Neverím žiadnej antikoncepcii

wolfina12
8. jan 2014

ahojte, mám trošku netradičný problém,, ktorý mi už zničil vela vztahov. Neverím ziadnej antikoncepcii. S partnerom spolu spíme raz za čas, aj to s ochranou a podmienkou že to bude mimo mňa. Užívam hak Yaz, a stačí že zjem nejaké lieky ako paralen, novalgin a už neverím ani zvyšným dvom. Sem tam užijem kinedryl o ktorom viem že znižuje učinok. Lekár pre moj stres pochopenie nemá a dostanem len odpoved ze mam veriť antikoncepcii. Myslíte si ze HAK (ak by bol aj znizeny ucinok napr kvoli kinedrylu alebo inym liekom) guma a ukoncenie mimo je spolahlive a nemusím zažívať žiaden stres? Chcem to prekonať no sama neviem už ako ked čítam recenzie rozne.

vejula
8. jan 2014

@wolfina12 maš problem. Nie s HAK ale maš chorobný strach z tehotenstva, ja by som hladala pôvod tvojho bloku. To bude pre teba určite prospešnejšie ako hladať neviem aké formy antikoncepcie aby si bola spokojna. PS: Nie si nahodou ta kočka, čo tu pred asi roko vypisovala ako sa boji, že je tehotná napriek tomu, že mala asi 50 testov negativnych a 2 menštruacie od styku za sebou?

ushuaia
8. jan 2014

@wolfina12 myslim si ze sa zbytocne stresujes a ako sama hovoris znicilo ti to vela vztahov..., HAK mozes verit...Paralen ci Novalgin na HAK nemaju ziaden ucinok...

lenkadlo
8. jan 2014

Neprehanaj to, staci guma🙂 HAK je svinstvo brala som ju a uz nikdy viac.

hameeda
8. jan 2014

@wolfina12 : najlepšia ochrana je žiadny sex, tak určite neotehotnieš

cerez
8. jan 2014

Podľa mňa ťa nikto nepresvedčí, že HAK je bezpečný. Súhlasím s @vejula, tvoj strach je aby si neotehotnela. To ti ale bude musieť pomôcť niekto kompetentný a my to nie sme.

wolfina12
autor
8. jan 2014

@vejula nie nnie nie som to ja..Ako u nas to bolo tak že 30 som douzivala blister 31 som zacala hned s novym..Ale bola som prechladnuta preto tie lieky a 1.1 osm uzila poltabletky kynedrilu (kt udajne znizuje ucinok, i ked lekar tvrdí ze ked bolo rozpatie vacsie ako 5 hodin tak klud). 5.1 sme spolu spali a mal gumu a aj mimo ale aj tak mám stres. Neviem tento stres blok prekonať, a lekar o tom vie ale odbil ma ze hak je spolahliva a ze ked sa bere aj pravidelne a su antibiotika tak to neznizi.. Chcem s tymto stresom nieco spravit ale sama neviem ako :( Uz sa to skusilo aj tak ze prosto sme mali svetlo aby som videla ze sa spravil mimo mna...Na bábo mam este cas a aj neviem či by som chcela kvoli chorobe a tomu ze by som mohla kvoli hypermobilnemu syndromu zostat na posteli.

linda20111
8. jan 2014

@wolfina12 Nemusis sa bat, HAK je dostatocne spolahliva ak ju uzivas pravidelne. Co sa tyka inych liekov, tak na kazdom lieku si precitas v letaciku ci znizuje alebo neznizuje ucinnost HAK, takze budes o tom vopred vediet. A ked este aj pouzivate kondom ako doplnkovu ochranu, to je super, pretoze sa zaroven chranis aj pred pohlavnymi chorobami.

wolfina12
autor
8. jan 2014

a viem že blok je v mojej hlave ako mohla by som pouzit vsetky naraz aj tak by som stresovala.Ale som z toho zufala uz

matozazzo
8. jan 2014

@wolfina12 ahoj, toto je psychicka zalezitost - strach z tehotenstva. Tu pomoze len skuseny psychog, inak sa budes trapit cely zivot :( a trpezlivy partner. Ak su zdravotne problemy, o to viac by som to riesila s psychogom, aby si si to urovnala uz tefaz, a aby ti nevznikol zbytocne blok aj pri milovani..

bajana
8. jan 2014

@wolfina12 rozhodne zajdi za nejakym odbornikom, to, co prezivas, nie je normalne....a co na to tvoj partner? jemu to nevadi? on ta netlaci do nejakeho riesenia?

kalea
8. jan 2014

Myslím, že by si potrebovala pomoc psychológa.

