Prečo som precitlivená aj napriek antikoncepcii?
Ahojte, v poslednej dobe (cca 2 týždne) som extrémne precitlivelá a neviem, čo s tým. Nemám menštruáciu ani PMS, užívam antikoncepciu už 6 rokov a nikdy som takýto stav nemala. Mám priateľa, a keď sa mu snažím povedať hocičo, niekedy sa len tak rozplačem. Rovnako reagujem aj na smutné filmy alebo dokonca krátke videá na TikToku. Nestretli ste sa s tým niekedy? Neviem, či je to len stres, hormóny alebo niečo iné… Budem vďačná za každú skúsenosť alebo radu.
@janickacrazy niesom tehotná, tabletky užívam normálne
Nebola si chorá? Tiež mi prvé napadlo tehotenstvo.
Ani antikoncepcia neznamená 100% ochranu ... tiež ma napadlo tehotenstvo.
@januska12323 nie nebola som chorá. Tehotná niesom, robila som aj test @dzulli1980
Hormóny
@cukroska ale čo s nimi? Nič iné nerobím
Hmm to netuším...Ale môže to spôsobovať aj hormonálna nerovnováha.Teda kamarátka to tak mala a nakoniec jej zistili premenopazu v 40tke. Ale zrejme to nebude tvoj prípad.
@cukroska mám 23, tak to asi nebude ten prípad
Tak zbehni na gynek nech ti urobia hormonálny profil a zistíš ako na tom si podľa toho môžeš riešiť ďalej 🤷
@kulumulu123 nemám na to podmienky teraz, som v zahraničí
Ja som to mal tiež a môže to byť začínajúca depresia. Neboj sa, nemáš ju. A môže tam byt aj citlivosť ako taká. Sú citliví ľudia. Ale ak si to nemala a teraz pred končím zimy to máš, môže to byť ono. Urob si taký amatérsky test na depresiu, myslím že sú na internete. Alebo môžeš byť smutná z niečoho, nejakej udalosti. Viem, že tak ako psychologovia písali Mečiarovi, že je psycho, to isté Ficovi, tak písali aj o Kováčovi, že ma depresiu, lebo sa rozplakal pár krát pri prejavoch.
aj ked uzivasHAk, tvoje telo rpodukuje hormony a tie sa mohli zmenit. tiez mame ine ohormony, ovplyvnuje nas aj rocne obdobie, stres a pod.
ziadny clovek nema rovnake nadstavenie organimu, ci uz psychicke, alebo fyzicke stale.
co ti poradit, an neviem ak chces skusit si zatial sama pomoct, potom take tie zname veci - vela pohybu, ak je vonku slnko, chod von, na konci zimy nam neobycajne chyba slnecna energia, preto na jar je toto asi najhorsie, elbo uz je dlho zima. urob si radost, stravuj sa zdravo, doplnvitaminy. neviem teda ci neco uzivas,a le napr vit D by sa vzime mal uzivat. nedostatok niektorych vitaminov ovlyvnuje aj psychiku, len neviem ktore.
mozno existuje aj nieco prirodne na zvladanie emocii. to uz sa musis opytat v lekarni.
ide o to, ze teraz potrebujes, aby tovj organizmus aj po telesnej stranke slapal ako hodinky, to pomoze aj psychike.
Ahoj kočka. stretla som sa s tým. Denne som slzila na malé podnety a nedalo sa to ovládnuť. Stačila romantika vo filme, alebo sa na mna krivo pozreli. A zhoršovalo sa to - doslova som plakala aj za rozliate mlieko. Myslela som že som kompletne zmagorila. Nakoniec to bol obojstranný zápal slzných kanálikov.

Tehotná? Nezabudla si užiť tabletku?