Sú neplodné dni zárukou neotehotnenia?
Neolodné dni ihneď po menštruácii, je to zaruka neotehotnenia? mam 1-2dni po skoncení a priateľ by chcel ísť naplno zajtra, ľubi ma a je mu to jedno. Ovulacia mi vychadza 10teho, plodne dni vyratalo od 6teho. Zajtra je 3teho. Otehotnela niektora z vas takto? Lebo zatial nechcem. Ďakujem!
@anonym_a29225 ano je to tak, tesne pred menštruáciou sa ani neda otehotniet, vajicko je davno zaniknute, fakt ten blby cas je po menzese, lebo ovulacia je zradna vec😝
@anonym_04ad1a ale dá, problémom je to, že sa ti môže posunúť ovulácia a aj ju nemáš potvrdenú lekárom. tak všetky výpočty, appky, sledovanie hlienu a pod. sú ti na dve veci. Písala som vyššie, že sú prípady počatia aj počas menzesu, akokoľvek nereálne to znie, je to možné.
@anonym_04ad1a ale dá, problémom je to, že sa ti môže posunúť ovulácia a aj ju nemáš potvrdenú lekárom. tak všetky výpočty, appky, sledovanie hlienu a pod. sú ti na dve veci. Písala som vyššie, že sú prípady počatia aj počas menzesu, akokoľvek nereálne to znie, je to možné.
@anonym_cd9b69 tak kazda by mala poznat svoje telo, ja mam uz dlhe roky kratke cykly, to znamena, ze ja ovulujem najneskor na 12 den cyklu, na 18-20 den som uz davno po ovulacii, ked menzes dostanem napr. na 24-25 den, potom su zeny, ktore maju dlhe cykly, alebo nepravidelne kedy nevedia kedy ovuluju, vzdy je to najrizikovejsie po menzese
@anonym_cd9b69 tak kazda by mala poznat svoje telo, ja mam uz dlhe roky kratke cykly, to znamena, ze ja ovulujem najneskor na 12 den cyklu, na 18-20 den som uz davno po ovulacii, ked menzes dostanem napr. na 24-25 den, potom su zeny, ktore maju dlhe cykly, alebo nepravidelne kedy nevedia kedy ovuluju, vzdy je to najrizikovejsie po menzese
@anonym_04ad1a to máš pravdu, len to neplatí v prípade, že sa ovulácia v jednom mesiaci posunie. Prečo sa to deje, netuším.
"Plodne dni vyratalo"...,co vyratalo? Appka? Tak to bude urcite istototka a 2 miliony zien ovuluju presne v rovnakom termine🙄
Čo to je za veta? Priateľ by chcel ísť na plno zajtra, ľúbi ma a je mu to jedno? Takže on chce zajtra s tebou splodiť dieťa a ty hľadáš kľučky ako ho nesplodiť namiesto toho aby si mu povedala, že je to priskoro pre teba? Úplne sa mi z toho rozum zastavuje 😹 ste dospelí. Ak nechceš dieťa, tak mu to povedz. Keď ťa, ľúbi, ako tvrdíš, tak to pochopí.
Neplodne dni su neplodne dni, vtedy sa neda otehotniet. No ci su zajtra?🤔
Čo to je za veta? Priateľ by chcel ísť na plno zajtra, ľúbi ma a je mu to jedno? Takže on chce zajtra s tebou splodiť dieťa a ty hľadáš kľučky ako ho nesplodiť namiesto toho aby si mu povedala, že je to priskoro pre teba? Úplne sa mi z toho rozum zastavuje 😹 ste dospelí. Ak nechceš dieťa, tak mu to povedz. Keď ťa, ľúbi, ako tvrdíš, tak to pochopí.
@anonym_3542fc no ešteže mam teba, aby som sa rozhodla, lebo tebe sa rozum zastavuje 🤣🤦♀️🤣🤣🤣
Zajtra nič nebude a basta 😀😀😀
Az sa rozum zastavuje, ze niekto ma dieta a netusi ako sa to stalo😀
🤣🤣🤣 to už čo su za myšlienkové pochody 😂😂
@anonym_cd9b69 24 hodín po ovulácii to už možné nie je, až do najbližšej menštruácie. Čiže nie hocikedy je možné. A áno, počas prvých dní MS úplne v pohode možné. Po ovulácii žlté teliesko (bývalý folikul) produkuje progesterón. To zabraňuje krvácaniu a blokuje ďalšiu ovuláciu. To, že prišla MS, je dôkaz poklesu progesterónu, čiže zároveň kľudne už môže dozrievať/dozrieť vajíčko.
Podľa pravidiel meraná bazalka teplota je dostatočne jasný dôkaz prebehnutej ovulácie. Ale musí byť naozaj meraná a vyhodnotená podľa pravidiel symptotermalnej metódy.
Jediný styk v mesiaci na 6dc a dcéra uz ma 14 .
Počkala 6 dní do ovulacie 😆
@anonym_cd9b69 24 hodín po ovulácii to už možné nie je, až do najbližšej menštruácie. Čiže nie hocikedy je možné. A áno, počas prvých dní MS úplne v pohode možné. Po ovulácii žlté teliesko (bývalý folikul) produkuje progesterón. To zabraňuje krvácaniu a blokuje ďalšiu ovuláciu. To, že prišla MS, je dôkaz poklesu progesterónu, čiže zároveň kľudne už môže dozrievať/dozrieť vajíčko.
Podľa pravidiel meraná bazalka teplota je dostatočne jasný dôkaz prebehnutej ovulácie. Ale musí byť naozaj meraná a vyhodnotená podľa pravidiel symptotermalnej metódy.
@any_soj mne tó nemusíš vysvetľovať, mne je to jasné, aj ked som si to v živote nesledovala, nemala som dôvod. Ja som len toho názoru, že ak dieťa neplánujem, tak sa nespolieham na to, že ovulácia bude každý mesiac v približne rovnaký čas
@anonym_a29225 dobre ďakujem za radu 👍
@thinna33 toto je úplne blbosť, ja som už mala náznaky, že dostanem M., pobolievalo ma v podbrušku... Termínovo tiež sedelo, že dostanem .. Tak sme riskli... MS som už nedostala, len o 9 mesiacov rodila.... Na 100% som počala vtedy, tesne pred mS

Jasne že je možné. Spermia čakajú na vajíčko aj 7 dní
@sisska96 3-5 max...udava sa vynimocna rezerva 6 ale to uz skor nie, velke riziko je pri kratkych cykloch, vtedy byva ovulacia skor, kazdopadne ked uz skoncil menzes by som neriskovala