icon

Prečo bezdetný muž volí vazektómiu?

Dnes o 09:05

Mám v práci kolegu, ktorý je bezdetný a podstúpil vazektómiu.

On je tridsiatník, má partnerku, ale deti nechcú.

Absolútne neviem pochopiť, prečo by niekto bezdetný takýto zákrok podstupoval, keď na to väčšinou idú otcovia dvoch a viac detí.

Veď jeho osobná situácia sa môže zmeniť a môže dospieť k tomu, že by tie deti nakoniec chcel.

U mužov nie je problém byť otcom aj v štyridsiatke.

A ak nechce ešte deti, tak sa môže chrániť kondómom, prípadne žena ešte môže použiť antikoncepciu.

A finančne je na tom dobre, takže by ho prípadne otcovstvo neohrozilo.

Jedine by asi musel zmeniť priority a cestovanie po celej zemeguli by šlo nabok.

Vazektómia sa ťažko dá navráť, takže mu ostávajú len metódy MESA/ TESE a umelé oplodnenie, ktoré sa môže a nemusí podariť.

Aký máte na to názor?

Lebo mne sa vazektómia v jeho prípade nezdá normálna.

Strana
z3
mmia96
Dnes o 10:27

A? Jeho vec. Jeho semenníky. Zas ďalšia téma o bezdetnom živote. Každý človek má právo na život podľa vlastných predstáv, teba hovno do toho.

belaanabela
Dnes o 10:32

@anonym_autor kdovie ? Najlepšie to vie On .

A je pravda že niektorí by sa veru ani nemali množiť

anonym_0d4939
Dnes o 10:36

Ktorý dospelý muž by toto vešal kolegyni na nos.
Buď chce mať pokoj od dotieravých rečí o deťoch.
Alebo niečo s tebou plánuje riešiť, tak aby si vedela že môžete naostro a neotehotnieš.

anonym_a8616b
Dnes o 10:40
@anonym_autor

@anonym_a8616b To bude asi ten dôvod - sebeckosť tejto childfree generácie. A preto vymierame ako národ.

@anonym_autor Podla mna je to praveze super, ze konecne mame ovela viac slobody rozhodnut sa ci budeme alebo nebudeme mat deti.

viestta
Dnes o 10:46
@anonym_autor

@anonym_a8616b To bude asi ten dôvod - sebeckosť tejto childfree generácie. A preto vymierame ako národ.

@anonym_autor tak sa sama postaraj aj za neho aby sme nevymreli.🙄 Ber to ako vyzvu a zachran tento narod. Mat deti je volba nie povinnost

13uzivatelka11
Dnes o 10:47
@anonym_autor

@anonym_autor podľa mňa je planeta preludnena a tým si ju ešte viacej ako sebecki ľudia nicime. Našej planéte sa vydýchne, keď nás bude trocha menej a je mi jedno, že mi "nebude mať kto robiť na dôchodok". A to sama jedno dieťa mám, a trocha sa práveže bojím čo bude za pár rokov s našou planétou, či sa bude synovi vôbec ešte dobre žiť tu, preto mi fakt nepríde sebecké, že niekto dieťa nechce.

anonym_0d8fa9
Dnes o 11:16

Ty budes asi riadne jednoduchsia

sense
Dnes o 11:25

Tak nechce deti, nechce sa obmedzovať a nechce riešiť prezervatív a ani požadovať od partnerky antikoncepciu, a takisto ani žiadna by mu nemohla tvrdiť že je otcom...aj keď teda čítala som že už aj také prípady sa stali
A teda nevidím nič sebecké na Tom že nechce mať deti. Nie pre každého si deti zmyslom života a lepšie mať deti ako byť rodičom ktorý má deti len preto aby sa nepovedalo

bykaterina
Dnes o 11:29

jeho vec jeho rozhodnutie. furt lepsie ako by zena do seba davala lieky.
a ak sa rozhodne zmenit partnerku a ze chce mat aj deti ? no mame tu IVF

bomba36
Dnes o 11:33

Ja sa len jednej veci čudujem, a síce že to takej klebetnej ženskej vôbec povedal. Staraj sa o seba a ostatných nechaj na pokoji.

lenkasarka
Dnes o 11:51

Doteraz sa niektoré starali len do maternic cudzích žien a tu nastal zlom už sa budú starať aj do semenikov cudzích chlapov.

anonym_6b747c
Dnes o 11:57

@anonym_autor tak môže mať na to rôzne dôvody. Jeden môže byť napr., že nemá rád deti a iný zas môže byť, že keď si aj nájde ženu, tak sa nemusí báť, že keby sa spolu rozviedli, že by sa jej potom nezbavil - keby nemali deti nemohla by ho osklbavat o peniaze a ani akokoľvek naďalej nijakou formou ostávať v jeho živote.

sisska96
Dnes o 12:58

Však nechce deti a nechce riskovať. Kondom nie je 100% ochrana

procrastique
Dnes o 13:05

Nechce mať žiadnu hodnotu pre spoločnosť? :D Nehovoriac o tom, že keď sa pre deti rozhodne, tak ich môže mať.

Čiže možno je len pohodlný a chce prietrty bez kondomu. Nič viac, nič menej.

googlinqa
Dnes o 13:08

Nechce deti jednoduché

Strana
z3