám vedieť 😀
Najviac informacii je na pesar.sk, je tam aj gynekologicka poradna. V tabulke zistite odlisnosti pesarov – caya,femcup, milex http://pesar.sk/content/12-aky-pesar-vybrat
Ahojte dievcata, nova stranka na ktorej si mozte objednat tuto nehormonalnu antikoncepciu je http://www.medipro.sk/tovar/14/caya-diafragma-n...
Teraz za super cenu....a odporucam pokukat aj damske hygienicke potreby, velmi som si oblubila probioticke vlozky(mavala som problemy so zapalmi mocovych ciest) a antisepticke vlozky....
Dobrý deň, chcem sa opýtať ak mam problém s menstr. kaliskom , myslíte, že ten Caya mi bude vyhovovať?? A este ta mpíse, že použitie pri zakolenej maternici NIE...a mne doktor povedal, že mam maternicu akosi dozadu...tak neviem..:/ teraz....
Dobrý deň, ja tiež som za HAK, nemala som dobré skúsenosti s tabletkami. Radšej preferujem prirodzenú antikoncepciu, je to oveľa lepšia metóda. Osobne som sa stretla s malým strojčekom - Cyclotest - som nadmerne spokojná s nimi. Môžem iba odporúčať každému: www.antikoncepcia-cyclotest.sk. Ten malý prístroj mi presne ukazuje kedy mám plodné a neplodné dni. U mňa to funguje na 100%. 🙂
Ahojte dievčatá.Tak ja som sa odhodlala,kúpiť si Caya diafragma.Dnes mi prišla ,skúsila som si ju 2x zaviesť a úplne v pohode.Doktor mi kôli prekonanej žltačke v detstve a preklamsii v tehotenstve,ktoré skončilo cisárskym,nechce predpísať ani len hormonálny krúžok.Po rozhovore mi navrhol sterilizáciu(mám skoro 40 rokov a za sebou aj jeden potrat),ďalšie dieťatko už s manželom neplánujeme.Keď som si však prečítala,čo všetko to obnáša(hlavne možnosť predčasného prechodu a s tým spojené komplikácie),zasa som skúšala ďalej a ďalej čítať,čo by ešte mohlo byť na trhu.V tejto diskusii som sa dočítala o Caya,tak sme si povedali,že to skúsime.
Stálo ma to 50€ aj s gélom a poštovným.
Keď to vyskúšame už naozaj dám vám vedieť,aké pocity mám.
Ešte sa chcem podeliť s jednou skúsenosťou.Mávala som častejšie zápaly a mykózy(cca raz za 3 mesiace).Odhodlala som sa zmeniť menštruačné vložky,miesto klasických si kupujem aniónové zn. Biointimo.Som s nimi veľmi spokojná,objednám si dve dvojbalenia(40ks) a intímky k tomu a za necelú dvacku to mám aj na 4 mesiace.Pol roka som zápal nemala,dúfam,že to nie je náhoda.
Snáď som niekomu pomohla,rozhodnúť sa.Pekný deň🙂
@anjelik1281 ahoj ďalší anjelik 😉 no ja som tiež zvažovala Cayu, o HAK už nechcem ani počuť...Keď som sa pýtala dr na tú Cayu, nepovedal mi nič, ani sestry, len si čosi o tabletkách stále mleli... 😕
A mala som aj aniónky intímky, ale nejako, čo ja viem, nevidela som zmenu...
O tých vložkách,ako som písala a ak niekedy zacítim trochu svrbenie,dám si intímku a zatiať je to fajn(snáď už nastálo).Ani mne doktor nič takéto nespomenul(Cayu),myslím,že o tom aj vedia,ale nechápem,prečo aj takúto možnosť nepovedia.Veď keď je proti hormonálnej , Danu si ja nechcem dať,tak keď je tu takáto možnosť,prečo nevyskúšať.Ešte sa tu určite vrátim a napíšen moje skúsenosti.Je to veľmi dobré,že si takto môžme pomôcť pri rozhodovaní sa. 🙂
@anjelik1281 skúsim aj ja možno 😉
No prečo asi? Z tabliet majú zisk, si myslím, zato zo Caye a pod nie...
Dana a Mirena? Brrrr, keď som videla čo to je a ako to vyzerá, v žiadnom prípade si nenechám do seba nič také vkladať..A kde mám istotu, že to moje telo príjme?
Tiež som rada, že môžeme takto debatiť, je to super 🙂
Ahojte dievčatá.Sľúbila som vám napísať,ako nám bude vyhovovať Caya.Zavádzanie aj všetko okolo toho bolo úplne v pohode,manželovi ani nevadila,že ju cítil len máličko.No ale po dvoch až troch dňoch som začala cítiť pálenie,myslela som si,že som možno prechladla na močové cesty,ale po týždni som musela na gyndu so zápalom.Doktor povedal,že to môžem mať z toho gélu,nie každému to sadne,ja mám problém aj s kondómami,nemôžem ich kôli tým zápalom.Takže po 3 týždňoch(ešte stále som neni úplne OK,sa ju bojím použiť ešte raz,či sa to zopakujem.Nemám na to chuť,takže v mojom prípade som asi vyhodila 50€,ale čo už,treba vyskúšať.Ja som dole veľmi citlivá,tak ani toto nemôžem.Snáď sa nájdu viaceré čo im Caya vyhovuje a poradia vám 🙂 🙂 🙂
@anjelik1281 no tak to je škoda... ☹
Ahoj, nevíte prosím, jestli je Caya Diafragma vhodná i pro ženy, které ještě nikdy nerodily? Nějak jsem se to nikde nedočetla :-/ Díky za odpověď 🙂
@ljuca myslím že áno...prečo by nemohli? Napr. FemCap má tri veľkosti, najmenší pre ženy ktoré ešte nerodili, ale pri Cayi sa píše že sa prispôsobí...
Ja si tiež myslím,že Cayu môžu aj nerodičky,ja som mala len jeden cisársky a sedela mi dobre,až na ten zápal z toho gélu.Ja už ju skúšať nebudem,mám ju vysterilizovanú a na bazáriku za super cenu 🙂 🙂 🙂
@moonlightflower aky zeleny gel?
Ahojte chcem sa spytat,tie co pouzivate cayu,mavate alebo ste mavali predtym kvasinky alebo zly vytok ci svrbenie?Silno uvazujem nad Cayou,obcas mam zly vytok alebo kvasinky,dr.povedal ze lepsia volba by bola Hak ,ale podla mna iba preto,ze ma z toho zisk..
@denaha je k tomu contregel green...antikoncepčný.
Mávala som z času na čas kvasinky, ale pri dobrej hygiene a strave...teraz už problémy nemávam a ani predtým to caya nezhoršila.
@moonlightflower super,dakujem
A mozu sa pri styku pouzivat lubrikacne gely a podobne?ci to nevypadne,ak mate niekto skusenost

@lumarque ja ju mam cca mesiac a max. spokojnost. samozrejme kazda antika nie je 100%. ale istim to gelom . ked je zavedena podla navodu /mne osobne sa zavadza lahko/ tak si vies odskusat ci je ok musi sediet podla navodu ta priehlbinka za kostou. pre mna lepsia volba ako kondom, aj ten nie je 100%tný 😉