icon

Sterilizácia pri spontánnom pôrode

13. jan 2022

Robia sterilizáciu pri spontánnom pôrode? Máte skúsenosť... vždy som rodila klasický aj tento krát sa tomu nevyhnem a koľko ste približne platili... Ďakujem.

andrea_82
•
13. jan 2022

pochybujem, že pri klasickom ti spravia sterilizáciu. Veď to je úplne iný postup, z inej strany tela.

dencagee
•
13. jan 2022

To sa nedá spraviť. Po pôrode treba dať žiadosť do zvolenej nemocnice, objednajú ťa na laparoskopiu.

dazdovka
•
13. jan 2022

posli muza na vazektomiu, je to jednoduchsi zakrok aj menej rizikovy... Preco by mala zena vsetko znasat, aj rodit aj servis okolo dalsich clenov rodiny, aj sa postarat o muzove pohodlie pri sexe?

anjelicek26
•
13. jan 2022

@dazdovka presne tak...navyse u zeny je zvysene riziko rakoviny vajecnikov po tomto zakroku.

althejka
•
13. jan 2022

myslim ze pred sterilizaciou zasada aj kozilium, nie je to oprava zuba. nasleduju zmeny v hormonalnom profile, kostiach, operacia je klasicka.

dazdovka
•
13. jan 2022

@althejka zmeny v hormonalnom profile, kostiach a to mas odkial, das sem zdroj? Ved to nie je hysterektomia a adnexektómia ale len prerusenie vajcovodov, zlazy s vnutornym vylucovanim nadalej pracuju normalne! A robi sa to vacsinou laparoskopicky, nie operaciou cez brusnu stenu.

matkahelka
•
13. jan 2022

@althejka preco pises nieco, comu vobec nerozumies? sterilizacia je len prerusenie vajcovodov laparoskopicky, ziadne hormonalne zmeny nenastavaju. po sterilizacii zena moze otehotniet, avsak nie prirodzene, ale ivf.

matkahelka
•
13. jan 2022

sterilizacia sa robi sucasne len pri sekcii, pri prirodzenom porode to mozne nie je

althejka
•
13. jan 2022

@matkahelka
@dazdovka mate pravdu a ospravedlnujem sa aj ako clovek aj ako zdravotnik, zamenila som so sterilizaciou hysterektomiu . Dufam,ze mi autorka odpusti chybu , preto aj svoj prispevok nevymazem , stalo sa mi to prvy raz.

pupava36
•
16. jan 2022

Sterilizacia sa da vykonat jedine pocas sekcie alebo potom laparoskopicky jak to robili mne. Robili mi to na sukromnej klinike a som rada ze to mam spravene aspon si nemusime davat pozor.

pupava36
•
16. jan 2022

@dazdovka mne robili laparoskopicky a mam 3 dieri v bruchu. Jednu v pupku a dve nad jazvou po sekcii

pictbridge
•
27. feb 2023

@pupava36 ahoj. Skúsim otvoriť tému. Je to bolestivé po operácii? Koľko si platila prosím? Ďakujem

pupava36
•
14. mar 2023

@pictbridge no ja som bola ako som pisala v sukromnej klinike v Mediklinik, platila som 540€ nemala som ziadne bolesti po operacii aj ked ma sestricka strasila ze ich budem mat ale nemala som ziadne, v den operacie ma aj pustili domov, samozrejme som bola v celkovej anesteze, predooperacne mi robili tiez v den zakroku. Dokonca som normalne isla aj do roboty na dalsi den. My sme uz na druhy den po operacii s manzelom normalne fungovali. Aj sestricka mi po zakroku povedala ze ked nebudem mat bolesti ze kludne aj v ten den mozme ale dali sme to az na druhy den kedze v ten den som bola strasne unavena a v podstate som ho cely prespala ked som dosla domov z kliniky.

primadona
•
15. mar 2023

@pupava36 ahoj a kedy si bola a kde?

pupava36
•
15. mar 2023

@primadona v prispevku vyssie som to pisala ze v ktorej klinike som bola. V Moste pri Bratislave v Mediklinik. 20. augusta to uz budu 3 roky po vykonani sterilky. Ja som s tym velmi velmi spokojna, aj ked niekedy mam zvlastne pocity zo seba, niekedy mam pocit ako keby som to uz nebola ja. Ale to moze byt to sterilkou.
V tedy mi aj lekar povedal ze po tomto zakroku mozem mat aj zmeny nalady lebo to robia tie hormony, vraj su nejakym sposobom mierne narusene. A rovnako to moze vplyvat aj na psychiku zeny.

primadona
•
15. mar 2023

@pupava36 píšem ip

pictbridge
•
19. máj 2023

@pupava36 ahoj. Akurát som dnes po sterilke včera ma operovali. No ja mam kvalitné bolesti ležím strašne ma bolia klučne kosti pľúca chrbát až pod jazykom zrejme z CO2 pri laparke keď ma nafukli. Keď si spomeniem že by som zajtta mala byť s manželom až mi príde zle. Len ležím. Mne povedali ze 4 týždne pauza.

pupava36
•
21. jún 2023

@pictbridge fuu klucne kosti???? Co ti pichali spinalku ci??? Ja som bola v celkovej anesteze, robili mi to laparoskopicky a mne nic nebolo, ziadne bolesti som nemala a ako som pisala normalne sme fungovali s manzelom na druhy den. Mozno to asi aj zavisi od toho ako je ta zena na seba citliva. Mna klucne kosti boleli po sekcii konkretne po spinalke.

pictbridge
•
22. jún 2023

@pupava36 nie nemala som spinal vraj to CO plyn ktorý vychádza von. Niekto má bolesti niekto vôbec. 🙂

mikadooo
•
22. jún 2023

Ahoj, nie, pri spontánnom potrate ti nespravia sterilizáciu. Treba to mať vopred schválené a naplánované - ak teda plánuješ zákrok v štátnej nemocnici. Na súkromných klinikách netuším ako to je. Sterilizácia sa dá spraviť pri cisárskom, ale tiež to treba mať dopredu schválené.