Podviazanie semenníkov - názory a skúsenosti
Ahojte,
rada by som sa spýtala na skúseností tých, ktorých manžel alebo partner majú podviazané semenníky, kde si dávali zákrok urobiť a ako ste s tým spokojní, resp. či badáte nejaké zmeny na svojom mužovi🙂 Prípadne, ako to muž zvládal, samotný zákrok, či sa niečo zmenilo na sex. živote atď. Kľudne mi píšte aj IP, pretože vidím, že toto je ešte taká tabu téma na Slovensku...najčastejšie sa stretávam s názormi, prečo to akože chceme tomu môjmu mužovi urobiť. Máme však dve deti a tretie je na ceste, u nás klasická antikoncepcia zlýhala, ďalšie dieťa už neplánujeme a nechceme každý mesiac stresovať, či nebudem tehotná. Uvažujeme aj nad podviazaním mojich vaječníkov, ale čítala som, že mužská sterilizácia je jednoduchší zákrok a nie je to taký zásah ako u ženskej sterilizácie. Chcem hlavne skúsenosti, nie teoretické info, tie mám preštudované. Ďakujem moc 🙂
@lillystranska ta tekutina sa tvori v prostate, normalne bude vsetko mat ako ma (dokonca aj "mokre sny") vsetko funguje, bez jedineho problemu, len tie bicikovce sa nezucastnuju hry, lebo ony si priebezne hladaju svoje cesticky mimo hlavnu magistralu.
@lillystranska daj tomu čas . Muži sú na seba veľmi precitliveli. Len mu odporuc, nech si sám o tom prečíta, a nech sa sám rozhodne, predsa len je to jeho telo, on sa musí rozhodnúť . Keď sa vyjadril že radšej oželie sex, tak sa skús prispôsobiť načas , možno pochopí že bez sexu to až taká sranda nie je. Poznám ženu, ktorej muž jednoznačne odmietol, tak podstúpila sterilizáciu ona, pritom majú tri deti, chlapca a dvojičky sekciou, predtým nemohla otehotnieť, takze aj predtým rôzne zákroky absolvovala. No ona to berie tak, že ona sa chce už chrániť doživotne a keďže svojho muža lubi, nebude ho nasilu tlačiť do niečoho, s čím nesúhlasí. Je to síce podľa mna nefér od nebo voči nej, ale je to ich vec. To len ako príklad.
@11mirka22 tak on našťastie není typ čo by myslel len na seba len to považuje za hlúposť keď si dávame pozor. Ale zas my sme sa vedeli vždy rozumné porozprávať tak dúfam že časom sa mi ho podarí prehovoriť len on je dosť citlivý čo sa týka svojho nástroja.
@lillystranska ako ai davate pozor??? Beries hak??? Alebo ako ked kazdy mesiac stresuje? Vsak ono ho to prejde, a aj teba, az otehotnies.
@nelinka2009 ja nemozem mat antiku akukolvek. No on sa ma stale vypituje uz si to dostala uz to prislo? Ale fungujeme takto rok a nikdy sa nic nestalo takze je mozne ze ani nemozem otehotniet. Vzdy sledujeme cyklus aj ked je to otravne ked sa riadime podla toho
@lillystranska a deti este nemate?? Nechcete??
@nelinka2009 nemame on nechce a ja nie som ešte rozhodnutá ale žijeme takto rok a zatial sa nám nepodarilo otehotnieť takže je možné, že ani dieťa nemôžem mať
@lillystranska to mu ani neurobia a ked ste si neni isti, tak to nerobte. Na deti by sa ho doktor pytal. Vsak ked si cely rok davate pozor, tak ani nemas byt z cohi a keby bol tak pevne rozhodnuty, tak s tym nema problem, ale bude rad
@nelinka2009 on dieťa nechce lebo jeho sestra má deti a má dosť keď ich stráži stále mi hovorí ako je rád že dieťa nemáme lebo že nepochopí ako to ľudia dokážu utiahnuť s jedným dieťaťom a nie ešte s viac. Ja som zo začiatku bola v tomto neutrálna ale z jednej strany bi som aj chcela lebo to bude dieťa od neho ale z druhej strany mám fóbiu s tehotenstva a pôrodu.
@lillystranska 😁😂😁😂 mozem sa spytat kolko mate rokov???
@nelinka2009 mám 30
@lillystranska a priatel?