wolfina12
autor
8. jan 2014

@bajana keby mu to je tak jedno tak by sa nesnazil spravit to ze zapne male svetlo, ma gumu a aby som videla ze sa spraví mimo mna.Mozno by som nestresovala už teraz ked to bolo takto.Ale ta choroba, plus lieky ten paralen novalgin panadol ultra rapid a poltabletky kinedrylu na novy rok ma prosto zneistillo a zas som tam kde som bola. Ze uz len čakam kedy prídu dni a na nic iné nemyslím

bajana
8. jan 2014

ja netvrdim, ze mu je to jedno, mna len zaujima jeho pohlad....je aj v jeho zaujme, aby si sa tohto problemu zbavila....
stresujes sa zbytocne, urcite tehotna nie si....ale teda ten kokteil liekov je trosku moc...

wolfina12
autor
8. jan 2014

@bajana Ono neuzila som ch naraz ale postupne kvoli tej chorobe, od teploty,a tej migreny kde mi zabere len kinedryl plus panadol ultra rapid. A ja sama viem že to je psychického povodu, ale ked o tom poviete gynekologovi a ten vas odbije ze to je spolahlive uz len ta hak a ze sa nemusím inak chranit a nemam citat pribalove letaky aby som nestresovala. Potom že ziadna antikoncepcia nie je na sto percent preto som to riešila cez hentu kombináciu.

wolfina12
autor
8. jan 2014

@bajana a koktejl liekov myslís na telo ci na antiku je moc.

bajana
8. jan 2014

@wolfina12 na cele telo som myslela...
ano, ziadna antikoncepcia nie je 100%, ale jej kombinaciou sa riziko otehotnenia rapidne znizuje...ale to nie je tvoj problem...ako ti uz vyssie pisali, ty mas chorobny strach z otehotnenia...a to treba riesit s odbornikom, nie s gynekologom (inak dobry dr. by ti nejakeho odbornika aj doporucil)...
uz si si skusila dat otazku, co by sa stalo, keby si otehotnela? preco je to taka hrozna predstava?

stardust
8. jan 2014

najlepsia a najspolahlivejsia antikoncepcia je chrbtom k sebe a kazdy sam 😎

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
wolfina12
autor
8. jan 2014

@bajana mam nato čaas, plus operácia raz rocne, niekedy dva x. A teda v tomto prípade ako som popisala sa nemusím vobec stresovať? A ešte no ked som si robila predoperacne lekara sama povedala ze by som riskovaala ze sa mi roztrusi chrbát a zostanem na posteli.

vitarian
8. jan 2014

@wolfina12

podla mna je najrozumnejsie ak si partner spravi vazektomiu - sterilizacia muza, ak uz deti mate a dalsie nechcete 🙂
zaplatite raz a potom je uz pokoj. a uz sa nemusis bat

bajana
8. jan 2014

@wolfina12 nie, nemusis sa vobec stresovat...

vejula
9. jan 2014

@wolfina12 určite vyhladaj odbornika. S tymto ti gynekolog neporadi. Skus psychologa

vejula
9. jan 2014

@wolfina12 stale sa potrebuješ uisťovať- gynekolog ti povedal, že sa nemusíš bnať, tu ti už viacero kočiek napisalo, že sa nemusiš bať, aj tak ešte svoj príspevok zakončíš slovami - a skutočne sa v mojom prípade nemusím stresovať? Toto znamená, že ty potrebuješ stále, donekonečna uisťovať, že určite tehotná niesi. Aj ked ti to tu napiše 10 bab že sa nemusíš báť, stále sa budeš pýtať dalších a viac aviac utvrdzovať... Trpíš ty, tvoj vzťah, tvoj partner. Rieš to!

andynika
9. jan 2014

@wolfina12 myslim si ze antike mozes verit ja mam zas taky problem ze ja si zas ziadnu do seba pchat nedokazem neznasam lieky takze to mi trochu konplikuje sex.zivot ale fa sa

kiki68
13. jan 2014

vies co, chod na stranku latex.at, nechaj si tam na mieru vyrobit pancusky z latexu aj s kondomom vo vnutri a nemusis nic uzivat,moze to robit do Teba kolko chce, daj si tam vacsiu hrubku toho latexu na tom kondome a mas to poriesene. 😉
Myslim,ze mas psycholigky problem s tym,aby si neotehotnela. Ja som to mala tiez a maniakalne som nahanala vsetkych s ochranou, proste kondom musel byt. Takze viem coho sa bojis.

misaelka
13. jan 2014

toto je asi fakt fobia z tehotenstva vyhladaj psychiatra a klin psychologa 🙂

kofoluska
7. feb 2014

Psycholog. Toto prepac ale nie je normalne. Ano, my mame neplanovane dietatko, sme zan vdacni, ale kedze dalsie nexceme, do podviazania vajecnikov beriem HAK a manzel pouziva kondom. A rozhodne sa nestresujem tym, ze by som mala byt znova tehotna.
Navyse nechapem, o akom blistri pises, ze si douzivala 30. a hned 31. si nacala novy. Dufam, ze nepises o HAK - pretoze tam je sedemdnova pauza medzi blistrami.... No a ten koktail liekov, co tu popisujes, ja by som sa bala skor zlyhania pecene nez tehotenstva. :(