icon

Podviazanie semenníkov - názory a skúsenosti

simculllka
3. máj 2017

Ahojte,

rada by som sa spýtala na skúseností tých, ktorých manžel alebo partner majú podviazané semenníky, kde si dávali zákrok urobiť a ako ste s tým spokojní, resp. či badáte nejaké zmeny na svojom mužovi🙂 Prípadne, ako to muž zvládal, samotný zákrok, či sa niečo zmenilo na sex. živote atď. Kľudne mi píšte aj IP, pretože vidím, že toto je ešte taká tabu téma na Slovensku...najčastejšie sa stretávam s názormi, prečo to akože chceme tomu môjmu mužovi urobiť. Máme však dve deti a tretie je na ceste, u nás klasická antikoncepcia zlýhala, ďalšie dieťa už neplánujeme a nechceme každý mesiac stresovať, či nebudem tehotná. Uvažujeme aj nad podviazaním mojich vaječníkov, ale čítala som, že mužská sterilizácia je jednoduchší zákrok a nie je to taký zásah ako u ženskej sterilizácie. Chcem hlavne skúsenosti, nie teoretické info, tie mám preštudované. Ďakujem moc 🙂

simculllka
autor
7. okt 2017

Bože ženy, ja vás úplne chápem a to mám zatiaľ len dve, len máme deti dosť po sebe, vlastne za tri roky budeme mať tri deti a tiež už meliem niekedy z posledného. Ja to beriem ako jedinú možnosť, ako sa chrániť, už potom fakt neviem, keď otehotniem, akože zvládli by sme to, ale tak necítim sa už na to, aj toto tretie tehotenstvo už znášam úplne hrozne, lebo mi to brucho vadí vo všetkom, čo musím denno denne vykonávať a to ohýbanie ma zabíja. Jediné, čo ma teší, že už len 3, či štyri týždne a malé je snáď von. Držím vám palce, aby ste zvládali ako najlepšie viete.
@l.enk.a držím ti silno palce, viem, že to je fakt náročné, ľudí si inak nevšímaj, mna bežne zastavujú neznámi ľudia na ulici s otázkou, či sú všetky deti moje, ako keby som bola nejaký zázrak prírody, za to že máme deti hneď takto po sebe. Kedysi to bolo normálne a nikto sa nad tým nepozastavoval.....Potom inak napíš, ako ste dopadli na tom súde, celkom by ma aj zaujímalo, kde si to dával ten tvoj muž robiť, môj sa chystá do Trenčína...
@lenocka80 a vám tiež držím palce, aby zákrok dopadol dobre, potom napíš, ako to prebiehalo a ako to vnímal muž, celkom ma zaujímajú tieto skúsenosti mužov. Hlavne, aby to dopadlo tak, ako to má a nie ako v Lenkinoom prípade.

ema234
7. okt 2017

@simculllka nemam skusenosti, ale zaujima ma to , nechceme viac deti

ema234
7. okt 2017

@simculllka ja by som sa s tym nechvalila, naco maju ludia vediet ze nejaky zakrok moj muz podstupuje, ved s niektorymi vecami sa naozaj nechvali, ludia su vselijaky.

simculllka
autor
7. okt 2017

@ema234 No, u nás z rodiny asi nikto o tom nebude vedieť, skôr medzi kamoškami som napríklad ja zisťovala, že či niekkoho poznajú a tak a mnohé sa na to vyjadrili občas dosť divne, pričom rozhodne nie sú v našej situácii.

lenocka80
7. okt 2017

My sa na tom skor smejeme 🙂 Moj muz to nastastie berie s nadhladom a celkom sa bavime na tom, ak nahodou na to pride rec a povie, ze na to ide, tak ako ludia na neho kukaju 😀 Ale ked povie, ze preco nie, ved je to jednoduchsi zakrok ako u zeny, ze ja som predsa rodila...a ze antikoncepcia je svinstvo...tak mu vsetci uznaju. Ja som sa zasa bavila, ked som bola po porode na kontrole na gynde a mi gynekolog ponukal antikoncepciu, ze ak uz deti nechceme...a ja ze, dakujem, ze manzel ide na zakrok...tak sa zasmial...ale ked videl, ze to myslim vazne, tak len oci vyplestil 😀

6mia6
7. okt 2017

@simculllka moje kamosky sa tiez tcaeili divne ale skor mi to prislo ze u nich je to sci-fi. Moj muz pri prvom info povedal ze pojde, ze mam pozistovat kde a kolko

simculllka
autor
7. okt 2017

@6mia6 nj, napríklad niektoré moje kamošky povedali, že ako mu to môžem urobiť...akože ako keby bol nekompletný a nesvojprávny a ja som za neho rozhodovala. Ale tak to väčšinou nechápu takí ľudia, čo nemajú dieťa alebo majú len jedno, tí, ktorí majú už viac detí, vedia, že to nie je med lízať niekedy s nimi a je to aj náročné, nielen fyzicky, psychicky, ale aj finančne. Škoda, že sa tu o tom u nás viac nehovorí, lebo inde v zahraničí je to normálna vec.