@nelinka2009 34
@lillystranska prepac, ale pripadas mi nevyzreta, nie si si ista, či nechceš mat dieťa a keď začnú bit biologické hodiny, potom si spravíš dieťa s iným? Nemas podľa mna právo ho tlačiť do tejto veci, môj muž v 34 tiež nechcel deti, mal fóbiu, že sa nebude vediet on finančne postarať, keďže si v podnikaní prešiel obdobiami, že bol v strate, ako aj na vrchole.. a bum, v 38 to prišlo a tie deti potom chcel. My sme fungovali 14 rokov na prerušovanej sulozi, myslela som si, že nie je plodný, ale keď sme sa rozhodli mat dieťa a prestali si dávať pozor, otehotnela som na prvýkrát. Ešte sa môže tomu brániť aj preto, že nie je si istý, že by to dieťa mal práve s tebou, čo je casto dôvod, prečo chlap nechce dieťa, preto zbytočne netlačili na pílu, aby si neskončila sama😕
@lula313 nehnevaj sa ale toto sa ma dotklo. Môj muž proste nemá v sebe ten cit byť otcom. A nie preto že by to dieťa nechcel somnou. Má náročnú prácu ktorá ho vyčerpáva a keď sme sa bavili o dietati povedal mu že som jediná žena s ktorou by možno raz v budúcnosti chcel dieťa. S inou nie. Boji sa tiež že by finančné dieťa nezabezpečil a ja som nikde nepísala že ho tlačím do dieťaťa neviem kde si to vzala. A určite keď aj by sme dieťa nemali by som bežala za iným chlapom a nechala sa ním oplodniť. Ja som ochotná sa dieťaťa vzdať už len kvôli tomu že viem že on je ten pravy
@lula313 keby ma nechcel asi by ma nepožiadal o ruku a nezačal chystať svadbu. On bol ten čo má prišiel prosiť aby som sa k nemu vrátila lebo som pre neho tá prava
@lillystranska vidis, prišiel tá prosiť, aby si sa vratila, čiže ste mali asi konflikty, keď si odišla a preto si možno nie je istý dieťaťom. Ak ti môžem poradit, táto téma nech je u vás tabu, vôbec to neotvaraj, som presvedcena, že raz to dieťa spolu mat budete a budete obaja radi, že ho mate, preto ho netlac do niečoho, čo nechce(vazektómie), lebo si zabuchnete dvere, ktoré sa už otvoriť dat nebudú..
@lula313 my sme konflikty nemali on nemal utriedene ešte čo chce potreboval čas tak som odišla lebo som videla že to nemá zmysel. A keď som nebola pri ňom zrazu zistil že som ťa prava chybám mu a zamiloval sa. Ja viem že teraz dieťa neprichádza do úvahy to zas chápem aj ja keďže nemáme bývanie a ja som teraz prišla o prácu lenže neviem či nastane taký čas aby sme to dieťa stihli
@lillystranska no nikdy nebude úplne správny čas mat dieťa, vzdy bude niečo, to ti povie každý par😕 skus sa zastabilizovať. To, že nemas robotu, je dočasný stav, si zdravá, tak si nejakú určite nájdeš a keď budete mat dva príjmy, podari sa Vám niečo našetriť, môžete si zobrať Hypo, alebo zatiaľ zit u niekoho z rodiny. Nemusíte mat dieťa hneď teraz, ale možno za 2-5 rokov, máš 30 a bežne teraz ženy rodia v 35tke..
@lula313 tak našetrili sme dosť že si nemusíme brat ani úver čo je super ale zohnať byť taký aby sa nám páčil a bol tak to je problem. Hľadáme už skoro rok a nič sme ešte nenasli
@lillystranska fakt si nejaka nevyzreta... Dockaj casu...
@lillystranska Podla mna podvedome citi ze temu dietata este nema 100% uzavretu (dobuducna) a preto nechce podstupit zakrok. Kludne aj za 10 rokov este to dieta moze chciet. Urcite by som na neho netlacila, nechala by som to tak ako je a ked by sa "pritrafilo" tak by ste nakoniec boli radi obaja.
Podla mna mozes byt rada ze tu moznost splodit dieta mate a mozno ju raz aj vyuzijete. Predstav si ze si najdes partnera po vazektomii a povie ti ze on deti nechce ani nemoze mat. Mas este len 30, teraz si OK, ale o rok, dva, pat sa raz rano zobudis s tym pocitom ze to dieta proste chces a bez neho nie si kompletna a bola by si dozivotne nestastna.
@nelinka2009 čo máte s tým nevyzretim? Ja som vyzretá až moc.
@lillystranska podla tvojich naxorov urcite nie a ak si kvoli chlapovi ochotna vzdat sa matwrstva, tak dockaj casu ono to pride, len ty nikoho nesterilizuj
@nelinka2009 Ano, takýchto párov poznám niekoľko, že žena sa v 35 spamätá, že ona to dieťa chce a chlapa, čo nechce deti/je neplodných, opustí..
Ahojte zeny, moj manzel sa rozhodol pre vazektomiu a hladame urologa, ktory s tym ma bohate skusenosti a je v tom najlepsi. Zatial som nasla pozitivne ohlasy len na MUDr. Sopilko v Martine, vedeli by ste mi napisat, kde ste zakrok podstupili, teda Vasi chlapi, a ako ste boli spokojni? Vopred velmi pekne dakujem.
@lula313 Sterilizovat sa necha iba idiot, resp. kto deti dvakrat nemusi. Ked sa par casom v zlom rozide a ex mu laskavo oznami, ze deti uz nie su jeho, ze mu nedovoli sa s nimi stykat, az potom pochopi, ze on uz ziadne nebude moct mat, ze pre dalsie partnerky (ktore este chcu deti) bude neprijatelny a akeho (neplodneho) vola zo seba dobrovolne nechal urobit.

@dazdovka on ma pocit že potom nebude mať tú bielu tekutinu som zdravotná ja vysvetlila som mu to no nie ani za svet