Pes ako riešenie problémov 10 ročnej dcéry

viki131
20. nov 2016

Kamoška má "dospievajúcu" dcéru 10r., tá za každú cenu chce psa do domu, lebo mala mačku ale tá jej utiekla a teraz stále plače. Ale je to aj preto podla mna lebo ona pracuje v zahraničí na týždeň ide preč a jej chýba mama a nemá priateľky. Je dobré riešenie kúpiť psa ktorý bude vnútri??? dvoch už majú ale vonku.

jlp
20. nov 2016

Podla mna blbost. Nic sa tym nevyriesi. Mlada tym padom bude stale vo vnutri.

zuzkat1
20. nov 2016

Pes je super spolocnik ale mamu a kamosky nenahradi

linaya
20. nov 2016

Nech sa venuje tym co maju vonku. Hadzat im lopticky, salit sa s nimi a byt aj na cerstvom vzduchu je podla mna dobra "terapia". Psici budu radi a aj ona si zamestna mysel.

parker36
20. nov 2016

Pes nie je hracka. Nie je to dobry napad. Podla mna malu potesi na 2 tyzdne, ale problem je niekde inde, ten nevyriesi... Keby mala rada psikov, ma ich vonku, moze sa venovat tym. Psik do domu je rozmar.

librarian
20. nov 2016

má dvoch psov, tak nech sa mladá láskavo stará o tých. skákať podľa rozmarov rozmaznaného decka, to sa nevyplatí. 😠 ...a je to o to horší nápad, vzhľadom na to, že mama robí v zahraničí - čiže kto vie, ako by sa mladá o toho "domového" psa starala (napr. také venčenie). ak sa nezaujíma o tých vonku (píšem ak!), tak v tom prípade aká je šanca, že o toho nového sa bude zodpovedne starať? nepôsobí to na mňa ako láska k zvieraťu, skôr sebecký rozmar. ...no proste tretí pes určite nie. prečo posrať život nejakému nevinnému tvorovi. radšej skúsiť riešiť problémy mladej nejak inak.

prasiatko30
20. nov 2016

Skor sa snazit babu zainteresovat do nejakej spolocenskej aktivity - nejaky sport/tanec/hudba/skauting - aby bola medzi detmi a trosku prisla na ine myslienky. Predpokladam ze matka pracuje vonku lebo nie je ina moznost tak by som skor skusila pracovat na tom aby dieta nebolo take osamele

jajka257
20. nov 2016

@viki131 no macka neutecie z rozmaru. Mame jednu doma. Takze pes to nevyriesi. Len by trpel. Radsej ju prihlaste na nejaky zaujmovy utvar, kde si najde kamosky. Nema kamosky v skole? V SKD? To je zvlastne. Ved deti sa spolu hraju aj v skole.

viki131
autor
20. nov 2016

Tak ja som ok mam tiež takýto názor, ale kamoška sa nahnevala že ju chcem prehovoriť a nech sa nestarám je to ich vec. Mimochodom ani sa nepýtala na môj názor len som jej povedala čo si myslím. Ale už je to vyriešené majú aj 3-ho psa 😠

viki131
autor
20. nov 2016

Na krúžky chodí, ale kamarátky v zime nemá lebo každá že vraj sa učí po škole a nepúšťajú rodičia lebo je o 5-tej tma, na krúžky chodí. Mali toto obdobie inač riešiť nie kúpiť psa. Asi už dospieva možno je už pred menštruačné obdobie a má hormóny pobúrené...Ťažko niekomu radiť kaď na mna toto ešte čaká o 5-6 rokov.

stastnablcha
20. nov 2016

pes je dobry spolocnik v kazdom pripade. ku kazdemu

katarinamarkova
20. nov 2016

@viki131
- ani pri psíkovi čo by mal byť doma nie je garancia, že neujde
- riešenie to nie je
- prečo nemá priateľky???
- maminka by sa mala veľmi posnažiť nájsť si inú prácu
- s kým je malá? s ocinom? čo na to ten?

katrinka8
20. nov 2016

@katarinamarkova - dievčatku ušla mačka, nie dievča z domu 😉

kittykat22
21. nov 2016

@viki131 Ja si myslim, ze zviera je velmi dobry napad - ale nie pes. Podla toho co pises ona nechce psa. Ona chce zviera. Pes je pre 10 rocne dieta narocny. Nielen ze ho treba vychovat, ale chodit s nim von, zaujimat sa o jeho zdravotny stav. Pes nie je lahke zviera - ani lacne. Nechcela by maleho kralika? To su vdacne zvierata, nenarocne. A urcite zviera je dobra alternativa ako sa vyrovnat s tym, ze matka je prec. Viem ze dospeli ludia sa kolko krat upnu na psa ked bud nemaju deti, alebo deti ktore mali odidu dospele z domu.

lintu
21. nov 2016

A pýtaš sa, lebo ti je ľúto toho psa alebo si chceš overiť správnosť svojho úsudku? V tej rodine sa rozhodli, tak ako sa rozhodli. Nič s tým neurobíš. Ľudia často robia (pre nás) nezmyselné rozhodnutia, s ktorými nesúhlasíme, ale je to proste tak. Oni možno majú na vec iný pohľad a dôvody, ktoré nepoznáme. Snažiť sa byť za každú cenu múdrym, milým, úslužným nemusí vypáliť, tak ako by sme chceli, ako sa ti i podarilo. Je pre teba dôležitejšia pravda alebo kamarátstvo s kamoškou?

katarinamarkova
21. nov 2016

@katrinka8 ????
ani pri psíkovi nie je garancia, že neujde....
neviem ako to chápeš ty, ja jednoznačne hovorím o psíkovi nie o dieťati 😀

silaviat
21. nov 2016

keby nemala psa vonku povedala by som ano..ale kedze uz 2 maju a ona sa im nevenuje necvici a zrejme ani neprejavuje zaujem tak rozhodne NIE ... mama by sa mala skor zamysliet ci jej tie penize zo zahranicia stoja za to aby nebola s dcerou ked ju potrebuje.. ziaden darcek jej mamu nenahradi... zacinajuca puberta je tazka a dieta (ano ona stale dieta je ) potrebuje objat po skole..vyrozpravat sa co bolo nove a vecer este stale citit maminu pritomnost... dnes je zla doma zial peniaze niesu ludia opustaju rodinu...ale niekedy naozaj staci sa uskromnit a radsej byt spolu ...

viki131
autor
21. nov 2016

@silaviat presne je to takto ako píšeš, len som bola zvedavá na názory iných preto som nahodila sem túto tému, je to o tom že to dievča potrebuje teraz svoju mamu lebo dospieva ale keď sa jej konkrétne opýtala jej mama na túto otázku či jej vadí, že pracuje v zahraničí tak odpoveď bola že nie len chce psíka do domu aby ju mohla kúpať, česať....,lebo tých psov nemôže čo sú vonku lebo sa nenechajú.
A keď som kamoške povedala čo si myslím o tomto tak sa urazila.... Mala by radšej pracovať na Slovensku a byt pri nej, lebo ten pes koho už kúpili do domu to nevyriešííí!!!
Ja sa jej za môj názor nebudem ospravedlňovať, keď sa u kludní tak sa ozve...Nebudem jej len prikrivovať hlavou a usmievať sa do tváre to robia len falošné kamarátky. 😒

katrinka8
21. nov 2016

@katarinamarkova - mne to vyznelo, že myslíš, že ani psík nezagarantuje, že dievča neujde 😉