nelinka2009
7. okt 2017

@simculllka no ak natazas na vazektomiu tak super... Muz sa vobec v ziadnej oblasti nezmenil a ja som sa uvolnila, lebo uz ziadne tabletky ani strach z tehu ak chces napis ip a pytaj sa

simculllka
autor
7. okt 2017

Zas, určite je zodpovednejšie ísť na sterilizáciu, pokiaľ vieme, že už ďalšie dieťa nechceme, ako sa spoliehať na to, že veď si dáme pozor. Žiaľ, ja poznám x takých prípadov, kde sa páry spoliehajú na to, že keď im to roky takto vydržalo, tak sa nikdy nemôže stať...to mi príde vrcholne nezodpovedné, zvlášť, ak to berú tak, že no čo..šak pôjdem na potrat..

tenerifka
7. okt 2017

@l.enk.a pri dobre prevedenom zakroku je prakticky nulova sanca otehotnenia, kedze sa tie kanaliky prerusia aj skratia. Vo vasom pripade pravdepodobne zlyhalo to, ze okrem tych 3 mesiacov po zakroku by mal muz mat pocas toho obdobia urcity minimalny pocet ejakulacii(este s ochranou proti otehotneniu samozrejme), a az potom sa robi spermiogram. Asi toto jednoducho zanedbali, prip.vas nedostatocne informovali
Mña by asi tiez piclo

nelinka2009
7. okt 2017

@simculllka inak 500€,a sme,z ba... Neviem presne kde to bol... Ja,som mu to ako tehotna navrhla on suhladil pogoiglil a siel... My sme si pozor po nedavali, lebo som bola tehu, ale min 30 ejakulacii musel mat a siel na kobtrlny spermiogram

tenerifka
7. okt 2017

Slovenski muzi su v tomto este malo informovani, preto sa zdrahaju ist na zakrok, akoby sa ich antikoncepcia ci nezelane tehotenstvo netykali. Ked si zeny zacnu viac vazit svoje zdravie a ked si aj muzi uvedomia, ze je to vecou oboch, veci sa pohnu dopredu. Ved si len zoberte-zena ma kazdy mesiac mrchu, zena znasa 9 mesiacov tehotenstvo,zena rodi, zena dojci, zena potrati,zena ma menopauzu, zena riesi antikoncepciu, zena sa dava sterilizovat, zena si dava pichat vakcinu proti HPV(ktoru siria najma chlapi)......no a chlap len zasunie a uzije si.....takze uz by aj stacilo

l.enk.a
7. okt 2017

U nás v rodine o tom, že manžel podstúpil zákrok nikto nevie.... Všetci sú poctivý kresťania....takže by to odsudzovali..... ale na druhej strane aj to, že sme počali dalšie dieťa, považujú za nenormálne...a pritom poctivo chodia do kostola... je mi z toho smutno...hlavne z niektorých reakcií našej rodiny. Ja, kým sme nemali deti alebo mali len 1-2, tak som sveto svete odsudzovala upt...Ale ked sa nám toto stalo - s tou nepodarenou vazektomiou, tak som mala aj také myšlienky...ale už aj tak bolo neskoro. Už si nedovolím odsudzovať nijakú ženu, čo toto podsúpi....Každá máme svoj príbeh a ani len netušíme aký ťažký príbeh je tej druhej....čo všetko musí prekonať....pretrpieť....

6mia6
7. okt 2017

@simculllka ja uz nemam iluzie ale su aj taki chrapuni ze sak nech si da tabletky a jeho to nezaujima. A baby ani nemaju odvahu to doma povedat.
A jasne ze je rozdiel mat doma jedno a druhe sa pritrafi alebo tri a pritrafi sa stvrte.
U nas to bol tiez len taky navrh , najprv bol prekvapeni ze sa to da a hned povedal ze pojde. Keby nechcel tiez ho tazko donutim.

l.enk.a
7. okt 2017

@tenerifka
Všetko sme do bodky dodržali ako nám to povedali a ako to bolo v papieroch...ver mi, že sme si na to dali pozor... Okrem toho ja som otehotnela pol roka po zákroku - v čase, ked už doktor povedal, citujem :že si nemusíme dávať pozor.

simculllka
autor
7. okt 2017

@l.enk.a iste, ja chápem ženy, čo idú na potrat, keď na to majú dôvod, ale nie tak, že spolieham sa na chlapa, namiesto toho, aby sme to teda nejako riešili..vieš, ako to myslím..jasné, keby som bola vo vašej situácii, možno by som to aj ja zvažovala, ale nie tak, že však budeme si dávať pozor a keby niečo, tak potrat to vyrieši. A to nie som veriaca, ani nič, len nechápem tú nezodpovednosť niektorých ľudí. Napríklad , moja najlepšia kamoška sa vždy, VŽDY spoliehala na chlapa, že šak vie, čo hádam robí..toto som nikdy nechápala..

nelinka2009
7. okt 2017

@simculllka ka mam taku pribuznu... Uz ma 3 a ostala s nimi sama... Lebo ved chlap si da pozor...

bosoriak
7. okt 2017

@l.enk.a Ak si dobre pamatam, tak sa mal robit prvy spermiogram 6-8 tyzdnov po zakroku a druhy po dalsich 12 tyzdnoch. Ak sa v spermiograme po pol roku objavili spermie, muselo sa niekde nieco nespravne urobit. Len to bohuzial uz teraz nenapravi vasu situaciu, mna by naozaj slak trafil. Ale ten vas pripad je naozaj jeden z miliona.

Velmi vam drzim palce. A samozrejme aj co sa odskodnenia tyka, lebo podla mna zlyhal lekarsky faktor, aj ked to bude tazko dokazovat.
Drzte sa.

l.enk.a
7. okt 2017

@bosoriak Dakujem pekne. Neviem ako to dopadne s tým odškodnením....Sám právnik tvrdí, že súdiť sa so zdravotníckymi zariadeniami je hrozne ťažké.... Nakoniec skončíme tak, že prehráme a ešte budeme musieť zaplatiť súdne trovy.... a to neviem z čoho.... Ale proste to nechcem nechať tak a tváriť sa, že je všetko v poriadku... Nech aj iní vedia, že sa niečo také môže stať. Ked to nedopadne mimosúdne alebo súdne dobre, tak aspoň dám vedieť o ktoré zariadenie sa jedná...nech si ľudia dajú pozor....

nelinka2009
7. okt 2017

@l.enk.a ako ono nie vzdy je dobre hladat veci za najnuzsiu cenu aspon napis kolko ste za to dali ..

simculllka
autor
7. okt 2017

@l.enk.a Inak, úplne odveci, ale akurát pozeráme tvoj profil s mužom a máte teda tiež dosť malé rozdiely medzi deťmi a pozerám, že máme dokonca rovnaký termín pôrodu, teda 5.11., normálne sme sa s mužom pozreli na seba, že to je ako znamenie..😀 tak dúfam, že u nás to dopadne zdarnejšie ako u vás, i keď ja to beriem tak, že ak by sa nám aj štvrté dieťa podarilo, tak asi to tak má byť a vychovali by sme ho, ale tak radi by sme ostali pri týchto troch...

l.enk.a
7. okt 2017

@simculllka No ved to, že tie vekové rozdiely medzi detičkami sú maličké. Okrem toho najmladší má zdravotné problémy, takže o to je to ťažšie. ... Preto sme už vôbec nechceli štvrté. Ani teraz neviem či bude všetko ok, kedže som v čase mojej nevedomosti o tehotenstve podstúpila očkovanie, brala normálne lieky, dala si sem tam pohár vína...takže asi tak.

dazdovka
7. okt 2017

Inak, moj muz mi vravel, ze ked mi je zle, boli ma hlava, alebo mam migrenu tak je taky raaaad, ze nie som tehotna 😉

ema234
7. okt 2017

@simculllka ved prave to, ze kazdy kuka jak blby, u nas by to nikto nepochopil 🙂

jojka120
21. okt 2017

Ahojte babule, som rada, ze som nasla vasu diskusiu. Aj my doma riesime podobny problem - sterilizacia alebo vazektomia. Minuly rok mi nasli melanom na kozi (znamienko) vyoperovali vsetko co sa dalo, moj chrbat je ako chrbat frankenstajna 🙂 doktorka odmietla viac predpisat HAK a ponukla toto. mam cas do januara a stale s manzelom debatujeme kto sa "obetuje". On by to rad riesil prezervativmi, ale mne sa to vobec nepaci. Som rada ze mu mozem dat precitat tuto diskusiu, ze vasi chlapi skoro vobec netrpeli, prezili to a funguju normalne 😀

nelinka2009
21. okt 2017

@jojka120 povedz muzovi, ze ma raz moznost dojazat ti, co je pre teba ochotny obetovay, tak nech sa neobdi 😁😂😁😂 potom mu to pofukaj a vybozkavaj nech sa ma na co tesit. Drzim palce

lillystranska
13. nov 2017

Baby poradte mi ako mám drahému vysvetliť že jemu ťa sterilizácie viac dá ako mne? Nechceme dieťa a on vždy stresuje keď sa mi blíži menzes a musíme si dávať pozor fakt už neviem ako mu to vysvetliť že by to bolo jednoduchsie. Dik

dazdovka
13. nov 2017

@lillystranska tak ked si zratas kolko bude stat antikoncepcia cely zvysok reprodukcneho obdobia pri tom najnaruzivejsom variante, vyjde najlepsie vazektomia. Bonus je, ze mozete mat sex bez obmedzeni hocikedy ked bude chut a prilezitost.

dazdovka
13. nov 2017

@lillystranska a dopraj mu, nech si este nieco "za odmenu" dopraje, moj si napr kupil novy bicykel 😉

lillystranska
13. nov 2017

@dazdovka ja som sa teraz s ním o Tom rozprávala no nechce o Tom ani počuť že budeme si dávať pozor alebo nebudeme mať sex